Kukuru podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Kukuru podcast

Totaal 229 afleveringen

In Kukuru gaat Giel iedere week in gesprek met inspirerende sprekers over zelfontwikkeling en spiritualiteit. Kukuru staat voor kort, groots en innerguru (innerlijke drijfveer). De gesprekken zijn dan ook gebaseerd op de thema’s slaap, voeding, beweging, ademhaling, inspiratie, muziek en andere lifestyle. Giel is bezig met zijn persoonlijke zoektocht om het optimale uit het leven te halen. Kukuru gaat je helpen met doelen stellen, je mindset en handige tools voor een gezonde optimale levensstijl. De belangrijkste vraag die je jezelf kan stellen: ‘Wie ben je en wat wil je nou écht?’. Met Kukuru wil Giel niet vertellen wat je moet doen, maar wat je kán doen!

Nervus vagus | Overprikkeld brein #4 19:14
wo 30 nov 2022

Nervus vagus | Overprikkeld brein #4

In deze serie met breinexpert Charlotte Labee leren we je over de effecten van spiritualiteit, ademhaling, hartcoherentie en de nervus vagus op het brein. In deze aflevering hebben we het over de Nervus Vagus. Deze spier loopt vanaf je hersenen je hele lichaam door.We hebben het over de darm-brein connectie, kaakspanning, massage en pre en -probiotische voeding. Ook hebben we het over waarom en hoe dieren dingen van zich af schudden. Wil je meer weten over epigenetica, het brain energy retreat.Wil jij hier gelijk mee aan de slag? Dan hebben we een mooie actie voor je. Voor maar €149,00 (i.p.v. €209,00) kan je meedoen met de met de Burn-out Training van Charlotte Labee? Check: https://bit.ly/BurnOutTraining Want wat gebeurt er eigenlijk precies in het brein bij een burn-out? En hoe kan je dit voor zijn? Vul de kortingscode: KUKURU in bij het afrekenen om de korting te ontvangen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Thom & Gijs over Plankton, de kracht van algen voor mens en natuur | KUKURU #161 01:21:49
zo 27 nov 2022

Thom & Gijs over Plankton, de kracht van algen voor mens en natuur | KUKURU #161

In deze KUKURU aflevering zijn Thom en Gijs, de oprichters van PLNKTN  te gast! Het is een Nederlands innovatief duurzaam merk dat zich inzet om de voedingswereld en met name de supplementen industrie te veranderen. Dit doen ze door algen te introduceren in menselijke voeding. Thom en Gijs geloven namelijk dat de toekomst van voeding in de oceanen ligt. Niet door vis te consumeren, maar algen.  Waarom zou je elke dag algen moeten consumeren? Zijn algen wellicht in staat om wereldhonger op te lossen? Hoe zijn ze hier zo bij gekomen? En kan een supplement ook een placebo zijn? Je krijgt antwoorden op deze en nog veel meer vragen. Ook hebben Thom en Gijs het over duurzaam ondernemen, het groeiproces van de algen en ze leggen uit wat het verschil is tussen spirulina, chlorella en Marine Phytoplankton is. 🧐🌱 Een complete, duurzame en plantaardige superfood. Klanten ervaren dat Marine Phytoplankton energie geeft, ontstekingsremmende eigenschappen bevat en dat het invloed kan hebben op je immuunsysteem, huid, gewrichten, focus en meer.Benieuwd geworden? Jij krijgt 15% korting op je eerste bestelling bij PLNKTN met de code ‘Kukuru’ op https://www.plnktn.nl! Natuurlijk hebben we het ook met de boys over hun ochtend routine en de boeken die voor hun persoonlijk van invloed zijn geweest op hun leven.Wil je meer weten over het podcastnetwerk StreamTree mail dan naar info@streamtree.nlBenieuwd naar ons gesprek of wil je meer van PLNKTN. bekijken? Check https://kukuru.nl/plnktnZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Hartcoherentie | Overprikkeld brein #3 24:10
wo 23 nov 2022

