Maarten van Rossem - De Podcast

Gemiddeld 3,8 gebaseerd op 21 reviews
3 van de 5 gebaseerd op 21 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Maarten van Rossem - De Podcast

Totaal 445 afleveringen

Maarten van Rossem geeft op geheel eigen wijze commentaar op de ontwikkelingen in de wereld. Van de ‘losgeslagen gek in het Witte Huis’ Donald Trump tot aan advies welke stewardessen van KLM je het beste kunnen helpen. Onder leiding van presentator Tom Jessen passeert de wereld de revue. Meer informatie vind je op www.maartendepodcast.nl.

{
“@context”: “https://schema.org/”,
“@type”: “PodcastSeries”,
“image”: “https://podhub.nl/wp-content/uploads/2020/12/maarten-van-rossem-de-podcast.jpg”,
“url”: “https://podhub.nl/podcasts/maarten-van-rossem-de-podcast/”,
“name”: “Maarten van Rossem – De Podcast”,
“description”: “Maarten van Rossem geeft op geheel eigen wijze commentaar op de ontwikkelingen in de wereld. Van de ‘losgeslagen gek in het Witte Huis’ Donald Trump tot aan advies welke stewardessen van KLM je het beste kunnen helpen. Onder leiding van presentator Tom Jessen passeert de wereld de revue. Meer informatie vind je op www.maartendepodcast.nl.”,
“webFeed”: “https://podhub.nl/podcasts/maarten-van-rossem-de-podcast/”,
“author”: {
“@type”: “Person”,
“name”: “Maarten van Rossem”
}
}

#484 – Waarom is de Wehrmacht het beste leger aller tijden? 49:13
wo 20 sep 2023

#484 – Waarom is de Wehrmacht het beste leger aller tijden?

Het leger van Nazi-Duitsland, de Wehrmacht, was onverslaanbaar sterk. Zeker in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog. Ook later werden de Duitsers geprezen om hun enorme vechtlust. Waarom waren de nazi's zo goed in vechten? ⁠Maarten⁠⁠⁠⁠ en host Tom Jessen⁠ leggen het uit aan de hand van het boek Engineers of Victory van de bekende historicus Paul Kennedy. Praat door met luisteraars op WhatsApp.🎧 ⁠⁠NIEUW: Luisterboek Bondskanseliers💬 ⁠WhatsApp met MaartenShownotes⁠🙏🏻 Kleine donatie🎧 ⁠⁠⁠Luisterboek Minister-Presidenten🔥 ⁠⁠Supermarkt van de toekomst💬 Praat door op Telegram📱 InstagramMeld je aan✉️ Nieuwsbrief⁠Luister en kijk terug🎧 ⁠Maarten fan van Klimaatprotesten: 'Ga door!'🎧 Wat is het verschil tussen BBB en NSC?🎧 ⁠Tip: Bom ontploft bij Partij voor de DierenSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

#483 – Kim Jong-un bij Poetin 36:39
ma 18 sep 2023

#483 – Kim Jong-un bij Poetin

Geert Wilders is het aan de zijlijn staan zat. Hij wil met de PVV meedoen in een nieuw kabinet. ⁠Maarten⁠⁠⁠⁠ verklapt hoe dat afloopt. Host Tom Jessen⁠ vraagt naar de kleine dikke jongen uit Noord-Korea. Kim Jong-un was te gast bij Poetin. Wat ging hij daar doen? Praat door met luisteraars op WhatsApp.🎧 ⁠⁠NIEUW: Luisterboek Bondskanseliers💬 ⁠WhatsApp met MaartenShownotes⁠🙏🏻 Kleine donatie🎧 ⁠⁠⁠Luisterboek Minister-Presidenten🔥 ⁠⁠Na AI komt de Quantum Revolutie💬 Praat door op Telegram📱 InstagramMeld je aan✉️ Nieuwsbrief⁠Luister en kijk terug🎧 ⁠Maarten fan van Klimaatprotesten: 'Ga door!'🎧 Wat is het verschil tussen BBB en NSC?🎧 ⁠Tip: Bom ontploft bij Partij voor de DierenSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

