ThemeTalk

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van ThemeTalk

Totaal 137 afleveringen

Dé Nederlandstalige podcast over pret- en themaparken.

ThemeTalk #247 – Thomas hatte viel Spaß im Europa-Park 01:05:57
do 1 jun 2023

ThemeTalk #247 – Thomas hatte viel Spaß im Europa-Park

➤ Reageer op deze podcast: themetalk.nl/reageren/ ➤ Steun ons! Doneer aan ThemeTalk: themetalk.nl/doneren/ ➤ Luister via Apple Podcasts: bit.ly/themetalkapple ➤ Spotify: spoti.fi/2RQULSq ➤ SoundCloud: bit.ly/scThemeTalk ➤ Abonneer op YouTube: bit.ly/2Tc6vjX ➤ Volg ThemeTalk op Twitter: www.twitter.com/ThemeTalkNL ➤ Volg ThemeTalk op Instagram: www.instagram.com/ThemeTalk Aflevering #247 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Thomas bezocht vorig weekend Europa-Park en doet in deze aflevering uitgebreid verslag. Hij verbleef in Hotel "Krønasår" en nam ook een duik in de zwembaden van waterpark Rulantica. Maurice hoort de verhalen lekkerbekkend aan en gaat binnenkort ook. In de Efteling ontstond afgelopen week een klein brandje in het decor van parkshow Raveleijn. Hoewel achteraf de schade meeviel en de show dezelfde dag alweer opgevoerd kon worden, leek het in eerste instantie om een behoorlijke fik te gaan. Er waren metershoge vlammen te zien en een behoorlijke rookwolk. De heren bespreken het incident en wat er die dag nog meer gebeurde in het park. Verder in deze ThemeTalk: Maurice is geen fan van Omroep Brabant, Disney heeft in Amerika nu echt afscheid genomen van Splash Mountain en stakingen in Disneyland Paris.

ThemeTalk #246 – Beste Disney-hotel ooit gaat dicht 01:22:55
zo 21 mei 2023

ThemeTalk #246 – Beste Disney-hotel ooit gaat dicht

➤ Reageer op deze podcast: themetalk.nl/reageren/ ➤ Steun ons! Doneer aan ThemeTalk: themetalk.nl/doneren/ ➤ Luister via Apple Podcasts: bit.ly/themetalkapple ➤ Spotify: spoti.fi/2RQULSq ➤ SoundCloud: bit.ly/scThemeTalk ➤ Abonneer op YouTube: bit.ly/2Tc6vjX ➤ Volg ThemeTalk op Twitter: www.twitter.com/ThemeTalkNL ➤ Volg ThemeTalk op Instagram: www.instagram.com/ThemeTalk Aflevering #246 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Disney sluit de Star Wars: Galactic Starcruiser in Florida. Het bijzondere hotel is een echte immersieve themebeleving, waar je meerdere nachten doorbrengt op een cruiseschip 'in de ruimte'. Tijdens speciale tripjes naar de planeet Batuu wordt je gedropt in Galaxy's Edge, het Star Wars-gebied in Disney's Hollywood Studios in Walt Disney World. In deze aflevering bespreken de heren het laatste Disney-nieuws uit Florida, waar ook een ander groot project is geschrapt. Thomas gaat dit weekend naar Europa Park. Maurice voorziet hem van een paar speciale tips: wat zijn de echte verborgen parels van dit pretparkresort? De Efteling heeft meer bekend gemaakt over het programma voor deze zomer. Op de Speelweide wordt een strand gemaakt en bij de Python kunnen gasten meedoen aan wetenschappelijke evenementen. Thomas en Maurice blikken vooruit op een lange, hete zomer.