Hartcoherentie | Overprikkeld brein #3

In deze serie met breinexpert Charlotte Labee leren we je over de effecten van spiritualiteit, ademhaling, hartcoherentie en de nervus vagus op het brein. In deze aflevering hebben we het over Hartcoherentie.Daarnaast bespreken we het uitzenden van energie, halen we er verschillende onderzoeken bij en je hartfrequentie. Ook hebben we het over zelfliefde, je hart openen en weerbaarheid.Wil jij hier gelijk mee aan de slag? Dan hebben we een mooie actie voor je. Voor maar €149,00 (i.p.v. €209,00) kan je meedoen met de met de Burn-out Training van Charlotte Labee? Check: https://bit.ly/BurnOutTraining Want wat gebeurt er eigenlijk precies in het brein bij een burn-out? En hoe kan je dit voor zijn? Vul de kortingscode: KUKURU in bij het afrekenen om de korting te ontvangen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Bart Kloosterhuis over Vertellis kaartspel, journaling en zelfliefde | KUKURU #160 01:34:53
zo 20 nov 2022

Bart Kloosterhuis over Vertellis kaartspel, journaling en zelfliefde | KUKURU #160

In deze KUKURU-aflevering is Bart Kloosterhuis te gast. Bart is Founder & CEO van het vragenkaartspel Vertellis. Het motto van Vertellis is: “Quality time in plaats van schermtijd, en een beter begrip van jezelf zullen je helpen je leven op een gelukkige en gezonde manier te leven.” Bart wil met dit levensveranderende spel zoveel mogelijk mensen helpen om dat te bereiken. Tijdens deze podcast vertelt hij over de missie van Vertellis en waarom dit vragenkaartspel eigenlijk veel meer is dan alleen een spel. Connectie, zelfbewustzijn en verbondenheid. Het is een soort coach in een doosje ;-)We gaan samen een mooi gesprek aan over zijn eigen pad en reis. Van succes en peak performance en meer uit jezelf halen naar reizen, vipassana en niet te hard zijn voor jezelf.We hebben het onder andere over eenzaamheid, overgave en spijt. Hoe kan een journal  jou helpen op jouw pad richting zelfontplooiing? En hoe ga je om als anderen vooroordelen over je hebben? Zoals gewoonlijk hebben we het ook over zijn favoriete boeken en de dood. En een hele nieuwe kijk op een ochtendritueel. Dat en nog veel meer in deze KUKURU aflevering. Wil jij een Vertellis kaartspel aanschaffen voor de feestdagen? Of gewoon om een mooi gesprek aan te gaan aan de keukentafel of bij een avondje thuis?Met de code:  KUKURU1 krijg je 10% korting (Altijd te gebruiken) Met de code: KUKURU3 krijg je 20% korting (Te gebruiken bij minimaal 3 producten)https://bit.ly/KUKURUxVertellisZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Ademhaling | Overprikkeld brein #2 18:22
wo 16 nov 2022

Ademhaling | Overprikkeld brein #2

In deze serie met breinexpert Charlotte Labee leren we je over de effecten van spiritualiteit, ademhaling, hartcoherentie en de nervus vagus op het brein. In deze aflevering hebben we het over de kracht van ademhaling, wat het kan doen voor je brein en wat de impact is van kortstondige stress.In deze aflevering doen we samen een ademhalingsoefening, hebben we het over de uitgeputte bijnier en hoe je brein reageert op kritieke situaties.Wil jij hier gelijk mee aan de slag? Dan hebben we een mooie actie voor je. Voor maar €149,00 (i.p.v. €209,00) kan je meedoen met de met de Burn-out Training van Charlotte Labee? Check: https://bit.ly/BurnOutTraining Want wat gebeurt er eigenlijk precies in het brein bij een burn-out? En hoe kan je dit voor zijn? Vul de kortingscode: KUKURU in bij het afrekenen om de korting te ontvangen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Cielke en Marleen alles over Ayurveda | KUKURU #159 01:33:27
zo 13 nov 2022

