De Ondernemer

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De Ondernemer

Totaal 164 afleveringen

Wekelijks nieuwe podcasts met boeiende ondernemersverhalen die je motiveren en inspireren.

Schiphol-directeur Dick Benschop: dit vindt hofnar Juri Hoedemakers van zijn leiderschap 12:29
za 25 jun 2022

Schiphol-directeur Dick Benschop: dit vindt hofnar Juri Hoedemakers van zijn leiderschap

Wat zou de top van Royal Schiphol Group, en dan met name ceo Dick Benschop, kunnen leren van een hofnar? Reflectie is het trefwoord, als we Juri Hoedemakers - dé officiële hofnar, expert in reflectie, leiderschap, communicatie -- beluisteren in ons radioprogramma Met de kennis van nu. Lees hier het bijhorende artikel: https://www.deondernemer.nl/personeel/leiderschap/hofnar-juri-hoedemakers-leiderschap-aftreden-communicatie-reflectie-dick-benschop-schiphol~4005645 Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

Hoe startup European Sleeper heel Europa met de nachttrein wil verbinden 13:10
vr 24 jun 2022

Hoe startup European Sleeper heel Europa met de nachttrein wil verbinden

Een Nederlands-Belgische startup, een heuse spoorwegmaatschappij, dat Europa met de nachttrein wil verbonden. European Sleeper heeft de route Brussel-Amsterdam-Berlijn-Praag op de planning staan, en hoopt driemaal per week Amsterdam-Barcelona te kunnen realiseren. Haalbaar? In ons radioprogramma 'Met de kennis van nu' vertelde co-founder Chris Engelsman over de plannen. ANVR-directeur Frank Oostdam reageert op de ambitie. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

Hoe Kaapstad en de plantenbak van moeder het zaadje van Upperbloom plantten 13:06
do 9 jun 2022

Hoe Kaapstad en de plantenbak van moeder het zaadje van Upperbloom plantten

Upperbloom werd in 2020 opgericht door Sam van der Zanden en Tom van Ruitenbeek. De twee scoorden in 2021 een kapitaalinjectie. Het was Shawn Harris met haar investeringsmaatschappij Orange Wings die Upperbloom de middelen gaf om het productaanbod uit te breiden en internationale groei te bewerkstelligen. De startup werkt samen met floral designers, plantenexperts en kwekers om ieder seizoen nieuwe plantensets te kunnen ontwikkelen. Presentator Floris Hülsmann heeft voor deze De Zo Genaamde Podcast-aflevering Sam van der Zanden, mede-oprichter van de 'slimme' plantenservice, in de studio te gast. De naam van het bedrijf zegt al veel, maar niet alles. Luisteren is het devies. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

#2 Ik voel me verbonden met mensen, dat zit in mijn DNA | Zicht op Zaken 27:31
do 9 jun 2022

#2 Ik voel me verbonden met mensen, dat zit in mijn DNA | Zicht op Zaken

Het was brandstichting, dat zagen ze meteen terug op de beveiligingsvideo. Brandende proppen papier op een bankstel die weer een auto in vlammen zette. De schade in Rataplan Amsterdam-West was enorm. ‘En onze mensen hadden de volgende dag geen plek om te werken. Dat was net zo heftig,’ vertelt de bevlogen Rataplan-directeur Gert-Jan Dekker aan Jaap Jongbloed in de tweede aflevering van de videopodcast Zicht op Zaken. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Ondernemers Boekencast: Betekeniseconomie van Kees Klomp 47:57
wo 8 jun 2022

De Ondernemers Boekencast: Betekeniseconomie van Kees Klomp

Kees Klomp is lector betekeniseconomie bij hogeschool Rotterdam en mede-oprichter van THRIVE institute. Dit boek is een bewerking van zijn openbare les die hij heeft gegeven bij zijn aanstelling als lector. Eerdere boeken van Kees zijn Handboek betekenisvol ondernemen, Pioniers van de nieuwe welvaart en THRIVE. Kees is medeoprichter van THRIVE institute, dit is een stam, een plek van gelijkgestemden waarin ze programma’s, leergangen, workshops en presentaties organiseren.  Het boek bestaat uit vier delen: Waarom ontstaat de betekeniseconomie Wat is de betekeniseconomie Hoe ontwerpen we de betekeniseconomie Hoe stimuleren we de betekeniseconomie Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Dag van de ZZP’er 2022:  Peter Heerschop, Margriet Taams, Femke Hogema en Meriam Slijkerman 45:23
za 4 jun 2022