ThemeTalk #245 – Tak! Maurice bezocht pretparken in Denemarken 01:33:58
vr 12 mei 2023

ThemeTalk #245 – Tak! Maurice bezocht pretparken in Denemarken

➤ Reageer op deze podcast: themetalk.nl/reageren/ ➤ Steun ons! Doneer aan ThemeTalk: themetalk.nl/doneren/ ➤ Luister via Apple Podcasts: bit.ly/themetalkapple ➤ Spotify: spoti.fi/2RQULSq ➤ SoundCloud: bit.ly/scThemeTalk ➤ Abonneer op YouTube: bit.ly/2Tc6vjX ➤ Volg ThemeTalk op Twitter: www.twitter.com/ThemeTalkNL ➤ Volg ThemeTalk op Instagram: www.instagram.com/ThemeTalk Aflevering #245 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Maurice maakte een trip naar Denemarken en Duitsland en bezocht Heide Park, Hansa-Park, Legoland Billund, Fårup Sommerland en Djurs Sommerland. Op de terugweg pakte hij in Nederland ook nog even Slagharen mee. In deze podcast doet hij uitgebreid verslag. Thomas bespreekt ondertussen het pretparknieuws van deze week en zijn recente bezoek aan zijn thuispark, de Efteling. Dat laatste park maakte bekend een recordwinst te hebben gedraaid. In deze aflevering een analyse. Verder in deze ThemeTalk: nog meer Halloween in Nederlandse parken, regen, de entreeprijzen van Duitse pretparken en stellingen.

ThemeTalk #244 – Maurice bezocht een ‘bizar’ pretpark 01:16:28
za 29 apr 2023

ThemeTalk #244 – Maurice bezocht een ‘bizar’ pretpark

➤ Reageer op deze podcast: themetalk.nl/reageren/ ➤ Steun ons! Doneer aan ThemeTalk: themetalk.nl/doneren/ ➤ Luister via Apple Podcasts: bit.ly/themetalkapple ➤ Spotify: spoti.fi/2RQULSq ➤ SoundCloud: bit.ly/scThemeTalk ➤ Abonneer op YouTube: bit.ly/2Tc6vjX ➤ Volg ThemeTalk op Twitter: www.twitter.com/ThemeTalkNL ➤ Volg ThemeTalk op Instagram: www.instagram.com/ThemeTalk Aflevering #244 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Maurice werd uitgenodigd om langs te komen in Wunderland Kalkar, een pretpark gebouwd in een nooit geopende kerncentrale net over de Duitse grens. In deze aflevering van ThemeTalk doet hij uitgebreid verslag. De heren bezochten een tijd geleden samen het vernieuwde Anton Pieckplein in de Efteling en namen daar een podcast op. Helaas ging er iets mis met de opname, waardoor er een week lang geen ThemeTalk te horen was. Vandaag de herkansing: in deze aflevering bespreken ze alsnog de vernieuwingen op het plein. Verder in deze ThemeTalk: kabouters krijgen een nieuwe onderkomen in de Efteling, all-inclusive naar Turkije, vies eten in de Efteling en imitaties van Anton Pieck.

ThemeTalk #243 – Klimmen voor het goede doel 01:13:07
do 13 apr 2023

ThemeTalk #243 – Klimmen voor het goede doel

➤ Reageer op deze podcast: themetalk.nl/reageren/ ➤ Steun ons! Doneer aan ThemeTalk: themetalk.nl/doneren/ ➤ Luister via Apple Podcasts: bit.ly/themetalkapple ➤ Spotify: spoti.fi/2RQULSq ➤ SoundCloud: bit.ly/scThemeTalk ➤ Abonneer op YouTube: bit.ly/2Tc6vjX ➤ Volg ThemeTalk op Twitter: www.twitter.com/ThemeTalkNL ➤ Volg ThemeTalk op Instagram: www.instagram.com/ThemeTalk Aflevering #243 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Afgelopen kerst werd Thomas gevraagd om iets te leveren voor de veiling van Missie 538, een goededoelenactie van de gelijknamige radiozender voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, waar kinderen met kanker behandeld worden. In samenwerking met Toverland kon hij een 'track walk' op Fenix aanbieden. Ideaal voor de echte achtbaanfan: een achtbaantrack beklimmen. De veiling werd gewonnen door reisbureau Florivida en Bucketlist Travel voor hun bedrijfsuitje. In totaal bracht de actie 1500 euro op voor het goede doel. Vandaag was het zo ver. In deze aflevering praten Maurice en Thomas na over de klim met Ralf, Willem en Rick van Florivida en Bucketlist Travel. Met uiteraard het nieuws van de week uit Disneyland Paris, Efteling en Walt Disney World.

