BNR's Big Five | BNR

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van BNR's Big Five | BNR

Totaal 748 afleveringen

Diana Matroos en Art Rooijakkers in gesprek met de hoofdrolspelers van de belangrijkste dossiers in Nederland. #BNRBigFive

Oud-hoofdredacteur Sjors Fröhlich: ‘Als radiomaker zit je in iemands hoofd’ 41:08
wo 20 sep 2023

Oud-hoofdredacteur Sjors Fröhlich: ‘Als radiomaker zit je in iemands hoofd’

BNR is jarig! En dus halen we deze week in BNR's Big Five herinneringen op met alle hoofdredacteuren. Voormalig hoofdredacteur Sjors Frölich richtte zijn aandacht bij zijn aanstelling volledig op de opkomst van podcasts, toen eigenlijk niemand er nog in geloofde. Hoe zorgde Frölich tóch voor een koerswijziging? Te gast in BNR's Big Five van 25 jaar BNR: - Michiel Bicker Caarten - Paul van Gessel - Sjors Fröhlich - Mireille van Ark - Marc AdrianiSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Oud-hoofdredacteur Paul van Gessel: ‘BNR is geen zender: BNR is een mentaliteit’ 41:03
di 19 sep 2023

Oud-hoofdredacteur Paul van Gessel: ‘BNR is geen zender: BNR is een mentaliteit’

BNR is jarig! En dus halen we deze week in BNR's Big Five herinneringen op met alle hoofdredacteuren. Na de bankencrisis van 2008 hing het voortbestaan van BNR Nieuwsradio aan een zijden draadje. Hoe bracht toenmalig hoofdredacteur Paul van Gessel de zender in veilige haven? Te gast in BNR's Big Five van 25 jaar BNR: - Michiel Bicker Caarten - Paul van Gessel - Sjors Fröhlich - Mireille van Ark - Marc AdrianiSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Michiel Bicker Caarten (medeoprichter BNR) over 25 jaar BNR: ‘Ik ben er blij over dat BNR nog steeds bestaat. Dat is toch een wonder in het huidige medialandschap.’ 44:50
ma 18 sep 2023

Michiel Bicker Caarten (medeoprichter BNR) over 25 jaar BNR: ‘Ik ben er blij over dat BNR nog steeds bestaat. Dat is toch een wonder in het huidige medialandschap.’

BNR is jarig! En dus halen we deze week in BNR's Big Five herinneringen op met alle hoofdredacteuren. 25 jaar geleden had Michiel Bicker Caarten, medeoprichter én de eerste hoofdredacteur van BNR, een duidelijk doel voor ogen voor zijn nieuwe zender. Welk geluid wilde hij neerzetten, en wat was ervoor nodig om zijn visie te realiseren? Te gast in BNR's Big Five van 25 jaar BNR: - Michiel Bicker Caarten - Paul van Gessel - Sjors Fröhlich - Mireille van Ark - Marc AdrianiSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Wouter Bos (Menzis): ‘Als collectief moeten we proberen de zorgkosten in de hand te houden’ 47:12
vr 15 sep 2023

Wouter Bos (Menzis): ‘Als collectief moeten we proberen de zorgkosten in de hand te houden’

Het huidige zorgstelsel past niet meer bij deze tijd van schaarste, denkt Menzis-topman Wouter Bos. Welke veranderingen zou hij graag zien? En: hoe kijkt hij naar de uitgelekte prinsjesdagstukken over de zorgpremie?  Gasten in BNR's Big Five van de Politieke vraagstukken - Leendert Beekman, politiek verslaggever BNR - Ed Nijpels, voormalig VVD-leider en kwartiermaker voor de klimaattafel op Bonaire - Kim Putters, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) - Jeroen Dijsselbloem, burgemeester van Eindhoven en voormalig minister van Financiën - Wouter Bos, bestuursvoorzitter zorgverzekeraar Menzis en voormalig minister van FinanciënSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Jeroen Dijsselbloem over de financiële puzzel voor het volgende kabinet 45:44
do 14 sep 2023

Jeroen Dijsselbloem over de financiële puzzel voor het volgende kabinet

Volgens Haagse topambtenaren moet het nieuwe kabinet harde keuzes maken om te voorkomen dat de rijksfinanciën ontsporen. Om welke keuzes gaat het, en hoe groot is de kans dat het nieuwe kabinet deze ook daadwerkelijk gaat maken? We bespreken het met Jeroen Dijsselbloem, burgemeester van Eindhoven en voormalig minister van Financiën.  Gasten in BNR's Big Five van de Politieke vraagstukken - Leendert Beekman, politiek verslaggever BNR - Ed Nijpels, voormalig VVD-leider en kwartiermaker voor de klimaattafel op Bonaire - Kim Putters, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) - Jeroen Dijsselbloem, burgemeester van Eindhoven en voormalig minister van Financiën - Wouter Bos, bestuursvoorzitter zorgverzekeraar Menzis en voormalig minister van FinanciënSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Kim Putters: ‘We zitten op een belangrijk keerpunt, we richten onze samenleving en economie opnieuw in’ 46:27
wo 13 sep 2023

