De beste podcasts over Kunstmatige Intelligentie (AI)

AI podcasts

Ben je geïnteresseerd in kunstmatige intelligentie (AI) en op zoek naar podcasts die dit fascinerende onderwerp behandelen? Dan ben je hier op de juiste plaats! Hier zijn drie boeiende Nederlandse podcasts die een duiken in de wereld van AI.

The Artificial Intelligence Podcast

Deze podcast is je gids voor de wereld van machine learning, neurale netwerken en diep leren. Maar maak je geen zorgen, het gaat niet alleen over de toekomst van de mensheid, maar ook over wat deze technologieën voor jou persoonlijk kunnen betekenen in de nabije toekomst. Het is alsof je aan de rand van een grote ontdekking staat, klaar om de sprong te wagen! Het is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de vooruitgang van AI en wat dit voor ons betekent.

De Nederlandse AI Coalitie

Deze podcast, onderdeel van de Nationale Data Podcast, richt zich op de ambitie van Nederland om een voortrekkersrol te spelen op het gebied van AI. De Nederlandse AI Coalitie brengt kennis en initiatieven samen in een publiek-private samenwerking. Ze behandelen onderwerpen zoals het AI-ecosysteem, de integratie van technologie met sociale, juridische en ethische aspecten van AI, en de lessen die we kunnen leren van andere landen. Als je een beeld wilt krijgen van hoe Nederland zich op het wereldtoneel van AI positioneert, dan is dit de podcast voor jou.

  Podcast Over Media

  Alexander Klöpping (oprichter van Blendle, tech-journalist) en Ernst-Jan Pfauth (oprichter en CEO van de Correspondent) delen hun fascinatie voor media en technologie in deze wekelijkse podcast. Een recent hoogtepunt was de bespreking van GPT-3, een AI ontwikkeld door OpenAI. Ze gebruikten zelfs GPT-3 om een script te genereren voor een van hun afleveringen, die ze vervolgens opnamen. Deze aflevering geeft een unieke kijk op de mogelijkheden van AI en is absoluut het beluisteren waard.

  Internationale AI Podcasts die je niet wilt missen

  Naast de Nederlandse podcasts hebben we ook enkele internationale podcasts luistertips voor iedereen die geïnteresseerd is in AI. Hier zijn drie luistertips:

  AI Today

  Deze podcast, gehost door Kathleen Walch en Ron Schmelzer, is een wekelijkse dosis van alles wat met AI te maken heeft. Ze behandelen een breed scala aan onderwerpen, van de laatste AI-nieuwtjes tot interviews met leiders in het veld. De gesprekken zijn diepgaand en toch toegankelijk, waardoor deze podcast een geweldige keuze is voor zowel nieuwkomers in AI als voor doorgewinterde professionals.

  Lex Fridman Podcast

  Lex Fridman is een onderzoeker aan het MIT en zijn podcast gaat vaak over AI en deep learning. Maar wat deze podcast onderscheidt, is de breedte van de gesprekken. Fridman interviewt niet alleen AI-experts, maar ook filosofen, ondernemers, en zelfs atleten en muzikanten, waarbij hij onderzoekt hoe AI en technologie onze wereld vormgeven.

  Of je nu geïnteresseerd bent in de laatste technologische ontwikkelingen, de ethische implicaties van AI, of gewoon een fascinerende discussie wilt horen, met deze podcasts zit je goed. Heb je tips voor leuke AI podcast of opmerkingen over deze lijst, neem dan contact met ons op via de comments of het contactformulier.

  Veel luisterplezier!

  Auteur
  Remon
  En, wat vind je ervan?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Ook interessant

  6 grappige Nederlandse Podcasts

  6 grappige Nederlandse Podcasts

  Laten we het vandaag hebben over een specifiek genre in de podcastwereld dat je altijd doet glimlachen, ongeacht de dag of het moment: grappige...

  107: Aantekeningen uit het ondergrondse 3

  Podtip #2: Onder Mediadoctoren

  Wekelijks tipt Lieven Heeremans een podcast die de moeite waard is. Deze week: Podcast: Onder Mediadoctoren Aflevering: Afl 149: Vrouwen en...