ThemeTalk #242 – Maurice en Thomas in De Vliegende Hollander 01:04:40
vr 31 mrt 2023

ThemeTalk #242 – Maurice en Thomas in De Vliegende Hollander

➤ Reageer op deze podcast: themetalk.nl/reageren/ ➤ Steun ons! Doneer aan ThemeTalk: themetalk.nl/doneren/ ➤ Luister via Apple Podcasts: bit.ly/themetalkapple ➤ Spotify: spoti.fi/2RQULSq ➤ SoundCloud: bit.ly/scThemeTalk ➤ Abonneer op YouTube: bit.ly/2Tc6vjX ➤ Volg ThemeTalk op Twitter: www.twitter.com/ThemeTalkNL ➤ Volg ThemeTalk op Instagram: www.instagram.com/ThemeTalk Aflevering #242 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. De Vliegende Hollander in de Efteling is aangepast. De scene vlak voor de aanvaring met het schip van kapitein Willem van der Decken had regelmatig last van technische problemen en dus koos de Efteling eieren voor haar geld. Met meer statische decoratie en een nieuwe licht- en watershow werd de boel opgeleukt. Maurice en Thomas maakten een ritje op de eerste dag dat de achtbaan weer open is na de verbouwing. Voor en na het achtbaanritje maken de heren een rondje door het park. Wat valt hen op? En tijdens die wandeltocht bespreken ze ook het pretparknieuws van deze week. Verder in deze ThemeTalk: het geluid van een croissant, pauzestress en sneeuwpret in Nederland.

ThemeTalk #241 – Of we directeur van Plopsa willen worden? 01:26:53
do 23 mrt 2023

ThemeTalk #241 – Of we directeur van Plopsa willen worden?

➤ Reageer op deze podcast: themetalk.nl/reageren/ ➤ Steun ons! Doneer aan ThemeTalk: themetalk.nl/doneren/ ➤ Luister via Apple Podcasts: bit.ly/themetalkapple ➤ Spotify: spoti.fi/2RQULSq ➤ SoundCloud: bit.ly/scThemeTalk ➤ Abonneer op YouTube: bit.ly/2Tc6vjX ➤ Volg ThemeTalk op Twitter: www.twitter.com/ThemeTalkNL ➤ Volg ThemeTalk op Instagram: www.instagram.com/ThemeTalk Aflevering #241 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Deze week zitten Thomas en Maurice weer oud en vertrouwd in hun thuisstudio's op te nemen, na twee weken podcasten op locatie. In deze aflevering een uitgebreide analyse van de NFT-rel die de Efteling heeft uitgelokt. Ook de geruchtenmolen die hard draait rond Disneyland Paris wordt besproken. Verder staat het ontslag van Steve Van den Kerkhof, de directeur van de Plopsa Group, op het programma. Na meldingen van grensoverschrijdend gedrag moet hij bij het Belgische pretparkbedrijf het veld ruimen. Thomas en Maurice bespreken wat Van den Kerkhof heeft betekend voor Studio 100 en hoe het nu verder moet. Verder in deze ThemeTalk: B&M Wing Coasters zijn populair, pretparken in de buurt van Londen, de mascotte van Center Parcs, roken in pretparken en de gevaren van batterijen.

ThemeTalk #240 – Rondje bouwplaats in Toverland 55:04
di 14 mrt 2023

ThemeTalk #240 – Rondje bouwplaats in Toverland

➤ Reageer op deze podcast: themetalk.nl/reageren/ ➤ Steun ons! Doneer aan ThemeTalk: themetalk.nl/doneren/ ➤ Luister via Apple Podcasts: bit.ly/themetalkapple ➤ Spotify: spoti.fi/2RQULSq ➤ SoundCloud: bit.ly/scThemeTalk ➤ Abonneer op YouTube: bit.ly/2Tc6vjX ➤ Volg ThemeTalk op Twitter: www.twitter.com/ThemeTalkNL ➤ Volg ThemeTalk op Instagram: www.instagram.com/ThemeTalk Aflevering #240 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Thomas en Maurice besloten weer eens op locatie een aflevering van ThemeTalk op te nemen. Deze week een wandeling door het themagebied Avalon in Toverland, waar men op dit moment 4 nieuwe attracties aan het bouwen is. Het themagebied is gewoon open en de heren kijken hun ogen uit. In Toverland bespreken ze ook nieuwtjes uit de andere parken. Het meest in het oog springend: het laatste nieuws over Danse Macabre en het bijbehorende themagebied in de Efteling. Het park heeft er meer over bekend gemaakt, de heren nemen de details door. Verder in deze ThemeTalk: vieze saté, grote bakken met water in een nieuw decor, stikstof en de verbouwing van restaurant Panorama in de Efteling.

