AD Media Podcast

Gemiddeld 5,0 gebaseerd op 1 reviews
5 van de 5 gebaseerd op 1 review

Beluister hier alle podcast afleveringen van AD Media Podcast

Totaal 109 afleveringen

In de AD Media Podcast bespreken tv-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Gudo Tienhooven opvallende zaken in de mediawereld. De presentatie is in handen van Mark den Blanken.

S6E14: ‘Omroepbazen hebben elkaar én hun sterren té lang de hand boven het hoofd gehouden!’ 39:50
di 29 nov 2022

S6E14: ‘Omroepbazen hebben elkaar én hun sterren té lang de hand boven het hoofd gehouden!’

Het vaste mediapanel is weer op volle sterkte en kan niet anders dan doorgaan op 'Matthijs-gate', wat ook deze week nog volop het gesprek van de dag is. Angela de Jong: "Omroepbazen hebben elkaar én hun sterren veel te lang de hand boven het hoofd gehouden!" Daarnaast aandacht voor Isola di Beau waarin Martijn Krabbé verfrissende uitspraken doet over het uit de spotlight stappen en The Voice. Sowieso zou hij een fantastische bijrol moeten spelen in dit programma. De programmering rondom de WK-wedstrijden worden besproken evenals een belangrijke stap in de veiling van de radiofrequenties, die consequenties heeft voor veel luisteraars. Er staat een EO-programma in Angela's Etalage en er wordt een eerste aanzet gegeven voor de jaarlijkse traditie van de AD Media Prijzen, die 27 december weer worden bekend gemaakt. Belangrijk, want voor winnaars kan dat zomaar een opstapje naar de Televizierring zijn. Tot slot is er de terugkerende vraag aan presentator Manuel Venderbos: is hij al gebeld door HLF8? Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S6E13: ‘Matthijs van Nieuwkerk moet in therapie en in gesprek met de slachtoffers!’ 40:38
di 22 nov 2022

S6E13: ‘Matthijs van Nieuwkerk moet in therapie en in gesprek met de slachtoffers!’

Natuurlijk gaat de AD Media podcast van deze week in zijn geheel over Matthijs van Nieuwkerk en het vernietigende Volkskrant-onderzoek. Het klinkt bijna als een Suske & Wiske, maar dan zonder happy end. Matthijs van Nieuwkerk vertrekt bij BNNVARA en NPO-baas Frans Klein staat op non-actief. ‘Frans Klein maakte huilend bekend dat hij tijdelijk zijn werk bij de NPO neerlegt!’ Alle hoofdrolspelers van de afgelopen week passeren de revue. Hoofdredacteuren, omroepbazen, BNNVARA-collega's, de rol van NPO directeur Frans Klein, het opvallende interview van de voorzitter van de raad van bestuur van de NPO, Leeflang, een bloemlezing van alle talkshows, de definitieve breuk tussen de presentator en de omroep. Daarnaast natuurlijk ook de persoonlijke ervaringen van Angela de Jong met Matthijs van Nieuwkerk en mediajournalist Dennis Jansen die op reportage ging in Parijs bij Chansons. Heeft hij daar iets gemerkt? Gelukkig zet Angela ook iets in haar etalage en het heeft te maken met een parenclub. Verder gaat Angela ook nog zingen in de podcast... Niet persé een aanrader om te gaan luisteren, maar zou ze dan toch in de Masked Singer zitten?! Toch luisteren! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S6E12: ‘NPO, sta de reclame-inkomsten van het WK af aan de slachtoffers in Qatar!’ 41:51
di 15 nov 2022

S6E12: ‘NPO, sta de reclame-inkomsten van het WK af aan de slachtoffers in Qatar!’

Het vaste mediapanel is weer op volle sterkte en gooit de beuk erin met het WK voor de deur. Want elke mediamaker zit in een enorme kramp: als er een keer gelachen wordt tijdens het WK de komende weken, is er stront aan de knikker! Angela de Jong heeft een goed idee: 'NPO, sta de reclame-inkomsten van het WK af aan de slachtoffers in Qatar, dan kunnen we met een gerust hart kijken!' Verder aandacht voor de vele infantiele formats die er verschijnen bij de NPO. Is dat de publieke taak uitvoeren? De uitspraken van Martijn Krabbé over The Voice worden gewogen, Renze Klamer wordt te licht bevonden, Even Tot Hier is terug, men moet niet zo zeiken op het Sinterklaasjournaal en presentator Manuel Venderbos heeft nieuws over zijn TV-carrière in combinatie met HLF8. Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S6E11: ‘Hoeveel kansen krijgt Wendy van dijk nog om een datingshow te verpesten?’ 37:32
di 8 nov 2022

S6E11: ‘Hoeveel kansen krijgt Wendy van dijk nog om een datingshow te verpesten?’

