Koorts

Gemiddeld 3,5 gebaseerd op 4 reviews
3 van de 5 gebaseerd op 4 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Koorts

Totaal 255 afleveringen

In maart mogen we weer naar de stembus. Zorg dat je piekfijn op de hoogte bent en laat je hier iedere week bijpraten door Sheila Sitalsing, Pieter Klok en Gijs Groenteman en de Haagse redactie van de Volkskrant.

Louis van Gaal kan dit saaie voetbal alleen goedmaken door wereldkampioen te worden 27:58
do 1 dec 2022

Louis van Gaal kan dit saaie voetbal alleen goedmaken door wereldkampioen te worden

Eentonig, verdedigend voetbal: dat zorgt voor veel saaie wedstrijden in Qatar. Waarom komt dit WK zo traag op gang? En bij de wedstrijd tegen Qatar droeg sportminister Conny Helder een OneLove-speldje. Is dat het enige signaal dat de Nederlandse regering afgeeft voor inclusiviteit in de voetbalwereld? Luister naar voetbalverslaggever ter plaatse Willem Vissers en columnist Bert Wagendorp.Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactiePresentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila SitalsingPresentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs GroentemanRedactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Tiemen Hageman en Sofia RobbenMontage: Rinkie Bartels, Daan HofsteeSee omnystudio.com/listener for privacy information.

De stem van Russische moeders klinkt steeds luider 18:56
wo 30 nov 2022

De stem van Russische moeders klinkt steeds luider

Achtergebleven vrouwen, zussen en moeders beklagen zich over de toestand waarin Russische gemobiliseerde mannen aan het front verkeren. Om die kritiek te smoren, komen thema’s als de leefomstandigheden en de uitrusting van militairen per 1 december op een lijst van verboden onderwerpen te staan. Ook hangt er een nieuwe mobilisatiegolf in de lucht. Hoe is de sfeer in Rusland nu? Luister naar correspondent Geert Groot Koerkamp.Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactiePresentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila SitalsingPresentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs GroentemanRedactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Tiemen Hageman en Sofia RobbenMontage: Rinkie Bartels, Daan HofsteeSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Demonstranten in Beijing worden opgespoord door de politie 22:57
di 29 nov 2022

Demonstranten in Beijing worden opgespoord door de politie

De Chinese overheid is verrast door de vele demonstraties van afgelopen weekend en zet alles op alles om verdere acties te voorkomen. Zo kregen demonstranten in Beijing naderhand een waarschuwend telefoontje van de politie. Leiden de acties tot verandering of juist tot meer repressie? We bespreken het met correspondent Leen Vervaeke.Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactiePresentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila SitalsingPresentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs GroentemanRedactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Tiemen Hageman en Sofia RobbenMontage: Rinkie Bartels, Daan HofsteeSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Een paar mutaties, en de vogelgriep kan pandemisch worden 29:37
ma 28 nov 2022

Een paar mutaties, en de vogelgriep kan pandemisch worden

De huidige uitbraak van vogelgriep begon in oktober vorig jaar. Sindsdien is de ziekte niet meer uit Nederland verdwenen. Naast vogels raakten er inmiddels ook zoogdieren besmet. Moeten we ons voorbereiden op een volgende pandemie? En is er zicht op een vaccin om ons te redden? Luister naar wetenschapsredacteur Maarten Keulemans en verslaggever Pieter Hotse Smit. Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactiePresentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila SitalsingPresentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs GroentemanRedactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Tiemen Hageman en Sofia RobbenMontage: Rinkie Bartels, Daan HofsteeSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Een 16-jarige huurmoordenaar: waarom plegen minderjarigen vaker zware misdrijven? 21:13
zo 27 nov 2022

Een 16-jarige huurmoordenaar: waarom plegen minderjarigen vaker zware misdrijven?

De jeugdcriminaliteit daalt, maar het aantal zware misdrijven van jongeren neemt toe, vooral in de drugswereld, en er zijn steeds meer steekpartijen. Hoe komt dat? En hoe straf je een kind dat een huurmoord pleegt? We bespreken het met justitie-verslaggever Menno van Dongen.Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactiePresentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila SitalsingPresentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs GroentemanRedactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Tiemen Hageman en Sofia RobbenMontage: Rinkie Bartels, Daan HofsteeSee omnystudio.com/listener for privacy information.