ThemeTalk #229 – Pretparkdirecteur Bob Chapek wordt weggezet als Charlatan 01:36:58
za 26 nov 2022

ThemeTalk #229 – Pretparkdirecteur Bob Chapek wordt weggezet als Charlatan

➤ Reageer op deze podcast: themetalk.nl/reageren/ ➤ Steun ons! Doneer aan ThemeTalk: themetalk.nl/doneren/ ➤ Luister via Apple Podcasts: bit.ly/themetalkapple ➤ Spotify: spoti.fi/2RQULSq ➤ SoundCloud: bit.ly/scThemeTalk ➤ Abonneer op YouTube: bit.ly/2Tc6vjX ➤ Volg ThemeTalk op Twitter: www.twitter.com/ThemeTalkNL ➤ Volg ThemeTalk op Instagram: www.instagram.com/ThemeTalk Aflevering #229 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Grote vreugde in pretparkland, want de slechtste directeur ever is ontslagen! Bob Chapek werd met pek en veren de deur uit gejaagd bij The Walt Disney Company. Met cola en chocoladekoekjes (en bonbons met het ThemeTalk-logo van Chocolaterie Bruns) nemen Thomas en Maurice het laatste nieuws uit de parken door. Thomas was in de Efteling en pikte daar een glimp mee van één van de eerste voorstellingen van het entertainment rondom de nieuwe attractie Danse Macabre. Maurice zet ondertussen zo zijn vraagtekens bij de castingkeuzes van het park. Toch mag gezegd worden: de Winter Efteling ligt er sprookjesachtig bij. Er is weinig interessants te vinden op Black Friday. Of toch wel? De Disney-parken hebben nog nooit zoveel geld verdiend en niemand mist het Viermoment in de Efteling. En verder in deze aflevering: domme mensen in virtuele wachtrijen, Schrobbelèr, Matthijs van Nieuwkerk, Omroep Brabant, Hero Muller en Hero Brinkman in Symbolica, misbruik maken van mindervalideningangen, Paul van Vliet en een voiceclip uit Orlando.

ThemeTalk #228 – Een achtbaan alsof je op een surfplank staat 01:32:04
zo 20 nov 2022

ThemeTalk #228 – Een achtbaan alsof je op een surfplank staat

➤ Reageer op deze podcast: themetalk.nl/reageren/ ➤ Steun ons! Doneer aan ThemeTalk: themetalk.nl/doneren/ ➤ Luister via Apple Podcasts: bit.ly/themetalkapple ➤ Spotify: spoti.fi/2RQULSq ➤ SoundCloud: bit.ly/scThemeTalk ➤ Abonneer op YouTube: bit.ly/2Tc6vjX ➤ Volg ThemeTalk op Twitter: www.twitter.com/ThemeTalkNL ➤ Volg ThemeTalk op Instagram: www.instagram.com/ThemeTalk Aflevering #228 van ThemeTalk, dé Nederlandstalige podcast over pretparken en themaparken met Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen. Met de Dutch Podcast Awards nog vers in het geheugen (en Thomas mocht presenteren!) bespreken de heren het pretparkleven van alledag. Maurice bezocht het Eindhovense lichtfestival Glow én hij overnachtte in Phantasialand. Beide uitjes hadden zowel fantastische elementen, maar ook wat kanttekeningen. Phantasialand houdt momenteel een gloednieuwe achtbaan en het bijbehorende themagebied stilzwijgend gesloten. Even verderop, in Europa-Park, wordt er allesbehalve gezwegen: daar feesten Eftelingmedewerkers tot in de late uurtjes met een open bar (waar niet iedereen blij mee is). Verder in deze ThemeTalk: en heuse surf-achtbaan in SeaWorld Orlando, het Spookslot verdwijnt zienderogen, een splinternieuw en stervensduur Star Wars-hotel heeft moeite volgeboekt te raken, en wat is het beste pretpark ter wereld? En ook hogere prijzen én ontslagen bij Disney, een drastische wijziging bij Aardbeienland, audio in de Efteling, en bedriegt Hellendoorn bezoekers?