Bij Jorieke | Groot Nieuws Radio

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Bij Jorieke | Groot Nieuws Radio

Totaal 159 afleveringen

Bij Jorieke is elke maandag t/m donderdag van 10-12 uur te horen op Groot Nieuws Radio. Jorieke Eijlers praat met haar gasten over zeer diverse geloofsthema’s. Dit christelijke radiostation is te beluisteren via DAB+, digitale televisie en wereldwijd via internet.

Met Dineke Van Kooten over 01:07:08
ma 8 aug 2022

Met Dineke Van Kooten over

Het leven van Dineke van Kooten werd veertien jaar beheerst door ziekte. In een kloosterkapel werd ze onverwacht genezen van haar ziekte en begon een nieuwe zoektocht naar hoe ze haar leven moest invullen. Ze deelt in haar boek dwars door de pijn de levenslessen die ze verzamelde over de combinatie van ziekte en relatie, moeder zijn, gelijkwaardige vriendschappen en geloof.

Uit de oude doos: Met Elisabeth van Zijl over Vrede met jezelf! 44:04
ma 1 aug 2022

Uit de oude doos: Met Elisabeth van Zijl over Vrede met jezelf!

In het verlof van Jorieke hoor je de ene week een gesprek dat Annemarie heeft met een gast en de andere week een gesprek van Jorieke uit de oude doos. Vandaag het gesprek dat Jorieke had met cognitief gedragstherapeut Elisabeth van Zijl over Vrede met Jezelf.

Met Jakob Van Wielink over onze roeping in het leven met God 53:14
ma 25 jul 2022

Met Jakob Van Wielink over onze roeping in het leven met God

In de voetsporen van Jezus mogen we door lijden heen leren vrij te leven met Hem. Jakob van Wielink en Henk Rothuizen schreven ieder vanuit hun eigen expertise het boek de achtste dag. Jakob is te gast, hij coacht mensen om tot verandering te komen. Deze podcast praten we over de unieke roeping die we hebben, hoe we die ontdekken en waarom het zo belangrijk is te weten waar je vandaan komt.

Met Martin Koornsta over je reuzen verslaan 46:15
ma 18 jul 2022

Met Martin Koornsta over je reuzen verslaan

In het zwangerschapsverlof van Jorieke laten we je de ene week een gesprek horen door Annemarie en de andere week een gesprek uit de oude doos. In 2015 sprak Jorieke met Martin Koornstra over Je reuzen verslaan. Martin Koornstra vertelt aan de hand van het verhaal van David en Goliath hoe we zelf de strijd met onze reuzen aan kunnen gaan. Hij vond zeven koninklijke lessen die we allemaal kunnen toepassen.

Met Judith Stoker over een bipolaire stoornis 01:01:43
ma 11 jul 2022

Met Judith Stoker over een bipolaire stoornis

Tien maanden geleden werd Judith Stoker overvallen door een oude vijand van haar, de depressie die veertien jaar onder controle was, kwam terug. In het zware proces dat volgde, hield ze een dagboek bij waarin ze openhartig deelt over de diepe dalen die ze doormaakte, maar ook de lichtpunten die er waren. Gaandeweg het proces kreeg ze de diagnose bipolaire stoornis.

Met Marieke Meijer over vrij van moeten 40:25
ma 4 jul 2022

Met Marieke Meijer over vrij van moeten

Een gesprek 'uit de oude doos' maar nog zeer actueel. Marieke Meijer vertelde Jorieke over vrij zijn van alles wat we denken te moeten. Dit was onze eerste kennismaking met Marieke, er zouden er nog vele volgen die ook op deze podcast terug te vinden zijn. Marieke werd ook een van de reisgenoten voor ons boek Verlangen naar Vrijheid.

Met Gerrit Vreugdenhil over het werk van de Heilige Geest 01:01:57
ma 27 jun 2022

Met Gerrit Vreugdenhil over het werk van de Heilige Geest

In de periode van zwangerschapsverlof van Jorieke hoor je de ene week een gesprek uit het archief van Bij Jorieke en de andere week een gesprek dat Annemarie Biljard heeft. Deze week is Annemarie in gesprek met Gerrit Vreugdenhil. Door zijn werk in de pinksterkerk van Chili kwam dr. Gerrit Vreugdenhil in aanraking met het werk van de Heilige Geest op een manier die hij niet kende vanuit de kerk waar hij opgroeide. Het was de start van een persoonlijk ontdekkingstocht waarvan hij verhaalt in het boek in het spoor van de geest. Annemarie praat met hem over het werk van de Geest, hoe we ons daar meer voor open kunnen stellen, de gaven van de Geest komen voorbij en ook horen we hoe we Gods stem kunnen verstaan.

Met Henk Rothuizen over verlies van zijn vrouw en christelijke visies op het lijden 59:20
wo 22 jun 2022

Met Henk Rothuizen over verlies van zijn vrouw en christelijke visies op het lijden

Tijdens het verlof van Jorieke diepen we om de week uitzendingen uit ons archief op die we graag op de podcast beschikbaar maken. Dit keer Henk Rothuizen over het verlies van zijn vrouw Joke. Dit was voor Henk aanleiding om zich opnieuw in het christelijk rouwen te verdiepen. Hij zette de visies over verlies en rouwen op een rij en deelt zijn persoonlijke ervaringen.

Met Wim Grandia over de actualiteit van Openbaring 01:13:04
ma 13 jun 2022

Met Wim Grandia over de actualiteit van Openbaring

Vanaf deze week hoor je om de week een gesprek uit het Bij Jorieke archief en de andere week een gesprek dat inval presentator Annemarie Biljard voert. Met spreker en schrijver Wim Grandia gaat Annemarie in gesprek hebben over het laatste bijbelboek Openbaring. Wim ziet allerlei superinteressante lijnen in dit profetische boek en spoort ons aan om het niet links te laten liggen maar serieus werk te maken van het bestuderen ervan. We horen welke tekenen van de tijd hij ziet, hoe hij zelf verlangt naar het ontmoeten van Jezus en krijgen meer inzicht in hoe je Openbaring moet lezen.

Met Reinier Sonneveld over Religieuze Manipulatie 57:50
ma 6 jun 2022

Met Reinier Sonneveld over Religieuze Manipulatie

Met schrijver, spreker en theoloog Reinier Sonneveld staan we stil bij een belangrijk thema waar helaas nog veel in misgaat: Religieuze manipulatie. We kennen allemaal voorbeelden waar het vreselijk mis ging, maar zo zal Reinier uitleggen, het is ook veel subtieler en kleiner dan dat, elk religieus systeem is er kwetsbaar voor. Zelf ervoer Reinier ook hoe dit in zijn jeugd een rol speelde en wat er voor nodig was om daar weer van te ontgiften.