ZWANGER? Dit wil je weten!

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van ZWANGER? Dit wil je weten!

Totaal 32 afleveringen

De podcast met informatie voor zwangeren gemaakt door verloskundigen.

De ervaring van een vader. 37:15
do 15 jul 2021

De ervaring van een vader.

In deze aflevering is een koppel aan het woord. Zij vertellen hoe de geboorte van hun eerste kindje thuis is verlopen. De vader vertelt hoe hij gegroeid is in zijn rol en hoe hij de bevalling ervaren heeft. Ondanks dat hij eerst in het ziekenhuis wilde bevallen waar ze ‘spullen’ hebben.

Waarom een zwangerschapscursus? 20:59
za 5 jun 2021

Waarom een zwangerschapscursus?

Romany Sluijter, oud SubSense cursiste, kreeg 3 prachtige dochters. In deze aflevering vertelt ze over haar ervaringen en waarom zij het belangrijk vindt dat iedere zwangere zich goed voorbereidt op de aanstaande geboorte.

In bad bevallen 31:12
ma 17 mei 2021

In bad bevallen

Laurie van der Sluis is verloskundige en doet vaak badbevalling. In deze aflevering hoor je alles wat je wilt weten over bevallen in bad en waar je op moet letten.

De eerste trimester screening (13 weken echo) 29:45
di 13 apr 2021

De eerste trimester screening (13 weken echo)

Prof. Dr. Eva Pajkrt, hoogleraar verloskunde vertelt over echo’s in de zwangerschap en waarom er per 1 september 2021 een nieuwe echo bij komt voor iedere zwangere.

EMDR in de verloskunde 28:24
do 1 apr 2021

EMDR in de verloskunde

Verloskundige Mirjam van Oostenbrugge vertelt over haar specialisatie EMDR. Een methode om een traumatische ervaring minder heftig te herinneren. Een relatief eenvoudige maar effectieve methode om een nieuwe bevalling vol vertrouwen tegemoet te zien.

Wegwerp of wasbare luiers? 37:43
ma 22 mrt 2021

Wegwerp of wasbare luiers?

We bespreken met Anne, eigenaar van de BillenBoetiek, de voor,- en nadelen van wasbare luiers. Het blijkt minder gedoe dan je verwacht.

Zwangerschapscursus wel of niet doen? 21:59
ma 1 mrt 2021

Zwangerschapscursus wel of niet doen?

Alice Jonker, moeder én verloskundige van praktijk Vitae vertelt waarom ook zij naar onze cursus kwam en wat het haar gebracht heeft. Ze vertelt wat zij en haar partner hebben geleerd en hoe hij haar heeft ondersteund tijdens de bevalling en daarna.

Wat doet een 2e lijn verloskundige? 29:42
zo 21 feb 2021

Wat doet een 2e lijn verloskundige?

In dit gesprek met Leontien Hendriks-Boekweit, 2e lijns verloskundige uit het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, komen we meer te weten over hoe bevallen in een ziekenhuis in z’n werk gaat.

NIEUW: Live vragen uur 01:53
do 18 feb 2021

NIEUW: Live vragen uur

Deze keer een uitnodiging om ons live te spreken op 9 Maart 19:30 (CET). Al je algemene vragen op gebied van de verloskunde kan je ons stellen. ( Let wel: We gaan niet in op het beleid van je eigen behandelaar)Mail je vraag naar info@subsense.nl  Hierna ontvang je een uitnodiging voor de ZOOM sessie van […]

Bonus aflevering: Napraten met Daphne Mol 18:44
zo 14 feb 2021

Bonus aflevering: Napraten met Daphne Mol

Wat heeft het vak verloskunde voor impact op je gezin? Hoe flexibel zijn onze  partner en kinderen? Na het interview met Daphne kletsten we hierover.