Podcast De Polder

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Podcast De Polder

Totaal 14 afleveringen

Uit het traag zinkende land borrelen geluiden. Ideeen, overtuigingen en dromen Soms ongrijpbaar als de nevels van de vroege morgen Dan weer nuchter, tastbaar als een eeuwen oude boerderij. In de PODCAST DE POLDER proberen wij ze voor u te vangen. De geluiden van de polder. Podcast De Polder, Joost-Jan Kool en Bram van der Wal Poldermuziekjes van Izak Boom Sound: Gerjan de Vries Fotografie&logo: Ferry Verheij Een productie van Camera Notes

Hugo Huijer kent 100.00 geluksvolgers 30:47
za 11 dec 2021

Hugo Huijer kent 100.00 geluksvolgers

Zo’n 100.000 mensen per maand bezoeken de site ‘Tracking Happines’ van Hugo Huijer. Hij heeft inmiddels een internationaal teampje van helpers, dat hem bijstaat om mensen all over the world te helpen in hun zoektocht naar geluk. Want ja wie wil niet gelukkig zijn? Nog geen 30 jaren telt Hugo en nu al een expert in happiness. Dat vindt hij overigens zelf niet, maar hij kan wel wat zeggen over hoe geluk wordt beleefd. Al jaren houdt hij bij hoe zijn geluk erbij staat, gewoon een cijfer geven. Het werd zijn passie. Luister naar dit wonderlijke verhaal van Hugo, de jongen die opgroeide in de Broekseweg in Meerkerk en nu met zijn lief reist over de wereld, want ja gelukszoekers vinden en bedienen kun je van iedere plek nietwaar.

Bert Amersfoort & de Kerkuil 22:19
vr 1 okt 2021

Bert Amersfoort & de Kerkuil

Wat een belevenis: op pad met Bert Amersfoort en zijn collega’s van de Kerkuilenwerkgroep Alblasserwaard. Langs de boerenerven en schuren in het polderland met hoog in de nok de uilenkasten van trotse gastheren van de kerkuil. Bert en zijn mannen die de uilen een gespreid kastje laten vinden. En het helpt, gestaag neemt de populatie toe! Luister naar Bert, maar ook naar de ringers en de trotse gastheren en -dames van de boerderijen.

Michael Van Hoorne, avontuur na avontuur! 42:06
vr 28 mei 2021

Michael Van Hoorne, avontuur na avontuur!

Michael van Hoorne is een beetje kind gebleven. Godzijdank. Onvolwassen kunnen denken en dat is nu precies de kracht van deze man: hij weet wat jonge kinderen leuk vinden en maakt voor deze kinderen een prachtige wereld met zelfs eigen karakters zoals de poppetjes Fien en Teun. En daarnaast dat ongespeelde enthousiasme, dat alles meenemend enthousiasme met als gevolg een avonturenpark, theaterproducties door heel Europa, Fien en Teun veroveren zelfs China. Het is avontuur na avontuur met Michael van Hoorne. We zitten op een winderige zaterdagmorgen in een heerlijk warm Biesbosch chaletje op het nieuwe Vakantiepark Molenwaard. En hier Michael heeft koffie gezet.

Marie-Mae van Zuilen, actrice met een bliksemstart 35:02
ma 8 feb 2021

Marie-Mae van Zuilen, actrice met een bliksemstart

Een lockdown kan je weer even hebben als je Marie-Mae uit Lexmond hoort praten. Heerlijk jong is deze actrice, en nog steeds in opleiding, maar ze staat wel ijskoud de beste te spelen met grote namen als Barry Atsma, Georgina Verbaan en Carice van Houten. Een bliksemstart, als snelste uit de startblokken. En nu al in de Vogue joh..! Maar als ze spreekt over haar vak acteren is ze heel volwassen. Acteren, zegt ze, is alle laagjes van je afspelen tot je je diepste kern speelt. En zingen kan ze ook al, misschien gaat ze dat er nog even bij doen... Nou ja, tik dat knopje aan en luister, kan jou het bommen dat je niet naar buiten mag.

Sjaak Versluis – Nachtburgemeester van Niemansland 51:09
wo 13 jan 2021

Sjaak Versluis – Nachtburgemeester van Niemansland

De faam van Sjaak Versluis stijgt na oudennieuw '20-'21 tot grote hoogte. Met zijn maten doopte hij de gehele gemeente Vijfheerenlanden in 1 nacht om tot Niemansland. Een lollige verwijzing naar de grote financiële claim van Niemans Beton die de gemeente aan haar broek kreeg. Maar Sjaak Versluis is veel meer dan een grappige polderhillbilly: een man met een sociaal hart, die talloze vrijwilligersfuncties heeft bekleed en nu nog bekleedt. Luister vooral naar het heerlijke verhaal van Sjaak als vrijwilliger bij het Leger des Heils in Amsterdam. Veel media storten zich op Sjaak maar niemand komt zo dicht bij 'Sjaak Totaal' als Podcast De polder!

Bart de Gans – de zoete ideeën van chocolatier Bart 39:32
za 18 jul 2020

Bart de Gans – de zoete ideeën van chocolatier Bart

Precies in deze week nu het nieuwste idee - DESSERT ONLY, een zeven gangen diner van toetjes - van chocolatier en patissier Bart de Gans en zijn maatjes 'De Dessert Club' lanceren we onze nieuwste podcast. Lekker! Nu is het geen kunst om een podcast met Bart te lanceren als hij een nieuw idee heeft, want hij bruist van ideeën, en kennis en vakmanschap. Het was prettig toeven in zijn atelier in Meerkerk. Koffie, een fenomenaal chocolaatje erbij, want hij is een joviale gastheer met een prachtig verhaal. Om te smullen, zeg maar.

