Komt er een vervolg op De moord op Patrick?

vervolg-moord-patrick

In juni 2018 verschijnt de eerste aflevering van de podcast De Moord op Patrick online. Sanne Boer duikt namens onderzoek platform Argos in de moord op Patrick van der Bolt. De 36-jarige Van der Bolt wordt op tweede kerstdag in 2002 gevonden in zijn appartement in Heerlen. Vermoord, maar er is altijd nog geen dader opgepakt. In de loop der jaren verschijnen er in totaal 7 afleveringen van deze podcast + 2 bonusafleveringen van een speciale radio-uitzending van Argos. Er lijkt ontwikkeling in de zaak te zitten, maar komt er een vervolg op De moord op Patrick? En belangrijker nog: ziet het OM/de politie na de podcast voldoende aanleiding om meer aandacht aan het onderzoek te besteden?

Mocht je de podcast nog niet beluisterd hebben, doe dit dan eerst. Want in onderstaand stuk staan spoilers. Mocht je benieuwd zijn of er een vervolg aan zit te komen, scroll dan zeker verder.


De moord op Patrick afleveringen

We beginnen bij het begin. De eerste aflevering van de podcast De moord op Patrick verschijnt op 2 juni 2018 online. Vervolgens verschijnen de volgende episodes op de volgende data:

DatumAflevering
2 juni 2018Aflevering 1 – Het Bericht
30 juni 2018Aflevering 2 – De Verdachte
13 oktober 2018Aflevering 3 – Wat weet José?
19 januari 2019Aflevering 4 – DNA-sporen
6 april 2019Aflevering 5 – De getuigen – Iemand weet iets
29 juni 2019Aflevering 6 – De nacht van de moord en de plaats delict
1 augustus 2020Aflevering 7 – De jacht op de ultieme tip
9 september 2020Bonus: Deel 1 – Argos special: de moord op Patrick
9 september 2020Bonus: Deel 2 – Argos special: de moord op Patrick
?Aflevering 8

Zoals je in bovenstaand overzicht ziet verschijnen de afleveringen best een tijdje uit elkaar, er zit ruim twee jaar tussen de eerste en laatste aflevering. Dit komt mede omdat maker Sanne Boer na de uitzendingen ook hulp krijgt van luisteraars. Zo worden er steeds nieuwe scenario’s uitgedacht en komen er meer tips aan het licht.

José en zoon leven niet meer

De politie heeft in 2002 al vrij snel een verdachte op het oog, deze man wordt ook een tijdje vastgehouden: de ex van José. José was in tijde van de moord de vriendin van Patrick. Er wordt daarom al snel gesproken over een zogenaamde wraakmoord. Er is echter niet genoeg bewijs tegen de ex-Turk, zoals de hoofdverdachte (destijds), genoemd wordt in de podcast.

Tijdens het maken van de podcast komt Boer erachter de Patrick’s ex-vriendin José niet meer leeft. Zij weet als een van de weinigen waarschijnlijk wat er die beruchte kerstnacht heeft afgespeeld, of zou in ieder geval een vermoeden moeten hebben. José laat die nacht namelijk verschillende voicemails achter waarin ze duidelijk maakt dat Patrick gevaar loopt en iets van zich moet laten horen. José overlijdt echter in 2010, waarschijnlijk aan de gevolgen van een alcoholverslaving. Met volgens haar vriendin: verschillende geheimen in het graf.

Later in de podcast wordt ook duidelijk dat de zoon van José en de ex-Turk niet meer leeft. De jongen zou op 20-jarige leeftijd gestorven zijn, maar in de podcast wordt niet duidelijk waar aan. De jongen, tijdens de moord van Patrick slechts 4-jaar oud, zou volgens een ooggetuige ook in het appartementencomplex van Patrick gezien zijn de betreffende avond van de moord. Mogelijk zou hij zich nog iets kunnen herinneren, helaas kan dat dus echter niet meer gevraagd worden.

Komt er een vervolg?

Om de hoofdvraag (komt er een vervolg op de podcast De moord op Patrick?) te beantwoorden: het lijkt er wel op! Sanne Boer meldde begin dit jaar namelijk het volgende via haar Twitter account:

De tweet is van 5 januari dus het kan zomaar zijn dat aflevering 8 van De moord op Patrick binnenkort online verschijnt!

Of het OM/de politie er de afgelopen jaren (extra) mee bezig zijn geweest is niet bekend. Dit wordt niet publiekelijk gemaakt maar mocht er een achtste aflevering komen dan zal het ook zeker hierover gaan.

Meer cold cases

De moord op Patrick is een zogenaamde cold case. Dit wil zeggen dat het een onopgeloste moordzaak betreft (waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar op staat). Deze cases verjaren niet en blijven dus open staan en onderzocht worden door het cold case team van de politie. In de podcast, en zeker de laatste afleveringen in de radio-uitzending, gaat het veel over deze moorden.

Vind je deze podcast interessant? Luister dan ook zeker eens andere podcasts in de categorie Waargebeurde Misdaad (True Crime). Vaak worden onopgeloste moorden door de podcastmakers erg goed onderzocht en biedt het de politie en andere (vrijwillige) speurneuzen steeds meer inzichten om de zaak op te lossen.

Foto header: Maxim Hopman on Unsplash (heeft niks met De moord op Patrick te maken)

Auteur
Bram
En, wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

107: Aantekeningen uit het ondergrondse 3

Podtip #2: Onder Mediadoctoren

Wekelijks tipt Lieven Heeremans een podcast die de moeite waard is. Deze week: Podcast: Onder Mediadoctoren Aflevering: Afl 149: Vrouwen en...