Bij Jorieke | Groot Nieuws Radio

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Bij Jorieke | Groot Nieuws Radio

Totaal 192 afleveringen

Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag van 10-12 uur te horen op Groot Nieuws Radio. Jorieke Eijlers praat met haar gasten over zeer diverse geloofsthema’s. Dit christelijke radiostation is te beluisteren via DAB+, digitale televisie en wereldwijd via internet.

Met Henk van Dorp over de hemel 01:02:23
ma 5 jun 2023

Met Henk van Dorp over de hemel

In zijn boek verlangen naar de hemel neemt Henk van Dorp zijn lezers mee naar een aantal van de honderden teksten die in de Bijbel staan over de hemel. Toen Henk 19 jaar was overleed zijn eigen vader, wat zijn focus op de hemel bepaald heeft. We staan stil bij verschillende aspecten van de hemel die Henk onderscheid, de hemel als onze bestemming, wat de hemel ons vandaag te zeggen heeft en wat de hemel voor onze toekomst ons nu al te zeggen heeft. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Met Els van Dijk over verlangen 01:06:26
ma 22 mei 2023

Met Els van Dijk over verlangen

Het diepste verlangen in een mens is gericht op contact met God. Maar wat is eigenlijk Gods diepste verlangen en waarom is het goed om te beseffen dat het steeds weer bij Hem begint en wij op zijn verlangen mogen reageren? Els van Dijk spreekt graag over verlangen, legt uit waarom we onze prioriteiten vaak verkeerd om hebben vormgegeven en wil anderen meenemen in oefenen in verlangen! See omnystudio.com/listener for privacy information.

Met Mirjam van de Vegt over rust in de drukte van de dag 50:15
vr 19 mei 2023

Met Mirjam van de Vegt over rust in de drukte van de dag

Met een 21 daagse audioguide helpt auteur en stiltetrainer Mirjam van de Vegt om ontspanning en rust te vinden te midden van stress en spanning. De lessen die Mirjam deelt komen uit de Bijbel en uit de natuur. We praten over de thema’s die voorbij komen zoals krachtig groeien vanuit rust, Gods antwoord op onze haast en overgave aan de seizoenen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

Met Nikolaas Sintobin over levenswijsheid 53:52
ma 15 mei 2023

Met Nikolaas Sintobin over levenswijsheid

De vorige podcast bespraken we hoe je de Bijbel in één dag kunt lezen, dit keer horen we hoe je een dag lang op een bepaald Bijbelvers kunt kauwen en er toch steeds weer nieuwe dingen in kunt ontdekken! Nikolaas Sintobin verzamelde 250 levenswijsheden en neemt ons mee langs thema’s als woede, bezit, de duivel en Gods genade. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Met Jan Heijnen over de Bijbel in 1 dag lezen 02:17
vr 12 mei 2023

Met Jan Heijnen over de Bijbel in 1 dag lezen

Van losse teksten bij elkaar vegen en daar een boodschap van bakken moet Jan Heijnen niks hebben, hij wil graag weten wat de lijn is die je door de hele Bijbel heen ontdekt. Om hier zelf wat meer zicht op te krijgen schreef hij het boek de Bijbel in een dag. Hij vat elk Bijbelboek samen en wijst op grote lijnen die niet snel opvallen als je steeds losse stukjes leest. Deze podcast praten we over zijn liefde voor de Bijbel, welke worstelingen hij heeft en wat die rode lijnen dan precies zijn! See omnystudio.com/listener for privacy information.

Met Jan Heijnen over de bijbel in een dag (complete gesprek) 54:45
vr 12 mei 2023

Met Jan Heijnen over de bijbel in een dag (complete gesprek)

Van losse teksten bij elkaar vegen en daar een boodschap van bakken moet Jan Heijnen niks hebben, hij wil graag weten wat de lijn is die je door de hele Bijbel heen ontdekt. Om hier zelf wat meer zicht op te krijgen schreef hij het boek de Bijbel in een dag. Hij vat elk Bijbelboek samen en wijst op grote lijnen die niet snel opvallen als je steeds losse stukjes leest. Deze podcast praten we over zijn liefde voor de Bijbel, welke worstelingen hij heeft en wat die rode lijnen dan precies zijn! See omnystudio.com/listener for privacy information.

Met Jorien, Marijke en Eva over vruchtbaar leven ondanks ongewenste kinderloosheid 01:00:54
di 9 mei 2023

Met Jorien, Marijke en Eva over vruchtbaar leven ondanks ongewenste kinderloosheid

Een vruchtbaar leven leiden ook al heb je te maken met ongewenste kinderloosheid. Dat is het thema waar Jorien Ouweneel, Marijke Verheul  en Eva van de Kraats hun krachten voor bundelen. Ze organiseren een event voor vrouwen die met ongewenste kinderloosheid te maken hebben en delen deze podcast hun eigen ervaringen en zoektocht in wel of geen medische behandelingen, omgaan met babyshowers en dichtbij God leven om vruchtbaar te zijn. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Met Wim Bevelander over veertig jaar kleinkunst 01:12:29
ma 24 apr 2023

Met Wim Bevelander over veertig jaar kleinkunst

Al veertig jaar deelt Wim Bevelander uit van zijn gaven door te componeren, schrijven, dichten, spreken en preken. Er verscheen een boek waarin veertig jaar kleinkunst is samengevat. Annemarie gaat met Wim terug naar de tijd van de koffiebars, spelen op de EO Jongerendag en horen waar er steeds weer inspiratie vandaan is gekomen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Met Nadia Kroon over roeping om non te worden 48:22
vr 21 apr 2023

Met Nadia Kroon over roeping om non te worden

Afgelopen november kreeg Nadia Kroon haar habijt toen ze na een proefperiode van een jaar professie deed en beloofde in ieder geval drie jaar in het klooster te blijven. Ze vond in het klooster de stilte en inkeer die ze zocht. Tegelijk staat ze vol in het leven, studeert en heeft een baan buiten het klooster. We praten deze podcast over haar roeping om non te worden, wat het inhoud en kijken ook samen naar verstilling in een wereld vol lawaai en prikkels, hoe doe je dat bijvoorbeeld richting de veertig dagen tijd die volgende week begint?See omnystudio.com/listener for privacy information.

Met Kees Ritmeester over de lessen van zoon Jacco 45:50
di 18 apr 2023

Met Kees Ritmeester over de lessen van zoon Jacco

De komst van zoon Jakko, die het syndroom van down bleek te hebben, zette het leven van Kees Ritmeester behoorlijk op zijn kop. Hij leerde veel van zijn zoon en schreef die lessen op het in het boek 'lessen van Jacco'. See omnystudio.com/listener for privacy information.