Fabio Jakobsen (deel 2) een epiloog onderaan de Lekdijk 29:50
vr 19 jun 2020

Fabio Jakobsen (deel 2) een epiloog onderaan de Lekdijk

De recorder van de podcast De Polder met wielrenner Fabio Jakobsen werd het zwijgen opgelegd, voldoende interessante stof voor een, naar wat later bleek, prachtige podcast Fabio Jakobsen deel 1. Echter, het amusante gesprek onder aan de Lekdijk ging door, in tegenstelling tot het verstommende verkeer op de dijk. Het schemerde zwaar, de vogels floten steeds lustiger hun laatste lied. Er werd nog een glaasje ingeschonken. ‘Joh, zet die recorder nog eens aan, veel te leuk, dit mogen de mensen niet missen...’ En zo werd deel2 Fabio Jakobsen, noem het De epiloog geboren. Slechts 23 jaren telt de leeftijd van Fabio Jakobsen en toch al die mooie relativerende mooie woorden aan het eind van de podcast. Een gewone leergierige jongen uit de polder, die soms een beetje bravoure heeft, gelukkig, maar altijd eerlijk is. Het was Podcast De Polder een eer dit jonge sprinttalent en zijn perfecte sidekick Delore te mogen spreken in alle openheid en oprechtheid.

Fabio Jakobsen (Deel 1)een kampioen leerde fietsen in de polder 01:04:05
do 4 jun 2020

Fabio Jakobsen (Deel 1)een kampioen leerde fietsen in de polder

Op de dijken van de polder werd wielrenner Fabio Jakobsen als knulletje opgevoed door de regionale fietsploeg. Direct de eerste keer reed de jonge Fabio, amper van de basisschool, mee met de grote mannen. Over de Lingedijk, Diefdijk en de Lekdijk, zijn favoriete trainingstraject nu, want Fabio Jakobsen is beroepscoureur en wordt, nee is een grote meneer. Podcast De Polder ontmoet Fabio onderaan de Lekdijk bij Achthoven gelegen tussen Vianen en Ameide. Op een mooie en wat winderige mei-avond, natuurlijk weer die wind langs die dijk, zitten we met dit talent en later zijn lief Delore in het natuurgebied onderaan de dijk. De dame achter de sporter erbij, ze zijn welkom bij Podcast De polder. Er gingen verschillende dopjes af van het locale Arno Wallaard Memorial koersbier Poldrien en het werd keigezellig op 1,5 meter. En Delore hield het allemaal in de gaten, zij dronk water. Iemand moet de held naar huis brengen… En wie denkt dat het gesprek met Fabio en Delore voorbij is…, welnee! Er komt binnenkort een deel twee, zeker zo interessant. De avond viel, de vogels floten hun avondzang en de boeren reden naar huis en ging weer een dopje van een flesje…het werd steeds leuker! Tot binnenkort bij Podcast De Polder!

Marieke De Man, een journalist die het zelf wil gaan zien! 35:09
ma 23 mrt 2020

Marieke De Man, een journalist die het zelf wil gaan zien!

Een ontmoeting uit het pre-coronatijdperk (zie foto)met een journalist Marieke de Man, die opgroeide op de boerderij in Herwijnen. Met haar studiegenoot Journalistiek Maarten van Blokland maakte ze de docu ‘De boer op’. Twee jonge gasten die pratend over boeren hun erf opliepen. Hun docu werd een regelrechte hit. Na haar opleiding in de journalistiek doet ze antropologie in Amsterdam en voor haar afstudeeropdracht neemt ze het vliegtuig naar Idaho in de Verenigde Staten en laat zich droppen in een gehucht Idaho-City, een gat met een paar honderd mensen, in de besneeuwde bergen. Haar podcast 'It's snowtime is ook al een hit! Marieke komt van de boerderij in Herwijnen, een dorpje gelegen in de polders achter Leerdam. Ze is nu redacteur bij Nieuw Licht, een tv-programma bij de EO. Heel graag komt ze terug naar Herwijnen op de boerderij waar haar liefde voor het boerenbedrijf begon. Dus op naar haar 'thuis-thuis' zoals ze het noemt, vanuit de stal kijken we over de het betonpad de polder in. Er vliegt een buizerd op van een weidepaaltje. Na haar opleiding in de journalistiek doet ze antropologie in Amsterdam en als afstudeeropdracht neemt ze het vliegtuig naar Idaho in de Verenigde Staten en laat zich droppen in een gehucht Idaho-City, een gat met een paar honderd mensen, in de besneeuwde bergen. Er leven nazaten van goudzoekers in houten huizen.

Max de Jong, alweer Nederlands kampioen Tegenwindfietsen 25:26
wo 12 feb 2020

Max de Jong, alweer Nederlands kampioen Tegenwindfietsen

Het was code oranje, de storm Ciara beukte op de Oosterscheldekering bij de Neeltje Jans. Max de Jong uit Giessenburg beukte als antwoord op de trappers van de Gazelle, geen versnellingen en slechts een terugtraprem, die gebruikte hij niet. En…Max werd Nederlands kampioen Tegenwindfietsen. En ook nog eens voor de tweede keer. Max is zelf een orkaan.