Cielke en Marleen alles over Ayurveda | KUKURU #159

Wil jij alles weten over Ayurveda? Bestel dan het nieuwe boek van Cielke en Marleen Check https://bit.ly/AllesOverAyurveda In deze aflevering zijn Cielke (die al jaren ken via de radio) en Marleen te gast. Samen maken zij de Ayurveda podcast en hebben ze het boek: Alles over Ayurveda geschreven. Zij delen elke week alles met je wat ze zelf tegenkomen in hun zoektocht naar lichamelijke & mentale gezondheid. Ernstige slaapproblemen die verdwenen zijn, een cyclus die weer terug is, veel meer energie, minder stress en last van een opgeblazen buik en afvallen terwijl je niet minder eet. Hun doel is jou helpen begrijpen wat jij nodig hebt, zodat je met simpele aanpassingen gezonder en gelukkiger wordt. Uiteraard met een korreltje himalayazout! Ze leggen alles uit over de 3 dosha’s: Vata Kapha of Pitta. En waar zit je onbalans. Ga leven volgens je prakruti. We hebben het over de oorsprong van Ayurveda, het belang van goede slaap en je ontlasting. Je bent wat je verteert! Ook gaat het over hoe je van routines rituelen kan maken en hoe het leven via de Ayurvedische klok eruit ziet. En wat is gandusha?Daarnaast bespreken we hun toekomstige ambities, valkuilen en zoals gewoonlijk thema’s zoals: de dood en hoe ze herinnerd willen worden. En ook hebben ze 3 boeken toegevoegd aan de KUKURU Boekenkast.In deze aflevering kom je het allemaal te weten. Check het gesprek en de boeken via https://kukuru.nl/ayurvedaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Brain Balance | KUKURU #1 19:40
wo 9 nov 2022

Brain Balance | KUKURU #1

In deze serie met breinexpert Charlotte Labee leren we je over de effecten van spiritualiteit, ademhaling, hartcoherentie en de nervus vagus op het brein. In deze eerste aflevering hebben we het over de interne verbinding met jezelf, de invloed van de natuur en terugkeren naar de essentie.Ook bespreek ik met Charlotte of ze zelf nog wel eens een overprikkeld brein heeft, het gebruik van binaural beats en hoe je spiritualiteit in kan zetten bij een overprikkeld brein.Wil jij hier gelijk mee aan de slag? Dan hebben we een mooie actie voor je. Voor maar €149,00 (i.p.v. €209,00) kan je meedoen met de met de Burn-out Training van Charlotte Labee? Check: https://bit.ly/BurnOutTraining Want wat gebeurt er eigenlijk precies in het brein bij een burn-out? En hoe kan je dit voor zijn? Vul de kortingscode: KUKURU in bij het afrekenen om de korting te ontvangen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Marjolein Berendsen over hoogsensitief (HSP), energetische aura’s en overprikkeling | KUKURU #158 01:26:50
zo 6 nov 2022

Marjolein Berendsen over hoogsensitief (HSP), energetische aura’s en overprikkeling | KUKURU #158

Wil jij van je hoogsensitiviteit, je grootste kracht maken en wil je het nieuwste boek van Marjolein Berendsen? Check https://bit.ly/BoekMarjoleinIn deze aflevering is Marjolein Berendsen te gast. Marjolein is ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit, holistisch therapeut en geeft cursussen bij haar bedrijf ZoMa Opleidingen. Zij heeft een nieuw boek ‘Hoogsensitief? Je grootste kracht’ geschreven waarin ze jou vanuit een holistisch uitgangspunt begeleidt om je hoogsensitiviteit als je grootste kracht te gaan ontwikkelen. Marjolein is ervan overtuigd dat iedereen vanuit het verenigd bewustzijn dat iedereen fundamenteel heel is: puur, licht, liefdevol en met alles verbonden, zijn mooiste zelf kan leven. In deze speciale theatertour KUKURU aflevering praat ik met haar over haar hoogsensitiviteit en hoe dit vroeger al invloed had op haar gedrag. We hebben het over hoe je een hoogsensitief kind het beste kan helpen, maar ook over hoe je jezelf kan helpen als je hoogsensitief bent! Marjolein legt uit hoe je energetische koorden kan verbreken, hoe je je valkuilen herkent als HSP’er en het allerbelangrijkste natuurlijk: hoe je jouw hoogsensitiviteit kan inzetten als kracht. Want dat is het echt! Ook hebben we het over de bereidheid om je eigen hart breken, het verschil tussen hooggevoeligheid en hoog sensitiviteit en hoe je het verschil herkent tussen ego en intuïtie. Hoe train je je intuïtieve vermogens? Hoe ga je om met overprikkeling? En hoe kom je erachter wat je zielsmissie is? In deze aflevering kom je het allemaal te weten.In deze aflevering kom je het allemaal te weten. Check het gesprek via https://kukuru.nl/marjolein Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Het nieuwe normaal | Mental Health #4 49:12
wo 26 okt 2022

