installatie.nl

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van installatie.nl

Totaal 22 afleveringen

Podcast by installatie.nl

Afl 22: Als echtpaar aan het stuur – Tanja en Robert-Jan Loeff 34:22
wo 15 jun 2022

Afl 22: Als echtpaar aan het stuur – Tanja en Robert-Jan Loeff

Tanja en Robert-Jan Loeff staat als echtpaar - met nog een derde directielid - aan het roer van installatiebedrijf Tibo-Veen. Hoe hou je het leuk, onderling, als je elkaar de hele dag ziet? En wat zijn de valkuilen? Een openhartig gesprek hierover in de 22ste aflevering van de Installatie.nl-podcast.

Afl 21: De hybride hype – Eddy Buiting en Tijdo van der Zee 29:02
wo 30 mrt 2022

Afl 21: De hybride hype – Eddy Buiting en Tijdo van der Zee

De hybride warmtepomp gaat als een warm broodje over de toonbank: door opschaling en innovaties dalen de prijzen, nog eens geholpen door een ruimhartige subsidie van 30%. Toch lopen, door personeelstekort en materialenschaarste de wachttijden op. De redactie van Installatie.nl analyseert de trend en inventariseert de verschillende hybride-smaakjes.

Afl 20: Strakke focus op hybride warmtepomp – Klaasjan van der Maas en Jan-Maarten Elias 30:45
do 24 mrt 2022

Afl 20: Strakke focus op hybride warmtepomp – Klaasjan van der Maas en Jan-Maarten Elias

EnergyBridge is een jong bedrijf uit Arnhem dat zich richt op verduurzaming van ketelhuizen van wooncomplexen en zorgcentra. Dat doet het bedrijf door middel van flinke hybride warmtepompen, die door middel van een energieservicecontract worden aangeboden. Over de strategie van EnergyBridge vertellen oprichters Klaasjan van der Maas en Jan-Maarten Elias.

Afl 19: Warmtepompen testen in het nieuwe lab van Kiwa – Ernst Vossers 37:12
wo 16 feb 2022

Afl 19: Warmtepompen testen in het nieuwe lab van Kiwa – Ernst Vossers

Ook Kiwa zet vol in op de energie transitie. Waar zo'n zes jaar geleden nog louter gasapparatuur stond om te testen, is nu ruim twee derde van het testlaboratorium van Kiwa in Apeldoorn bedoeld voor het testen en certificeren van warmtepompen. Ernst Vossers van Kiwa geeft Installatie.nl een rondleiding.

Afl 18: Energieleverende woningen met buurtbatterij – Adriaan Harthoorn en Yvonne van der Hulst 39:45
wo 8 dec 2021

Afl 18: Energieleverende woningen met buurtbatterij – Adriaan Harthoorn en Yvonne van der Hulst

Een energiecontract van 25 euro bij je nieuwe woning, plus gebruik maken van de elektrische deelauto. In nieuwbouwwijk Langs de Kreken in Voorhout is dat gerealiseerd. In ruil daarvoor krijgt het bedrijf EF Concepts de mogelijkheid de energiestromen van de pv-daken en de buurtbatterij slim te benutten. "Dit is eigenlijk de ultieme garantie op een goed presterende woning."

Afl 17: De kunst van het weglaten, installaties zijn soms niet nodig – Bert van Dorp 39:55
wo 13 okt 2021

Afl 17: De kunst van het weglaten, installaties zijn soms niet nodig – Bert van Dorp

Met alleen faseveranderingsmaterialen (pcm's), een slim bouwontwerp en uitgekiende regeltechniek kan je vaak al een heel eind komen als je een pand wil klimatiseren. Maar, het verhaal van 'minder installaties' mag dan een solide basis hebben, het is lang niet altijd even makkelijk te verkopen. Een gesprek hierover met Autarkis-directeur Bert van Dorp.

Afl 16: Straffe klimaatambities en hernieuwd zelfvertrouwen – René Breman 40:52
ma 13 sep 2021

Afl 16: Straffe klimaatambities en hernieuwd zelfvertrouwen – René Breman

Acht miljoen huishoudens energiepositief, in krap negen jaar tijd. De duurzame ambities bij Breman Installatietechniek liegen er niet om. Ze tonen het hernieuwde zelfvertrouwen waarmee de installateur uit Genemuiden de markt en de maatschappij tegemoet treedt.

Afl 15: Lokaal ondernemerschap bij Batenburg Techniek – Gerard van Dalen 37:26
ma 21 jun 2021

Afl 15: Lokaal ondernemerschap bij Batenburg Techniek – Gerard van Dalen

Batenburg Techniek staat al jaren in de top-10 van grootste installatiebedrijven. Met divisiedirecteur Gerard van Dalen spreken we over het bewaken en bewaren van bedrijfsculturen en lokaal ondernemerschap van de installatiebedrijven die vallen onder de paraplu van het grote moederbedrijf.

Afl 14: Gasketelwet: aanklampen of afhaken – Eddy Buiting en Tijdo van der Zee 58:30
do 13 mei 2021

Afl 14: Gasketelwet: aanklampen of afhaken – Eddy Buiting en Tijdo van der Zee

Installatiebedrijven moeten vanaf 1 april 2022 gecertificeerd zijn, anders mogen ze niet meer werken aan gasketels. Eddy Buiting en Tijdo van der Zee, de redactie van installatie.nl, praten over de totstandkoming van deze wet, en over wat installatiebedrijven moeten doen om hun papieren te halen.

Afl 13: De hybride-revolutie van HeatTransformers – Stijn Otten 42:11
do 18 mrt 2021

Afl 13: De hybride-revolutie van HeatTransformers – Stijn Otten

Het jonge installatiebedrijf HeatTransformers heeft een overzichtelijk bedrijfsmodel. Het bedrijf focust op het installeren van hybride warmtepompen in bestaande woningen. Data en automatisering spelen een grote rol in het bedrijfsmodel. Zo vindt de situatieopname plaats door middel van een Whatsapp-videoschouw. Een interview met oprichter Stijn Otten.