Het mediapanel heeft gekeken naar de start van 'Liedje op het eerste gezicht' van Wendy van Dijk en Edsilia Rombley en het was niet direct liéfde op het eerste gezicht. Angela de Jong: 'Hoeveel kansen krijgt Wendy van dijk nog om een datingshow te verpesten?!' The Masked Singer is spetterend van start gegaan met 2,2 miljoen kijkers. Kijkers haken redelijk af bij een legoshow of een ballonnenvouw-competitie, maar een zingende BN-er in een Pino-pak blijkt een kijkcijferhit. Alles lijkt te kloppen aan dit programma, maar wat is het geheim? Daarover discussieert het panel.  Verder aandacht voor Boerderij van Dorst, Welmoed en de Seksfakes, het stoppen van Koffietijd (waar Angela de Jong ooit stage liep!) en het succes van Beau met Weet ik Veel.  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S6E10: ‘Ruben Nicolai, de jaren ’80 belden, ze willen The Big Show terug!’ 36:42
di 1 nov 2022

S6E10: ‘Ruben Nicolai, de jaren ’80 belden, ze willen The Big Show terug!’

Het vast mediapanel buigt zich over de nieuwe zaterdagavond van RTL. Angela de Jong: 'Jammer dat ze bij Renze zijn vergeten om een format te verzinnen. En The Big Show hoort thuis in de jaren tachtig!' Enthousiaster zijn de mediajournalisten over de nieuwe dramaserie van NPO3 'Het Gouden Uur'. Er wordt onder andere gediscussieerd over de vraag of het realistisch is en of het aanvangstijdstip van 20:30uur wel geschikt is. Acteur Nasrdin Dchar speelt de sterren van de hemel en ook Ellen Parren krijgt een pluim. Verder aandacht voor 'Boerderij van Dorst', een ode aan de documentaire 'Liefsteling' in Angela's Etalage en presentator Manuel Venderbos geeft antwoord op de vraag of hij al gepolst is door HLF8 als opvolger van Johnny de Mol. Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S6E9: ‘Ik kijk liever naar Johnny de Mol, dan naar Khalid Kasem!’ 35:07
ma 17 okt 2022

S6E9: ‘Ik kijk liever naar Johnny de Mol, dan naar Khalid Kasem!’

Het mediapanel is incompleet, want mediajournalist Dennis Jansen doet verslag van de belangrijkste televisiebeurs in Cannes. (Luisteraars die de vorige aflevering tot het einde hebben geluisterd, kunnen hier ook iets anders uit opmaken, maar dat is puur insinuatie.) Er komt een antwoord op de vraag: Johnny de Mol viert de herfst, maar doet zijn carriere dat inmiddels ook? En moet Angela de Jong nog iets verzoenende zeggen tegen Johnny? Verder aandacht voor de Sonja Barend Award, Kamp van Koningsbrugge met bekende burgers, de Hazes docu, de ode aan Tom Dumoulin in Matthijs gaat Door, het ontspoorde gesprek tussen Derk Bolt en Khalid Kasem wordt geanalyseerd, het niet dragen van de 'One Love' armband door de aanvoerder van Feyenoord komt voorbij (hij wordt zelfs uitgenodigd voor een kop Turkse thee of een Rotterdams bakkie pleur) en het gesprek van Tim Hofman in Over Mijn Lijk staat in Angela's Etalage! Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S6E8: ‘Het is onbegrijpelijk dat NPO1 dit uitzendt op primetime vrijdagavond!’ 48:50
di 11 okt 2022

S6E8: ‘Het is onbegrijpelijk dat NPO1 dit uitzendt op primetime vrijdagavond!’

Het mediapanel blikt natuurlijk terug op het televisiefeestje van het jaar: de uitreiking van de gouden Televizierring met de meer dan terechte winnaar Even Tot Hier. Maar, zo vindt Angela de Jong: "Nu 'Even tot Hier' de ring heeft gewonnen, moeten ze volgend jaar verplicht meewerken aan de organisatie van het gala." Jan Slagter slaat geen deuk meer in de primetime weekendprogrammering. Omroep Max heeft twee matig scorende formats in het weekend: Aria en De Grote kleine treinencompetitie. De magie van MAX lijkt verdwenen. Het panel vraagt zich af: Waar ligt dat aan?  In het radiohoekje doen we de komende weken een audiotour langs alle nieuwe radioprogramma's. Verder aandacht voor de onthulling van Kees van der Spek, voor Chansons, voor Fiets 'em d'r in met Chatilla en Rutger Castricum (De Tijd van je Leven) en diepvriesdierentuinen (te zien bij de NTR). Angela de Jong komt er tijdens de podcast achter dat haar etalage nog leeg is, presentator Manuel Venderbos biecht op dat hij zijn ziel aan de duivel heeft verkocht (en nee: daar bedoelt hij Talpa niet eens mee) en mediajournalist Dennis Jansen begint tijdens de podcast te telefoneren. Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S6E7: ‘Ongelofelijk dat dit in 2022 nog een nationale rel is!’ 37:37
ma 3 okt 2022

S6E7: ‘Ongelofelijk dat dit in 2022 nog een nationale rel is!’

