De Ambitieuze Vrouwen podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van De Ambitieuze Vrouwen podcast

Totaal 11 afleveringen

Hoi! Wij zijn Chrisje, Femke en Amy: drie ambitieuze vrouwen die elkaar en anderen gaan challengen om in gesprek te gaan over het onderwerp ambitie. Wij nemen jou mee in ons avontuur en zorgen voor inspiratie en tips & tricks om jouw ambitie na te jagen.

S2E3: VodafoneZiggo HR Directeur Thomas Mulder over grenzen verleggen, culturen, je comfortzone en hoe VodafoneZiggo bij de top 25 werkgevers van Nederland kwam 35:46
di 27 jul 2021

S2E3: VodafoneZiggo HR Directeur Thomas Mulder over grenzen verleggen, culturen, je comfortzone en hoe VodafoneZiggo bij de top 25 werkgevers van Nederland kwam

VodafoneZiggo: één van de top 25 werkgevers van Nederland. Wij gaan in gesprek met HR Directeur Thomas Mulder. Hoe bouwt hij aan een succesvolle organisatie? Thomas vertelt ons meer over grenzen verleggen, culturen, je comfortzone en hoe VodafoneZiggo bij de top 25 werkgevers van Nederland kwam.

S2E2: T-Mobile CCO Tisha van Lammeren over haar jeugd, faalangst, carrièreopbouw, diversiteit en focus 34:53
ma 7 jun 2021

S2E2: T-Mobile CCO Tisha van Lammeren over haar jeugd, faalangst, carrièreopbouw, diversiteit en focus

Ze is CCO van T-Mobile en moeder van vier kinderen. Tisha van Lammeren neemt ons mee in haar unlimited mindset. Was ze altijd al zo ambitieus? Hoe is het om als vrouw in een mannenwereld aan de top te staan? Hoe combineert ze het moederschap met haar functie? Wat is haar gouden tip? Vol enthousiasme en power neemt ze ons mee in haar verhaal en haar lessen. Luister je mee?

S2E1: onze directeur Peter Bakker over zijn kijk op de podcast, leiderschap in generaties en balans binnen teams 39:29
vr 21 mei 2021

S2E1: onze directeur Peter Bakker over zijn kijk op de podcast, leiderschap in generaties en balans binnen teams

Hij is 52 jaar, man en vertegenwoordigt al jarenlang directiekamers binnen verschillende bedrijven. Peter Bakker, directeur bij INTO, klinkt wellicht als het stereotype directielid. Toch is deze Hagenees de grootste fan en tevens medebedenker van onze podcast. In deze aflevering vertelt hij mooie verhalen over leiderschap, balans tussen mannen en vrouwen binnen teams, zijn mening over onze podcast en over het participeren van vrouwen in de marine tijdens zijn tijd in de Eerste Golfoorlog.

Tussenaflevering: recap S1 en vooruitblik S2 12:48
di 20 apr 2021

Tussenaflevering: recap S1 en vooruitblik S2

In deze aflevering blikken we terug op seizoen 1. We geven je een 'kijkje achter de schermen' van de opnames. Wat hebben we allemaal geleerd? Wat vonden we het leukste? En wat zouden we anders doen? Samen kijken we terug op seizoen 1 en vooruit naar seizoen 2. 

S1E6: zet jezelf in je kracht binnen je organisatie 22:20
do 18 mrt 2021

S1E6: zet jezelf in je kracht binnen je organisatie

Stereotypes, man-vrouw verschillen, biologische eigenschappen: deze aflevering gaan we het hierover hebben. Hoe zet je jezelf in je kracht wanneer je werkzaam bent binnen een organisatie? Dat is het onderwerp van vandaag. Daarnaast hebben we in deze seizoensafsluiter een belangrijke aankondiging! Luister je mee?

S1E5: zet jezelf in je kracht tijdens sollicitaties en salarisgesprekken 27:13
do 18 feb 2021

S1E5: zet jezelf in je kracht tijdens sollicitaties en salarisgesprekken

Solliciteren en salarisgesprekken: voor velen twee spannende onderwerpen. Hoe ziet HR-adviseur Femke dit? Zij geeft in deze aflevering de echte insider tips & tricks. Want hoe is het om aan de andere kant van de tafel te zitten? Waar let een HR-adviseur op? En wat kun je beter wel/niet doen tijdens een salarisonderhandeling? Wij nemen je mee in dit onderwerp en zorgen ervoor dat jij jezelf in je kracht kunt zetten tijdens sollicitaties en salarisgesprekken.

S1E4: zet jezelf in je kracht met deze LinkedIn tips 35:20
do 21 jan 2021

S1E4: zet jezelf in je kracht met deze LinkedIn tips

Personal branding! Dat is het thema van vandaag. Want hoe zet je jezelf in je kracht zodat jij je ambities na kunt jagen? Wij gaan je helpen zodat jij via LinkedIn opvalt tussen duizenden anderen. Hoe maak je optimaal gebruik van je LinkedIn profiel? Welke werkervaring zet je er wel en niet op? En hoe zet jij je profiel strategisch in? Dit en meer vertellen we je in deze personal branding podcast. Luister je mee?

S1E3: Oma Cherry leert ons een lesje 36:19
zo 13 dec 2020

S1E3: Oma Cherry leert ons een lesje

Vandaag in de studio: onze eerste en tevens speciale gast: oma Cherry! Samen met ons kletst ze over vroeger en nu: wat zijn de verschillen? Hoe ziet haar generatie ons als young professionals? En ze leert deze generatie die altijd 'aan' staat een aantal mooie lessen.

S1E2 Reis door de tijd 34:49
za 14 nov 2020

S1E2 Reis door de tijd

In deze aflevering beantwoorden we de luisteraarsvraag: vanuit welk perspectief wordt het onderwerp ambitie besproken? Ook nemen we je mee in een reis door de tijd van ambitie. Van vrouwenrechten, cultuurverschillen, onze eigen strijdlust én onzekerheden tot de Dolle Mina's en Thierry Baudet.

S1E1: toen ik klein was 12:38
za 24 okt 2020

S1E1: toen ik klein was

In deze aflevering gaan we in gesprek over waarom we deze podcast oprichten, over wat wijzelf vroeger wilden worden, hoe onze ambitie is gegroeid en over of de coronacrisis volgens ons invloed heeft op ambite.