De beste Formule 1 podcasts van 2021

red-bull-f1-podcasts

Ben je op zoek naar een leuke Formule 1- podcasts in aanloop naar de start van het seizoen 2021? Dan hebben wij goed nieuws! Er is namelijk een groot scala aan F1 podcasts. In dit artikel zetten we de leukste Nederlandse en internationale podcasts voor je op een rij. Te beginnen met de Nederlandse Formule 1 podcasts die het luisteren waard zijn.

F1 aan tafel

F1 aan tafel is een Nederlandse podcast gepresenteerd door Jeroen van Inkel, Jeroen Mul en Mattie Valk. Het hele jaar door verschijnt er wekelijks een F1 aan tafel podcast. Iedere week worden de laatste nieuwtjes besproken en krijgen verschillende bekende personen, zoals Tom Coronel (coureur), Sylvana IJsselmuiden (Dumpert) en Rudy van Buren (gamer), ruimte voor het ventileren van hun mening en weetjes over F1 zaken.

De Asfalt F1 podcast

ASFALT F1 Podcast

De Asfalt F1 podcast is de podcast van Autobahn.eu over formule 1. In Asfalt wordt door Sylvana (nogmaals Dumpert), Steijn Schothorst (coureur), Koen Bakker en Matthijs Goes over Formule 1 gesproken. Er komen regelmatig coureurs of andere experts aan het woord. De gesprekken zijn echter veelal speculatief, lang en een beetje saai, perfect om jezelf mee in slaap te sussen. De afleveringen duren meestal tussen 45 en 55 minuten.

Pitstop Podcast

Pitstop is een podcast over de Formule 1 en Max Verstappen met AD Sportwereld verslaggevers Arjan Schouten en Rik Spekenbrink. In deze podcast straalt de energie en expertise ervan af. Naast de ervaren verslaggevers zijn hier verschillende gasten, zoals graag geziene en in podcast gehoorde Tom Coronel. De afleveringen duren meestal iets langer dan 20 minuten, met uitschieters van afleveringen die 50 minuten duren.

Pole Position Podcast

De Pole Position Podcast is een podcast van Elwin Kuipers en Matthijs Kooiker. De podcast is misschien wel de meest informatieve van alle podcasts over F1. In aanloop naar het seizoen van 2021 bespreken ze bijna dagelijks updates over de teams. Met de afleveringen van 5-10 minuten stomen ze je helemaal klaar voor het nieuwe seizoen, zodat je volledig op de hoogte bent over teams, circuits, coureurs en meer. Een echte aanrader!

NOS Formule 1-Podcast

Presentator Amber Brantsen neemt samen met oud-coureur Jan Lammers en NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een Grand Prix de race door in de NOS Formule 1-podcast. Deze podcasts zijn echt het luisteren waard. Jan Lammers is natuurlijk een echte kenner van de sport en levert samen met Louis Dekker snel en gevat de race door. De gesprekken zijn professioneel en worden door Amber Brantsen goed op gang gehouden, waardoor de podcasts vrijwel nooit saai zijn. De podcasts duren tussen de 35 en 40 minuten en zijn het luisteren waard!

WTF1 Podcast

Vind je het niet erg om naar Engelse podcasts over Formule 1 te luisteren, geef deze podcast dan eens een kans. De WTF1 Podcast is een uitstekende podcast om dit saaie jaar door te komen, wat we erg leuk vinden aan deze, is dat ze een ‘That Time When’-serie doen die ons meeneemt naar een stukje F1 historie, zoals als de laatste overwinning van Michael Schumacher, een Nigeriaanse prins die een F1-team bezat, en de tijd dat de Koreaanse Grand Prix in het duister eindigde. De presenatoren hebben humor en verstand van zaken, een echte aanrader! De afleveringen duren ongeveer een uurtje.

De Boordradio – NUsport

De Boordradio is de podcast van NU.nl over Formule 1. De wekelijks terugkerende podcast bevat commentaar en insights van Joost Nederpelt, Patrick Moeke en Bas Scharwachter. Uitgebreid worden de races besproken, de podcast duren namelijk meestal ongeveer 50 minuten. De jongens leveren (technische) analyses over de circuits, wagens, teams en coureurs. Geen flashy jingles en af en toe een tikkeltje langdradig, maar het luistert lekker weg.

Racereporter – F1 Podcast

De Racereporter is één van de eerste en dus langstlopende podcast, gepresenteerd door 4 liefhebbers van de sport. Duren vaak langer dan een uur.

Andere Formule 1 Podcasts:

  • Chequered flag – BBC
  • Beyond the Grid
  • Scuderia podcast
  • Racingnews365 Formule 1 podcast
  • F1 Spoiler Alert

Mist jouw favoriete F1 podcast in dit lijstje of op onze website, laat het ons weten via de comments of het contactformulier!

Auteur
Remon
En, wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 comment

Ook interessant

6 grappige Nederlandse Podcasts

6 grappige Nederlandse Podcasts

Laten we het vandaag hebben over een specifiek genre in de podcastwereld dat je altijd doet glimlachen, ongeacht de dag of het moment: grappige...

107: Aantekeningen uit het ondergrondse 3

Podtip #2: Onder Mediadoctoren

Wekelijks tipt Lieven Heeremans een podcast die de moeite waard is. Deze week: Podcast: Onder Mediadoctoren Aflevering: Afl 149: Vrouwen en...