#482 – Verwoestend fraudebeleid 51:30
zo 17 sep 2023

#482 – Verwoestend fraudebeleid

Maarten⁠⁠⁠ is woest. Hij heeft met afgrijzen gekeken naar de verklaring van VVD'er Henk Kamp bij de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek doet naar het fraudebeleid van de overheid. Host Tom Jessen⁠ stipt de klimaatprotesten op de A12 aan. En Viktor Orbán heeft een plan om het aantal geboortes een boost te geven. 🎧 ⁠⁠Luisterboek Minister-Presidenten💬 ⁠WhatsApp met MaartenShownotes⁠🙏🏻 Kleine donatie🎧 ⁠⁠⁠Luisterboek Amerikaanse Presidenten🔥 ⁠⁠Na AI komt de Quantum Revolutie💬 Praat door op Telegram📱 InstagramMeld je aan✉️ Nieuwsbrief⁠Luister en kijk terug🎧 ⁠Maarten fan van Klimaatprotesten: 'Ga door!'🎧 Wat is het verschil tussen BBB en NSC?🎧 ⁠Tip: Bom ontploft bij Partij voor de DierenSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

#481 – We zijn dik, dom en blij 01:02:35
vr 15 sep 2023

#481 – We zijn dik, dom en blij

We zijn dik, dom en blij. En die zelfgenoegzaamheid is gevaarlijk. Dat vindt de baas van ASML, Peter Wennink. Hij waarschuwt dat China ons op alle fronten inhaal. Host Tom Jessen⁠ legt de kritiek voor aan Maarten⁠⁠⁠⁠. Die koppelt de kritiek aan het boek van Paul Kennedy: The Rise & Fall Of The Great Powers. Praat door in de WhatsApp-groep.💣 ⁠⁠Nieuw: Luisterboek Atoombom (incl. Oppenheimer)💬 ⁠WhatsApp met MaartenShownotes⁠🙏🏻 Kleine donatie🎧 ⁠⁠⁠Luisterboek Minister-Presidenten🔥 ⁠⁠Na AI komt de QuantumRevolutie⁠📮 Stuur een bericht💬 Praat door op Telegram📱 InstagramMeld je aan✉️ Nieuwsbrief⁠Luister en kijk terug🎧 ⁠Maarten ontmoet Debbie & Paul van B&B Vol Liefde🎧 Wat is het verschil tussen BBB en NSC?🎧 ⁠Tip: Maarten eert Clairy PolakSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

#480 – Bom ontploft bij Partij voor de Dieren: ‘Onbegrijpelijk stom!’ 35:24
wo 13 sep 2023

#480 – Bom ontploft bij Partij voor de Dieren: ‘Onbegrijpelijk stom!’

De chaos is compleet bij de Partij voor de Dieren. Esther Ouwehand was gedumpt als partijleider, maar is weer terug. Het bestuur is vertrokken. ⁠Maarten⁠⁠⁠ legt host Tom Jessen⁠ uit dat hij het allemaal onbegrijpelijk stom vindt. Van Rossem reageert ook op het vertrek van Philip Freriks bij De Slimste. Praat door in de WhatsApp-groep.💣 ⁠⁠Nieuw: Luisterboek Atoombom (incl. Oppenheimer)💬 ⁠WhatsApp met MaartenShownotes⁠🙏🏻 Kleine donatie🎧 ⁠⁠⁠Luisterboek Minister-Presidenten🔥 ⁠⁠Na AI komt de QuantumRevolutie⁠📮 Stuur een bericht💬 Praat door op Telegram📱 InstagramMeld je aan✉️ Nieuwsbrief⁠Luister en kijk terug🎧 ⁠Maarten ontmoet Debbie & Paul van B&B Vol Liefde🎧 Wat is het verschil tussen BBB en NSC?🎧 ⁠Tip: Maarten eert Clairy PolakSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

#479 – BBB-plannen: Gelul van de bovenste plank 45:03
ma 11 sep 2023

#479 – BBB-plannen: Gelul van de bovenste plank

Maarten⁠⁠⁠ en host Tom Jessen⁠ bekijken de politieke partijprogramma's van CDA, BBB, GroenLinks-PvdA en Volt. Ook reageert Maarten op de HJ Schoo-lezing van Caroline van der Plas. Verder: Het Witte Huis heeft een nieuwe Situation Room.🎧 ⁠⁠Luisterboek Minister-Presidenten💬 ⁠WhatsApp met MaartenShownotes⁠🙏🏻 Kleine donatie🎧 ⁠⁠⁠Luisterboek Amerikaanse Presidenten🔥 ⁠⁠Wouter Kolk over de toekomst van de supermarkt⁠📮 Stuur een bericht💬 Praat door op Telegram📱 InstagramMeld je aan✉️ Nieuwsbrief⁠Luister en kijk terug🎧 ⁠Maarten ontmoet Debbie & Paul van B&B Vol Liefde🎧 Wat is het verschil tussen BBB en NSC?🎧 ⁠Tip: Maarten eert Clairy PolakSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

