Crypto- en Bitcoin Podcasts; welke zijn het luisteren waard?

bitcoin podcasts

Bitcoin, blockchain en cryptocurrency zijn het gesprek van de dag. Podcasts kunnen een uitkomst zijn als je wilt leren of op de hoogte gehouden wilt worden over cryptovaluta’s, de markt en trends. Met zoveel crypto podcasts om uit te kiezen kan het soms moeilijk zijn om te beslissen welke podcast je nu het beste kunt beluisteren.

Wij hebben de Nederlandse crypto podcasts voor je op een (willekeurig) rijtje gezet, met korte uitleg per podcast. Welke interessant zijn als je wilt leren of als je juist technische analyses wilt, lees je hier:

Beginnen met bitcoin

Zoals de titel al beschrijft is de Beginnen met bitcoin podcast ideaal voor degene die wilt starten met investeren in of het gebruik van bitcoins. De afleveringen duren ongeveer 10 minuten en zijn daarom voor iedereen toegankelijk. In de eerste afleveringen gaat het over bitcoin zelf, latere afleveringen gaan dieper in op de materie. Hoe koop je bitcoins, wat is blockchain of lightning. Het zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen. De afleveringen staan op zichzelf en hoef je dus niet allemaal geluisterd te hebben.

Satoshi Radio

In de Satoshi Radio podcast, bespreken Bart, Wijnand, Bert en Peter wekelijks alles over cryptocurrency. De podcasts zijn erg leerzaam en interessant, echter is het voor de beginner wat minder toegankelijk. De afleveringen duren tot wel 180 minuten.

Ondanks de lange duur van de afleveringen is het gemakkelijk om een onderwerp te skippen die je niet interessant vindt. Ze geven namelijk bij ieder tijdslot aan waar ze over praten in de beschrijving van de afleveringen. Conclusie: Niet echt voor de crypto-beginner, maar wel zeer leuk en leerzaam.

Cryptocast

De Cryptocast is de wekelijkse podcast van BNR over cryptocurrency. Herbert Blankensteijn bespreekt wekelijks nieuws en trends uit de crypto wereld. Met wekelijks verschillende gasten bespreekt Herbert in afleveringen die tussen 55 en 120 minuten duren voornamelijk trends en nieuws over cryptocurrency.

Hup bitcoin

In de Hup Bitcoin (van Bitcoinmagazine.nl) wordt door Robin Heester en Wessel Simon ook in wekelijkse podcasts van een uur het nieuws rondom bitcoins en crypto’s besproken. Niet al te technisch en daardoor toegankelijk voor zowel beginners als de gevorderde investeerder.

Cryptocoiners podcast

De CryptoCoiners podcasts is begonnen op 15 januari 2021 en al zeer populair. Voorheen een paar keer per week een nieuwe aflevering, tegenwoordig in ieder geval één aflevering per week. De afleveringen duren ongeveer 45 minuten. In de afleveringen worden zowel technische analyses als nieuws besproken. Grondige analyses die goed te volgen zijn voor beginners, een echte aanrader!

Het Crypto Kwartiertje

Het Crypto Kwartiertje bespreken Kevin en Joey wekelijks in een, zoals de titel al doet vermoeden, kwartiertje het laatste nieuws over cryptovaluta. De jongens zijn nog niet heel lang bezig, maar stijgen gestaag in populariteit. Niet zo gek, want de afleveringen luisteren lekker weg en de jongens weten waar ze het over hebben.

Naast de Nederlandse podcasts over bitcoin en crypto zijn er ook een groot aantal internationale podcasts. Die kun je ook bij ons vinden in het overzicht van cryptocurrency podcasts. Wij zullen dit artikel zoveel mogelijk updaten. Mocht één van jouw favoriete cryptovaluta podcasts er nou niet tussen zitten, laat het ons dan weten in de comments! 

Auteur
Remon
En, wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 comment
  • Ik zou ook graag meer over crypto en de blockchain willen leren. Goed om te weten welke podcasts ik kan luisteren! Hopelijk kan ik de kennis zelf toepassen in de toekomst.

Ook interessant

6 grappige Nederlandse Podcasts

6 grappige Nederlandse Podcasts

Laten we het vandaag hebben over een specifiek genre in de podcastwereld dat je altijd doet glimlachen, ongeacht de dag of het moment: grappige...

107: Aantekeningen uit het ondergrondse 3

Podtip #2: Onder Mediadoctoren

Wekelijks tipt Lieven Heeremans een podcast die de moeite waard is. Deze week: Podcast: Onder Mediadoctoren Aflevering: Afl 149: Vrouwen en...