De kamer van Klok: Staphorst en boerenprotesten laten zien dat intimidatie en eigenrichting worden beloond 51:46
vr 25 nov 2022

De kamer van Klok: Staphorst en boerenprotesten laten zien dat intimidatie en eigenrichting worden beloond

Het demonstratierecht is heilig, maar niet in Staphorst, bleek vorig weekend. Hoe gaan burgemeesters demonstranten beter beschermen? Verder in deze aflevering: de rol van de NPO in de affaire DWDD. Ook de arbeidsvoorwaarden waren daar niet al te best. Moet de publieke omroep niet juist het goede voorbeeld geven? En het CDA mengt zich in het asieldebat en pleit voor het sluiten van grenzen, hoe realistisch is dat? Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactie Presentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila SitalsingPresentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs GroentemanRedactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Tiemen Hageman en Sofia RobbenMontage: Rinkie Bartels, Daan HofsteeSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Oekraïners zijn banger voor de kou dan voor Russische raketten 22:55
do 24 nov 2022

Oekraïners zijn banger voor de kou dan voor Russische raketten

Het leven in Kyiv wordt steeds gevaarlijker nu het winter wordt. Door raketbeschietingen op elektriciteitscentrales is er vaak geen stroom, warmte of water. Bij speciaal opgezette ‘overlevingspunten’ kunnen inwoners hun telefoon opladen, water halen of eten verwarmen, ziet verslaggever Fleur de Weerd ter plaatse. Oud-correspondent Tom Vennink zegt dat de Wereldgezondheidsorganisatie rekening houdt met 3 miljoen vluchtelingen uit Oekraïense steden.Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactiePresentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila SitalsingPresentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs GroentemanRedactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Tiemen Hageman en Sofia RobbenMontage: Rinkie Bartels, Daan HofsteeSee omnystudio.com/listener for privacy information.

De Arabische wereld heeft genoeg van het westerse moralisme, blijkt dit WK 23:32
wo 23 nov 2022

De Arabische wereld heeft genoeg van het westerse moralisme, blijkt dit WK

Nu het WK is begonnen zijn de misstanden in Qatar naar de achtergrond verdwenen. Hoe wordt het toernooi beleefd in Doha? De overheid heeft alles wat ook maar riekt naar een politiek statement verboden en alcohol is moeilijk te krijgen. Luister naar correspondent Jenne Jan Holtland en columnist Bert Wagendorp.Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactiePresentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila SitalsingPresentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs GroentemanRedactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Tiemen Hageman en Sofia RobbenMontage: Rinkie Bartels, Daan HofsteeSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Het DWDD-onderzoek draait om veel meer dan alleen Matthijs van Nieuwkerk 27:44
di 22 nov 2022

Het DWDD-onderzoek draait om veel meer dan alleen Matthijs van Nieuwkerk

De Volkskrant onderzocht gedurende vijf maanden de cultuur op de redactie van DWDD. Hoe pak je zo’n onderzoek aan? En waarom trekt de redactie hier zo veel geld en tijd voor uit? We bespreken het met hoofdredacteur Pieter Klok en verslaggevers Willem Feenstra en Abel Bormans.  Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactiePresentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila SitalsingPresentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs GroentemanRedactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Tiemen Hageman en Sofia RobbenMontage: Rinkie Bartels, Daan HofsteeSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Oekraïne ligt vol loopgraven, was dat niet iets uit de Eerste Wereldoorlog? 23:23
ma 21 nov 2022

Oekraïne ligt vol loopgraven, was dat niet iets uit de Eerste Wereldoorlog?

Russische troepen graven zich massaal in aan het front, zagen Volkskrant-journalisten op satellietbeelden. Hoe ziet het leven van soldaten in loopgraven eruit? En hoe kwetsbaar zijn ze voor moderne wapens? Journalist Michael Persson praat ons bij. Lees het stuk over de loopgraven hier: www.volkskrant.nl/loopgraven Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactiePresentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila SitalsingPresentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs GroentemanRedactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Tiemen Hageman en Sofia RobbenMontage: Rinkie Bartels, Daan HofsteeSee omnystudio.com/listener for privacy information.