Hallo, hier Almere . . .

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Hallo, hier Almere . . .

Totaal 52 afleveringen

‘Hallo, hier Almere’, de podcast van Robert Mienstra, journalist en podcaster in Almere. Ik maak iedere week een podcast met een bekende of opmerkelijke Almeerder. De podcast maak ik op locatie, dus bij de Almeerder thuis of op het werk. De podcasts duren ongeveer 30 minuten en zijn prima te beluisteren tijdens het fietsen, tijdens het sporten, in de auto, tijdens het koken of ’s avonds lekker lui op de bank. Luisteren kan ook op itunes en spotify.

De stadsecologen van Almere over onze natuur 31:42
wo 19 okt 2022

De stadsecologen van Almere over onze natuur

Ik spreek met de Almeerse stadsecologen Ton Eggenhuizen en Natalja van Elst. Welke bijzondere dieren leven er in onze stad waar we echt van kunnen genieten, hoe werkt de gemeente aan het behouden van soorten, die soms ook zeldzaam zijn, hoe zit het met de Pinksterbloemen? En welk zeldzaam dier is er nu op de wildcamera’s gespot in de stad. In deze podcast nemen de stadsecologen je mee in de natuur van Almere. (32 minuten)

Op stap met feelanceboswachter Martine Dubois 33:52
zo 9 okt 2022

Op stap met feelanceboswachter Martine Dubois

Ik wandel in deze podcast met freelance boswachter Martine Dubois door het bos het Pampushout en door het project Mijn Stukje Natuur. Ze vertelt bij iedere stap in het stadsbos een verhaal. De kleine wereld op de grond blijkt reuze interessant. Wil je enthousiast worden over de natuur die dichtbij is, dan kan je niet om het verhaal van Martine heen.

De Vrijwilligers en Mantel Centrale (VMCA) als kurk waarop Almere drijft 22:17
za 2 apr 2022

De Vrijwilligers en Mantel Centrale (VMCA) als kurk waarop Almere drijft

In deze podcast van Hallo Hier Almere vertelt Jerzy Soetekouw, directeur van de VMCA, wat het belang van zijn organisatie voor Almere is. Almere kent twintigduizend mantelzorgers en duizenden vrijwilligers. Al deze mensen zijn de kurk waar de Almeerse samenleving sociaal op drijft. De Vrijwilligers en mantelzorgcentrale Almere, de VMCA, ondersteunt deze mensen waar het maar kan. (22 minuten)

Almere DNA Uitzending 7: Brigitte Hulscher (26 maart 2022) 20:36
za 26 mrt 2022

Almere DNA Uitzending 7: Brigitte Hulscher (26 maart 2022)

Luister de zevende uitzending over het Almeerse DNA. Ik ga met Brigitte Hulscher op zoek naar haar Almeerse DNA en naar de Almeerse identiteit. Brigitte is genuanceerd over Almere: "Onderzoek nu eens de waarden van de stad, die waarden werken verbindend. We zijn te weinig trots op onze stad, koester wat er is." Brigitte vindt dat we op zoek moeten gaan naar de eigen Almeerse talenten en niet alles van buitenaf moeten halen. Verder: "Het is een stad van de vrijheid waar je zelf kan kiezen." (22 minuten)

Almere DNA Uitzending 6 Roelof (Sportman) Heyser 18:24
zo 13 mrt 2022

Almere DNA Uitzending 6 Roelof (Sportman) Heyser

In deze zesde uitzending over het Almeerse DNA spreek ik met Roelof Heyser, ook wel Roelof Sportman genoemd. Roelof is een waar ambassadeur van Almere. Hij zet zich volop in als vrijwilliger. Wat spelen gemaal de Blocq van Kuffeler en het sluisje van Haven voor rol in Almere? En ik laat een stukje van het Almere lied horen, het lijflied van Roelof. "De historie van Almere maak je nu. Later is Almere bekend als de Floriadestad", zegt Roelof onder meer.

Almere DNA Uitzending 5: Richard Haeck 19:30
zo 6 mrt 2022

Almere DNA Uitzending 5: Richard Haeck

Luister uitzending 5 van de Podcast Almere DNA van Hallo Hier Almere over de identiteit van Almere met Richard Haeck, ondernemer en voorzitter van de golfclub Almeerderhout. “De historie van Almere maken is fantastisch, het rebelse van Almere… als het niet kan doen we het toch.” (20 minuten)

Almere DNA, Uitzending 4: Nienke Nieuwenhuizen 24:49
ma 28 feb 2022

Almere DNA, Uitzending 4: Nienke Nieuwenhuizen

Luister de podcast uitzending 4 van Hallo Hier Almere  over de identiteit van Almere. Gast is Nienke Nieuwenhuizen, al lang Almeerse, en specialist ouderengeneeskunde met kwetsbare mensen, veelal met chronische ziekten als dementie, Parkinson en ouderdomsklachten. “Groeien is goed”, zegt Nieuwehuizen, “ maar het moet wel leuk blijven voor de mensen die hier wonen. Wandel en fiets rond met aandacht om de ziel van Almere te ervaren.” (21 minuten)

Almere DNA Uitzending 3: Ton Theunis 23:31
ma 21 feb 2022

Almere DNA Uitzending 3: Ton Theunis

Luister uitzending 3 van de podcast ‘Almere DNA’ waarin ik met Almeerders op zoek ga naar de Almeerse identiteit. Wat verbindt ons in deze stad met elkaar? In deze derde uitzending spreek ik met Ton Theunis. “Er is in Almere geen wijkgevoel, wel en wij-gevoel.” Ton licht dit nader toe. (23 minuten)

Almere DNA Uitzending 2: Monique Seynen 21:09
ma 14 feb 2022

Almere DNA Uitzending 2: Monique Seynen

Luister uitzending 2 van de podcast ‘Almere DNA’ waarin ik met Almeerders op zoek ga naar de Almeerse identiteit. Wat verbindt ons in deze stad met elkaar? In deze tweede uitzending spreek ik met Monique Seynen. “We zitten te veel in onze eigen netwerkjes, die moeten we verbinden”, en “we zijn nog teveel een ‘primarkstad’, de generatie geboren Almeerders moet de community Almere gestalte gaan geven.”  (21 minuten).

Almere DNA Uitzending 1: Jan Denkers 19:41
ma 7 feb 2022

Almere DNA Uitzending 1: Jan Denkers

Luister uitzending 1 van de podcast ‘Almere DNA’ waarin ik met Almeerders op zoek ga naar de Almeerse identiteit. Wat verbindt ons in deze stad met elkaar? In deze eerste uitzending spreek ik met Jan Denkers. Die benadert het onderwerp vanuit de puberteit van Almere. Denk jij er net zo over als Jan Denkers? Luisteren kan op elk moment van de dag. (20 minuten). Laten we een community vormen rond dit onderwerp.