Het nieuwe normaal | Mental Health #4

De maand oktober staat volledig in het teken van Mental Health. Op 10 oktober is het Mental Health Awareness Day en wordt er wereldwijd aandacht besteedt aan mentale gezondheid. En dat is hard nodig. Ook KUKURU en House of Deeprelax staan stil bij dit belangrijke onderwerp en namen een 4-delige podcast serie over Mental Health op. Elke woensdag in de maand oktober komt een nieuwe sessie online. Wil je ook mee doen met de GRATIS minicursus: ‘Deeprelax Mental Health’? Bekijk het hier!Als ervaringsdeskundige en oprichtster van House of Deeprelax, is het Eliane Bernhard haar persoonlijke missie geworden om het taboe op mentale gezondheid te doorbreken: “Toen ik vanaf mijn 16e begon te worstelen met mentale en fysieke klachten was het niet gebruikelijk om hierover te praten en schaamde ik me voor mijn situatie. Doordat er nu wereldwijd meer aandacht aan wordt besteedt hoop ik dat de kennis en het bewustzijn over mentale gezondheid toeneemt en het normaal wordt om hierbij stil te staan.”“Als je de kern van het echte probleem niet goed genoeg hebt onderzocht, brengt elke oplossing je verder weg.” In deze laatste aflevering duiken we in het kernprobleem van onze mentale klachten. Want we kunnen ons of vooral bezighouden met de symptomen en daar pleisters voor zoeken. Of we pakken het bij de kern aan. Als we in plaats van al die tijd besteden aan mogelijke oplossingen, de tijd zouden gebruiken om het probleem heel duidelijk in kaart te brengen (en dat is per persoon verschillend), dan kunnen we aan een zeer duurzame oplossing voor onszelf werken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Willemijn Welten over doelen manifesteren, het ego en je intuïtie | KUKURU #157 01:50:37
zo 23 okt 2022

Willemijn Welten over doelen manifesteren, het ego en je intuïtie | KUKURU #157

Wil je het nieuwe boek van Willemijn Welten, ‘Wonderen Manifesteren’? Check https://bit.ly/WonderenManifesterenIn deze KUKURU aflevering is Willemijn Welten te gast. Zij heeft een nieuw boek ‘Wonderen Manifesteren’ dat de veel besproken ‘Een Cursus in Wonderen’ naar vandaag vertaalt.Wat als je elke dag zou voelen dat alles precies is zoals het moet zijn? Als jij echt elke situatie door de bril van liefde kan zien in plaats van angst? Dat je de voldoening niet buiten jezelf zoekt, maar in jezelf vindt en je dingen manifesteert die beter zijn dan jij nu kan bedenken? Willemijn werkte meer dan 10 jaar voor financiële start-up & corporates tot ze besloot haar hart te volgen en schrijver te worden. Ze woonde in Zuid-Amerika om zich te verdiepen in spirituele en sjamanistische principes en volgde een opleiding bij Gabrielle Bernstein. Terug in Rotterdam startte zij met het schrijven van haar boeken en creëren van mijn kaartendecks. Ze schreef eerder al ‘Manifesteren kun je leren’.We hebben het over haar reis. Hoe het is als je leven even in elkaar stort en hoe ze daarna haar droomleven manifesteerde. Wil je weten waarom friet soms gezonder is dan salade, voor wie je vergeeft en hoe/waarom je je laat leiden door liefde of angst. Dan zou ik deze zeker luisteren. Het gaat over het nut van het ego en hoe schijn je nou liefde op angst? Waarom kun je beter stop met het zoeken naar je missie? En waarom uitstellen het tegenovergestelde van zelfliefde is.Zoals gewoonlijk bespreken we ook haar favoriete boeken, het ochtendritueel en de dood.Benieuwd naar ons gesprek of wil je meer van Willemijn bekijken? Check https://kukuru.nl/willemijnZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.