Kim Putters: ‘We zitten op een belangrijk keerpunt, we richten onze samenleving en economie opnieuw in’

Om de beoogde economische en maatschappelijke transities in goede banen te leiden, moeten de politiek en het bedrijfsleven veel meer aandacht besteden aan de gedeelde belangen in de samenleving. Dat is de oproep van SER-voorzitter Kim Putters, maar hoe gaat hij ervoor zorgen dat zijn adviezen ook écht worden opgevolgd?  Gasten in BNR's Big Five van de Politieke vraagstukken - Leendert Beekman, politiek verslaggever BNR - Ed Nijpels, voormalig VVD-leider en kwartiermaker voor de klimaattafel op Bonaire - Kim Putters, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) - Jeroen Dijsselbloem, burgemeester van Eindhoven en voormalig minister van Financiën - Wouter Bos, bestuursvoorzitter zorgverzekeraar Menzis en voormalig minister van FinanciënSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Ed Nijpels: ‘de VVD heeft te weinig de leiding genomen in de klimaataanpak’ 44:04
di 12 sep 2023

Ed Nijpels: ‘de VVD heeft te weinig de leiding genomen in de klimaataanpak’

Ondanks de val van het kabinet blijft de Tweede Kamer praten over de klimaatplannen van minister Jetten. Hoe verheugd reageert Ed Nijpels hierop, de aanjager van het nationale Klimaatakkoord uit 2019? Gasten in BNR's Big Five van de Politieke vraagstukken - Leendert Beekman, politiek verslaggever BNR - Ed Nijpels, voormalig VVD-leider en kwartiermaker voor de klimaattafel op Bonaire - Kim Putters, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) - Jeroen Dijsselbloem, burgemeester van Eindhoven en voormalig minister van Financiën - Wouter Bos, bestuursvoorzitter zorgverzekeraar Menzis en voormalig minister van FinanciënSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Politiek verslaggever Leendert Beekman: ‘Er zijn de afgelopen jaren geen scherpe keuzes gemaakt’ 43:35
ma 11 sep 2023

Politiek verslaggever Leendert Beekman: ‘Er zijn de afgelopen jaren geen scherpe keuzes gemaakt’

Wat zijn de belangrijkste dossiers voor Nederland in aanloop naar de verkiezingen op 22 november? En krijgen we straks een radicale politieke breuk met de koers Rutte? Te gast is onze Haagse verslaggever Leendert Beekman. Gasten in BNR's Big Five van de Politieke vraagstukken - Leendert Beekman, politiek verslaggever BNR - Ed Nijpels, voormalig VVD-leider en kwartiermaker voor de klimaattafel op Bonaire - Kim Putters, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) - Jeroen Dijsselbloem, burgemeester van Eindhoven en voormalig minister van Financiën - Wouter Bos, bestuursvoorzitter zorgverzekeraar Menzis en voormalig minister van FinanciënSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Tim Fransen: ‘Komedie en filosofie gaan allebei over onze gebrekkigheid’ 45:32
vr 8 sep 2023

Tim Fransen: ‘Komedie en filosofie gaan allebei over onze gebrekkigheid’

Comedian Tim Fransen is gefascineerd door de gebreken en tekortkomingen van de mensheid. Hij maakte er comedyshows over en won daar verschillende cabaretprijzen mee. Hij is te gast in BNR's Big Five van de Dwarsdenkers.   Gasten in BNR's Big Five van de Dwarsdenkers - Ton F. van Dijk, onderzoeksjournalist en columnist bij HP/De Tijd - Tom Middendorp, oud-Commandant der Strijdkrachten en schrijver van het boek Klimaatgeneraal - Soundos El Ahmadi, comedian - Feike Sijbesma, voormalig topman DSM - Tim Fransen, comedian en filosoofSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Feike Sijbesma: ‘We moéten soms andere wegen inslaan, ook in het bedrijfsleven’ 47:27
do 7 sep 2023

Feike Sijbesma: ‘We moéten soms andere wegen inslaan, ook in het bedrijfsleven’

Voormalig DSM-topman Feike Sijbesma is ervan overtuigd dat winst maken en het nastreven van duurzame doelen elkaar niét in de weg hoeven te staan. Wat bracht hem op dit spoor, en is deze visie altijd even welkom in de bestuurskamer? Gasten in BNR's Big Five van de Dwarsdenkers - Ton F. van Dijk, onderzoeksjournalist en columnist bij HP/De Tijd - Tom Middendorp, oud-Commandant der Strijdkrachten en schrijver van het boek Klimaatgeneraal - Soundos El Ahmadi, comedian - Feike Sijbesma, voormalig topman DSM - Tim Fransen, comedian en filosoofSee omnystudio.com/listener for privacy information.