Natuurlijk zoomt het vaste mediapanel in op de nieuwe dramaserie van Linda de Mol over het wel en wee van een talkshow 'Five Live', waarin in aflevering 1 een tv-columniste - die wel heel erg aan Angela de Jong doet denken - een lichtbak op haar hoofd krijgt en zwaargewond in het ziekenhuis belandt. Daarom zit Angela tijdens de opname van deze podcast uit voorzorg in haar eigen televisie-kelder.(*) De kritieken op de dramaserie zijn niet mals.  In het radiohoekje aandacht voor de rel rondom de aanvraag om arbeidstijdverkorting wegens het vaderschap van de ster van de ochtend van Radio 538, Wietze de Jager. Angela: 'Wietze, ik vind je een voorbeeld voor alle vaders in Nederland!' Het panel is tot op het bot verdeeld over deze actie.  En de dramaserie Rampvlucht krijgt een lovende recensie. Verder een voorspelling van de winnaar van de Televizierring. Even Tot Hier blijkt weer eens de invulling van de wens van de vader van de gedachten te zijn. En Sinan Can krijgt een pluim van Angela de Jong.  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos. (*) NB: Dit is een grap, de echte reden hoor je in deze podcast!Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S6E6: ‘Er is nog 1 vraag blijven liggen in de clash tussen Angela en Derksen!’ 42:23
di 20 sep 2022

S6E6: ‘Er is nog 1 vraag blijven liggen in de clash tussen Angela en Derksen!’

Natuurlijk bespreekt het panel de nominaties van de belangrijkste tv prijs: de Televizierring. Uiteraard met een bindend stemadvies op Even Tot Hier, maar het panel denkt dat John de Bever wellicht wel met een grote lach op zijn gezicht die ring op kan komen halen en dat zou tegelijkertijd het failliet van deze prijs zijn.  Luisteraars van deze podcast en lezers van de krant hebben massaal gereageerd op de botsing in VI tussen Angela de Jong en Johan Derksen. Mediajournalist Mark den Blanken: 'Uit alle reacties blijkt dat er nog 1 vraag is blijven liggen in de clash tussen Angela en Derksen!’ Daar geeft Angela natuurlijk antwoord op. Linda de Mol is met een statement gekomen in haar eigen blad en dat vindt het panel niet de sterkste plek. Mediajournalist Dennis Jansen heeft navraag gedaan over de overname van Talpa door RTL en komt met een update. En het schrappen van het MAX programma Het Dorp is een kapitale fout van de NPO. Het panel legt uit waarom. Eva Jinek krijgt een pluim voor haar interview over de mondkapjesdeal en er staat een must see documentaire in Angela's Etalage. Disclaimer: hij is loodzwaar en je blijft er door wakkerliggen.  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.  Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

S6E5: ‘Als je de grap van Lubach over The Queen niet trekt, kijk dan geen satire!’ 48:20
di 13 sep 2022

S6E5: ‘Als je de grap van Lubach over The Queen niet trekt, kijk dan geen satire!’

Deze week is het vaste mediapanel weer op volle sterkte en ook nog eens unaniem over De Avondshow met Arjen Lubach: ‘Als je de grap van Lubach over The Queen niet trekt, kijk dan geen satire!’ RTL lijkt in de problemen te zitten, want de succesformules Legomasters, I can see your Voice en zelfs Expeditie Robinson lijken sleets te raken. En nieuwe titels halen niet de beoogde cijfers. Of heeft dit vooral met het programmeren te maken, verkeerde dag, verkeerd seizoen, verkeerde presentator? Alle talkshows - en dat zijn er nog al wat - worden naast elkaar gelegd. Wie scoort er goed, wie scoort er minder. Zijn we met z'n allen talkshowmoe of hebben we last van middelmatige voorgekauwde en platgeproduceerde talkshows? Daarnaast aandacht voor de B&B vol liefde-rel, waarin het panel vooral niet mals is voor de presentator van RTL Boulevard Eddy Zoey, normaal gesproken de olijkheid zelve. Evenblij maakt Vrienden vormt de rode draad door deze licht chaotische podcast, een mini-radiohoekje met Margriet Vroomans en Frans Bromet staat in Angela's Etalage, of beter gezegd, de gefilmde hoofdpersonen, de maker zelf krijgt alsnog een gele kaart. Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.