De Ondernemer

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De Ondernemer

Totaal 175 afleveringen

Wekelijks nieuwe podcasts met boeiende ondernemersverhalen die je motiveren en inspireren.

De Ondernemer Boekencast: Bloed, Zweet, maar Samen van Harry Hummels, Wouter Scheepens en Erlijn Sie 38:27
do 29 sep 2022

De Ondernemer Boekencast: Bloed, Zweet, maar Samen van Harry Hummels, Wouter Scheepens en Erlijn Sie

Het boek is een samenwerking tussen Harry Hummels, Wouter Scheepens en Erlijn Sie. Eerder nam ik al een gesprek op met Erlijn over haar sociale ondernemerschap. Hummels is hoogleraar ethiek, organisaties en samenleving in Maastricht. Scheepens is mede-eigenaar van Steward Redqueen (consultancy bedrijf op gebied van impact en duurzaamheid) en adjunct professor aan TIAS.  Het boek heeft 7 hoofdstukken en een uitgebreid overzicht van literatuur en bronnen. Samenwerken voor een betere wereld De verkwanseling van onze samenleving en onze planeet Partnerschappen voor maatschappelijke verandering Enkelvoudige samenwerking Meervoudige samenwerking Gastbijdrage: Samenwerken om de wereld te voeden Conclusies en reflectie Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

De Ondernemer Boekencast: Superfalen van Frank Deuring 34:06
do 22 sep 2022

De Ondernemer Boekencast: Superfalen van Frank Deuring

het boek geschreven door Frank Deuring heeft als ondertitel, Creëer radicale openheid over fouten in organisaties. Hij is ondernemer van het bedrijf de FoutenFabriek en in zijn werk helpt hij organisaties om te leren van fouten. Het boek Superfalen, is dun, leest lekker weg en heeft aandacht voor een interessant onderwerp. Frank beschrijft fouten die hij zelf maakte in het verleden als goed voorbeeld, daarnaast verschillende voorbeelden van anderen. Het boek is opgedeeld in 7 hoofdstukken Het niet zo grote geheim van positief naar fouten kijken Leer omgaan met schaamte Leer omgaan met afwijzing Leer omgaan met tegenslag Laat perfectionisme los Werk aan de cultuur Werk aan de structuur Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Bram Verbrugge (chef AD Economie) over de inval bij Jumbo-topman Frits van Eerd 06:13
di 13 sep 2022

Bram Verbrugge (chef AD Economie) over de inval bij Jumbo-topman Frits van Eerd

Chef economie van het AD, Bram Verbrugge, legt in De Ondernemer Live over de inval bij onder meer Jumbo-topman Frits van Eerd.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

#3 De energie van de toekomst ligt op het water | Zicht op Zaken 23:18
vr 26 aug 2022

#3 De energie van de toekomst ligt op het water | Zicht op Zaken

De vraag naar zonne-energie neemt elk jaar toe. En daarmee ook de innovatieve toepassingen om die energie op te vangen; op daken, in weilanden én op het water. Ondernemer Ralph van Dijk heeft met zijn bedrijf Floating Solar drijvende eilanden ontwikkeld met panelen die meebewegen op de stand van de zon. Wat levert dat op, maar ook: wat kan er fout gaan en wat betekent dat voor een startup? We praten erover in Zicht op Zaken.Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

Koopkrachtcrisis: FNV-voorzitter Elzinga blijft vinden dat overheid maximumprijzen moet gaan bepalen 16:16
do 18 aug 2022

Koopkrachtcrisis: FNV-voorzitter Elzinga blijft vinden dat overheid maximumprijzen moet gaan bepalen

De prijzenwet invoeren. Het kabinet kan dan een maximumprijs bepalen voor bijvoorbeeld boodschappen of energie om de koopkrachtcrisis tegen te gaan. Het idee is van FNV. Economen, hoogleraren, ondernemersorganisaties zien het niet zitten. En vanuit politiek Den Haag blijft het stil. FNV-voorzitter Tuur Elzinga reageert onder meer ook op recente uitspraken van ministers om vanwege de hoge energieprijzen de lonen te verhogen, het 'bedrijfsleven-als-pinautomaat'-gevoel van ONL-voorman Hans Biesheuvel, de oprichting van een 'economisch OMT' dat econoom Cor Molenaar voorstelt en als het om loonsverhoging en meer winstbelasting gaat, hoe hij dan naar het MKB kijkt. Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

