Cryptocast | BNR

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Cryptocast | BNR

Totaal 209 afleveringen

Cryptocurrency are here to stay. Herbert Blankesteijn en Madelon Vos navigeren je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies.

Crypto Update: Bitcoin is dood! Net als in 2018, 2015 en 2011 06:53
do 23 jun 2022

Crypto Update: Bitcoin is dood! Net als in 2018, 2015 en 2011

Bitcoin is dood! Net als in 2018, 2017, 2015,2014 en 2011. Het is maar goed dat de website Bitcoin Obituaries het aantal doodverklaringen bij blijft houden, zodat deze artikelen altijd in perspectief geplaatst kunnen worden. In 2022 staat de teller overigens 'pas' op 15 doodverklaringen, wat mogelijk kan betekenen dat ook de pers gewend raakt aan Bitcoin. Ondertussen verkopen miners gedwongen hun munten en slaat cryptobeurs FTX zijn slag.

225 B: Eerste hulp bij bear markets 52:27
di 21 jun 2022

225 B: Eerste hulp bij bear markets

Er is geen ontkomen meer aan: we zitten diep in een bear market. Te gast zijn Bert en Peter Slagter, waarmee we net als tijdens de coronacrash in 2020 de markt beschouwen. We analyseren hoe een volledige 'hypecycle' van bitcoin en de cryptomarkt er eigenlijk uitziet. Welke signalen van hype, manie en euforie hebben we de afgelopen tijd gezien? Van yield farming tot lasereyes en hondenmunten. Gaat de vergelijking met de kredietcrisis van 2008 op, met alle omvallende bedrijven van nu? En wat is er nodig voor een nieuwe bull market?

225 A: Een euro stablecoin, is daar markt voor? 23:08
di 21 jun 2022

225 A: Een euro stablecoin, is daar markt voor?

Het Amerikaanse betaalbedrijf Circle brengt een euro-stablecoin op de markt. Circle kennen we van de (op dit moment) meest betrouwbare stablecoin USDC. Nu kiest het bedrijf om op dezelfde manier ook euro's aan te houden. Is hier markt voor? En misschien nog wel belangrijker: hoe interacteert deze nieuwe munt met de aankomende MiCAR? Ook bespreken we de capitulatie op de cryptomarkt en het drama rond leenplatform Solend.

Crypto Update: De cryptomarkt piept en kraakt 06:35
do 16 jun 2022

Crypto Update: De cryptomarkt piept en kraakt

Het stormt op de cryptomarkt. De prijzen van vrijwel alle munten dalen hard en ook steeds meer grote raken in de problemen. Deze week zagen we Celsius al wankelen (besproken in de Cryptocast), en nu komt daar 3AC Capital bij, een groot beleggingsfonds. Het fonds zou gehandeld hebben met hefboom en komt daardoor nu in de problemen.

224 B: Nederland is uitstekend geschikt voor bitcoinmining 48:21
di 14 jun 2022

224 B: Nederland is uitstekend geschikt voor bitcoinmining

Nederland blijkt heel goed geschikt voor bitcoinmining. Onze gast van deze week, Bert de Groot, is daarvan het levende bewijs. Met zijn bedrijf Bitcoin Brabant zet hij mining in op allerlei slimme manieren. Zo kweekt hij 'bitcoinbloemen' met warmte van miners en is hij op allerlei plekken op zoek naar een overschot aan stroom. Co-host is Daniël Mol.

224 A: De prijs daalt hard en Celsius komt in de problemen 23:06
di 14 jun 2022

224 A: De prijs daalt hard en Celsius komt in de problemen

Cryptoleenplatform Celsius zit in zwaar. De mogelijkheid tot het opnemen van tegoeden is stopgezet door liquiditeitsproblemen. Dat zorgde natuurlijk voor een grote paniekgolf op de cryptomarkt. De CEL-token van Celsius kelderde en ook bitcoin kreeg harde klappen. Komt dit nog goed? En zien we al een bodem?

Crypto Update: Cryptowet moet duidelijkheid brengen in de VS 05:56
do 9 jun 2022

Crypto Update: Cryptowet moet duidelijkheid brengen in de VS

In de VS hebben de senatoren Lummis (R) en Gillibrand (D) hun 'cryptowet' ingediend. De wet moet vooral duidelijkheid geven over de behandeling van digitale munten. Er moet namelijk onderscheid gemaakt worden tussen effecten en goederen. Dat verschil heeft dan weer grote gevolgen voor de regelgeving rond deze projecten. Ondertussen is het lobby'en rond de nieuwe wet begonnen.

223 B: Een terugblik op twee jaar DNB-toezicht 55:20
di 7 jun 2022

223 B: Een terugblik op twee jaar DNB-toezicht

Inmiddels staan Nederlandse cryptobedrijven twee jaar onder toezicht van DNB. Het werd een turbulent dossier. Met Simon Lelieveldt, expert op het gebied van financiële regelgeving, blikken we terug én vooruit. En hoe zit het met de internationale bedrijven die in Nederland opereren, maar zich niet allemaal geregistreerd hebben? Co-host is Paul Buitink.

223 A: Moeten Amerikaanse miners vrezen voor nieuwe regels? 22:05
di 7 jun 2022

223 A: Moeten Amerikaanse miners vrezen voor nieuwe regels?

Het Witte Huis richt zijn pijlen de komende tijd mogelijk op mining. Het Office of Science and Technology Policy krijgt de komende tijd de opdracht om een rapport op te stellen rond de bloeiende industrie in de VS. Daarna volgt er mogelijk nieuwe wetgeving. Dat is pikant, want na het miningverbod in China zijn veel grote spelers naar de VS getrokken. En in Australië valt het gebruik van crypto spot ETF's nogal tegen.

Crypto Update: Ook de Centraal-Afrikaanse Republiek heeft een Bitcoin-president 06:47
do 2 jun 2022

Crypto Update: Ook de Centraal-Afrikaanse Republiek heeft een Bitcoin-president

De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft, net als El Salvador, ook een Bitcoin-president. Faustin-Archange Touadéra is wiskundige en (kennelijk) gek van bitcoin. Inmiddels heeft hij ook plannen voor een heus cryptoeiland, maar dan wel in een rivier in het land. De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft namelijk geen kustlijn.