De Dag van de ZZP’er 2022: Peter Heerschop, Margriet Taams, Femke Hogema en Meriam Slijkerman

Terugluisteren naar interviews en reportages op de Dag van de ZZP'er 2022, met als presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling. Met onder meer presentator/cabaretier én zzp'er Peter Heerschop, Margriet Taams (Fit For Thought), Femke Hogema (Profit First Professionals), Meriam Slijkerman (Business Coach voor Ambitieuze Ondernemers). Beluister hier alle interviews: https://www.deondernemer.nl/zzp/zzp-dag-van-de-zzper-4-juni-live-radio-de-ondernemer~3823123 Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Dag van de ZZP’er 2022 (5) : Martin van Kranenburg, Josette Dijkhuizen en Mariëlle Rensel 54:15
za 4 jun 2022

De Dag van de ZZP’er 2022 (5) : Martin van Kranenburg, Josette Dijkhuizen en Mariëlle Rensel

Terugluisteren naar interviews en reportages op de Dag van de ZZP'er 2022, met als presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling. Met onder meer dé conversie- en neuromarketingexpert van ons land, Martin van Kranenburg, bijzonder hoogleraar Josette Dijkhuizen (Krachtwerk/Women4Women) en Mariëlle Rensel (directeur ZZP Nederland).    Beluister hier alle interviews: https://www.deondernemer.nl/zzp/zzp-dag-van-de-zzper-4-juni-live-radio-de-ondernemer~3823123 Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

Joachim Goyvaerts over PayPal Business Krediet 11:04
do 19 mei 2022

Joachim Goyvaerts over PayPal Business Krediet

In de studio is aangeschoven Joachim Goyvaerts  - van PayPal - over een onderzoek dat ze hebben gehouden over het sentiment van ondernemers met alle onrust in de wereld. Aan hem vragen als  Nemen fintechs de rol van banken over door het verstrekken van zakelijk krediet? PayPal lanceert deze maand PayPal Business Krediet, een simpele en snelle financieringsoplossing voor ondernemers. Is dit een logische stap? Met bijna 3 miljoen gebruikers in Nederland lijkt dit helemaal niet zo gek. Daarover praat ik met Joachim Goyvaerts, director bij PayPal Benelux en Ierland.    Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

100522 Emily Gray over haar duurzame kinderkleding bij Gray-label 09:38
di 10 mei 2022

100522 Emily Gray over haar duurzame kinderkleding bij Gray-label

Ondernemer Emily Gray runt een duurzaam kinderkledingmerk met een eigen visie. Zo kun je er een abonnement nemen op babykleding, waarmee je maandelijks een setje in een grotere maat krijgt. Ook in haar winkelpand is veel aandacht voor duurzaamheid. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Ondernemers Boekencast: I AM TAO van Arjan Broere 30:23
do 5 mei 2022

De Ondernemers Boekencast: I AM TAO van Arjan Broere

Arjan Broere schreef het boek I AM TAO, met de ondertitel ’Stroomlijn je communicatie in vijf stappen’ Voor dit boek wordt met Tao niet de filosofie bedoeld, maar is I AM TAO een acroniem. De uitleg van dit acroniem vind je hieronder. Noot: we kregen het boek van Arjan Broere. Het boek is opgedeeld in drie delen: Deel 1 Minder is meer Deel 2 Stroomlijn je communicatie in vijf stappen Deel 3 Communicatiemiddelen stroomlijnen Minder is meer Arjan komt uit de wereld van optimaliseren en zo efficiënt mogelijk werken met GTD. Dit boek voelt als een tegenhanger van het vorige boek dat we bespraken, 4000 weken. Terwijl het eerste deel van dit boek van Arjan filosofisch is. Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.