De Ondernemer Boekencast: De Goede Voorouder van Roman Krznaric 55:33
wo 27 jul 2022

De Ondernemer Boekencast: De Goede Voorouder van Roman Krznaric

Roman Krznaric is een filosoof die schrijft over de kracht van ideeën om de maatschappij te veranderen. Hij schreef meerdere boeken waaronder Carpe Diem Regained, Empathy en How to Find Fulfilling Work. Nieuwste boek (2022) What The Rich Don’t Tell The Poor: Conversations with Guatemalan Oligarchs – is eigenlijk zijn studie uit 2006 nu uitgebracht. Getrouwd met Kate Raworth bekend van de Donut economie. Het boek bestaat 3 delen: Deel 1 – Touwtrekken Om De Tijd ​​Deel 2 – Zes Manieren Van Denken Op De Lange Termijn Deel 3 – De Tijdrebellie Support the show: https://krant.nlSee omnystudio.com/listener for privacy information.

De Ondernemer Boekencast: De Winstparadox van Jan Eeckhout 50:05
di 19 jul 2022

De Ondernemer Boekencast: De Winstparadox van Jan Eeckhout

Een zeer interessant boek waarin Jan Eeckhout de gevolgen laat zien door de groei van de zogenaamde supersterbedrijven op het loon van medewerkers, concurrentie, prijzen van het product en meer. Al hebben Van der Lubbe en Hannink enkele kritische opmerkingen over het laatste deel van dit boek. Eeckhout heeft Amerikaanse en Europese ervaringen al worden er op een enkele uitzondering na (AB InBev) vooral gekeken naar voorbeelden uit de VS. Terwijl in de boeken van Hermann Simon, zijn voldoende voorbeelden van supersterbedrijven in Europa te vinden. Jan sluit het boek af met wat volgens hem de oplossing is voor deze situatie, die veel impact heeft in de markt. Het boek The Profit Paradox verscheen eerst in het Engels (2021) en begin 2022 in het Nederlands. Jan Eeckhout is hoogleraar economie aan de UPF van Barcelona en doceerde aan UCL, MIT en Princeton. Hij wordt gezien als de pionier in het onderzoek naar de gevolgen van marktmacht.  Studeerde Economics en Engineering in Leuven, Master Economy university of Manchaster en Doctor of Philosophy en Phd Economics in Londen. Het boek bestaat uit drie delen: De oorsprong van marktmacht De schadelijke gevolgen van marktmacht De toekomst van werk en het zoeken naar oplossingen Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

Unlimited Ondernemen podcast Martijn Aslander 16:05
zo 17 jul 2022

Unlimited Ondernemen podcast Martijn Aslander

Martijn Aslander reageert op de uitkomsten van een poll over het verhogen van de slagkracht van je medewerkers en de rol van werkgevers daarbij. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Ondernemers Boekencast: De Meetmaatschappij van Berend van der Kolk 33:08
do 7 jul 2022

De Ondernemers Boekencast: De Meetmaatschappij van Berend van der Kolk

Het boek van Berend van der Kolk is een interessante kijk op de almaar toenemende behoefte om dingen te meten, in het bedrijf en privé. Het effect van lijstjes met de beste ziekenhuizen, scholen, leerlingen, medewerkers. Goed onderzocht. Berend kijkt naar positieve, en vooral de negatieve kanten van het meten van alles. Het boek heeft 140 pagina’s en leest lekker weg en is onderbouwd met verschillende onderzoeken. Voor verdieping staat er een goede boekenlijst achterin. Berend van der Kolk is hoofddocent aan de VU Amsterdam. Boek heeft 7 hoofdstukken: De meetexplosie Motiverende meetsystemen Meten is macht Indicatorisme Psychologische bijwerkingen Maatschappelijke bijwerkingen Tips voor een gezonde meethouding Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

Data-expert Job van den Berg over het beste business-dashboard 12:59
wo 6 jul 2022

Data-expert Job van den Berg over het beste business-dashboard

Om datagedreven werken van de grond te krijgen, moet je de drempel verlagen maar vooral er voor zorgen dat het er een reden is om er mee aan de slag te gaan, aldus Job van den Berg. ,,En dat is, dat een dashboard cruciaal is om bepaalde doelstellingen te bepalen en een middel is om succesvoller te zijn in je werk. En dan ga je pas echt waarde uit data halen en verdien je die geïnvesteerde data euro in no-time terug.'' Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.