#478 – Trabant: Een grote mislukking 22:02
zo 10 sep 2023

#478 – Trabant: Een grote mislukking

De Trabant was de trots van Oost-Duitsland (DDR). De auto moest laten zien dat Oost-Duitsland meekon in de technologische ontwikkeling van het Westen. Daar was de Volkswagen een groot succes. Maar de trabant mislukte. Maarten⁠⁠⁠ en host Tom Jessen⁠ over de cultstatus van deze iconische auto.🎧 ⁠⁠Luisterboek Minister-Presidenten💬 ⁠WhatsApp met MaartenShownotes⁠🙏🏻 Kleine donatie🎧 ⁠⁠⁠Luisterboek Amerikaanse Presidenten🔥 ⁠⁠Wouter Kolk over de toekomst van de supermarkt⁠📮 Stuur een bericht💬 Praat door op Telegram📱 InstagramMeld je aan✉️ Nieuwsbrief⁠Luister en kijk terug🎧 ⁠Maarten ontmoet Debbie & Paul van B&B Vol Liefde🎧 Wat is het verschil tussen BBB en NSC?🎧 ⁠Tip: Maarten eert Clairy PolakSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

#477 – India op de maan, Saenredam en Omtzigt 48:06
vr 8 sep 2023

#477 – India op de maan, Saenredam en Omtzigt

India is het vierde land dat succesvol op de maan landt. Zonde van de centen, vindt ⁠Maarten⁠⁠⁠. Host Tom Jessen⁠ heeft meer details over de plannen van Pieter Omtzigt. En weer een keertje aandacht voor kunst. Praat door in de WhatsApp-groep.💣 ⁠⁠Nieuw: Luisterboek Atoombom (incl. Oppenheimer)💬 ⁠WhatsApp met MaartenShownotes⁠🙏🏻 Kleine donatie🎧 ⁠⁠⁠Luisterboek Minister-Presidenten🔥 ⁠⁠Na AI komt de QuantumRevolutie⁠📮 Stuur een bericht💬 Praat door op Telegram📱 InstagramMeld je aan✉️ Nieuwsbrief⁠Luister en kijk terug🎧 ⁠Maarten ontmoet Debbie & Paul van B&B Vol Liefde🎧 Wat is het verschil tussen BBB en NSC?🎧 ⁠Tip: Maarten eert Clairy PolakSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

#476 – Hoe Derde Wereldoorlog is te voorkomen 36:59
wo 6 sep 2023

#476 – Hoe Derde Wereldoorlog is te voorkomen

Henry Kissinger denkt dat de VS en China op weg zijn naar een nieuwe, heftige confrontatie. De geopolitieke denker legt uit hoe een Derde Wereldoorlog is te voorkomen. ⁠Maarten⁠⁠⁠ en host Tom Jessen⁠ analyseren het stuk van Kissinger. Praat door in de WhatsApp-groep.💣 ⁠⁠Nieuw: Luisterboek Atoombom (incl. Oppenheimer)💬 ⁠WhatsApp met MaartenShownotes⁠🙏🏻 Kleine donatie🎧 ⁠⁠⁠Luisterboek Minister-Presidenten🔥 ⁠⁠Na AI komt de QuantumRevolutie⁠📮 Stuur een bericht💬 Praat door op Telegram📱 InstagramMeld je aan✉️ Nieuwsbrief⁠Luister en kijk terug🎧 ⁠Maarten ontmoet Debbie & Paul van B&B Vol Liefde🎧 Wat is het verschil tussen BBB en NSC?🎧 ⁠Tip: Maarten eert Clairy PolakSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?

#475 – Sorry-interview Matthijs van Nieuwkerk 44:25
ma 4 sep 2023

#475 – Sorry-interview Matthijs van Nieuwkerk

Maarten⁠⁠ staat stil bij het overlijden van Clary Polak. Host Tom Jessen⁠ vraagt Van Rossem naar het sorry-interview van de gevallen DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk in de kwaliteitskrant. En verder gaat het over een ongeluk achter de schermen bij De Slimste Mens. Praat door in de WhatsApp-groep.🎓 ⁠⁠Tip: Luisterboek Industriële Revolutie💬 ⁠WhatsApp met MaartenShownotes⁠🙏🏻 Kleine donatie💣 ⁠⁠⁠College Adolf Hitler🔥 ⁠⁠Na AI komt de QuantumRevolutie⁠📮 Stuur een bericht💬 Praat door op Telegram📱 InstagramMeld je aan✉️ Nieuwsbrief⁠Luister en kijk terug🎧 ⁠Mona Keijzer is zwaktebod van BBB🎧 Wat is het verschil tussen BBB en NSC?🎧 ⁠Tip: Analyse Plannen Pieter OmtzigtSocial media👉🏻 Volg Tom👉🏻 Volg Maarten👉🏻 Ook een podcast maken?