Zandman

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Zandman

Totaal 41 afleveringen

Op het einde van de dag, bij het langzame deemsteren komt de Zandman met een verhaaltje. Een straf verhaal. Bijzonder en weinig gehoord. Voor als je stiekem in je bed ligt, of in je bad. Of warm gedekt in de armen van je lief. Het soort verhalen dat je graag wil navertellen. Onverwachte ontdekkingen om zachtjes te beluisteren. Op jouw tempo. Luister en geniet.

Antifa (Podcast van Samuel Verschoor) 24:25
wo 29 sep 2021

Antifa (Podcast van Samuel Verschoor)

In zijn jeugd sloot journalist Samuel Verschoor zich aan bij een radicale actiegroep, de Antifascistische Aktie. Jaren later vraagt hij zich af wat de aantrekkingskracht van deze actiegroep op hem was. Samen met twee oude kameraden blikt hij terug op zijn tijd bij de Antifa. Een exclusief inkijkje in een radicale actiegroep die normaal liever niet met de pers praat.

Ramu de walvisvaarder (podcast van Joppe Peeters) 20:24
di 28 sep 2021

Ramu de walvisvaarder (podcast van Joppe Peeters)

Ramu leeft op een eiland en viert zijn twaalfde verjaardag, een belangrijke gebeurtenis op het eiland. Om zich te bewijzen krijgt hij een opdracht om naar het vasteland te varen en daar iets te halen. Maar zijn opdracht kan zijn vrienden in groot gevaar brengen. Een fictiepodcast.

Tijd Zal Ons Leren – Woman (podcast van Romana Vrede en OTION) 22:46
wo 9 jun 2021

Tijd Zal Ons Leren – Woman (podcast van Romana Vrede en OTION)

Romana Vrede en OTION vertellen met Tijd zal ons leren de onbekende, bijna-vergeten en verzwegen verhalen van verzetsstrijders tijdens onze koloniale tijd. In een serie portretten voor Het Nationale Theater schetsen ze de levensverhalen van ruim honderd helden: zwart en wit, in de Caraïben, Afrika, Azië en Europa. Ze stuiten op verhalen die zijn bewaard dankzij mondelinge overlevering, drumritmes en rituelen. In deze aflevering focussen ze zich op vrouwen want zij zijn het verzet; wijs, krachtig en onbevreesd. Deze vrouwen kozen voor de weg naar vrijheid, samen of alleen. Romana en OTION staan stil bij de onbekende of bijna-vergeten vrouwen die opstonden tegen hun witte bezetters en zichzelf en hun gemeenschap naar vrijheid leidden.

Van de kaart (podcast van van Lise Bonduelle) 35:27
vr 28 mei 2021

Van de kaart (podcast van van Lise Bonduelle)

Kun je van de radar verdwijnen zonder sporen achter te laten? Dat lijkt een fantasie in een tijd waarin we meer dan ooit gevolgd en bekeken worden. Onze bankpasjes verraden waar we het laatst waren, onze telefoontjes traceren de plek waar we ons bevinden, providers weten wie we belden, wanneer en hoe lang. Lise Bonduelle besluit in 'Van de kaart' om daadwerkelijk te verdwijnen. Een documentaire van Lise Bonduelle, RITCS, Brussel.

Moreel Verwond (podcast van Marije Schuurman Hess) 41:05
ma 10 mei 2021

Moreel Verwond (podcast van Marije Schuurman Hess)

In deze aflevering van Radio Doc NPOR1 sprak Marije Schuurman Hess met verschillende Nederlandse veteranen over hun morele wonden en over hun pogingen om het morele kompas weer te rechten wanneer ze terug zijn van missie. Persoonlijke verhalen over soldaten die terugkeren en draad weer proberen oppikken.

Mamy Blue (podcast van Rinus Van Eygen) 25:17
do 6 mei 2021

Mamy Blue (podcast van Rinus Van Eygen)

Mamy Blue’ is de masterproef die Rinus Van Eygen in 2020 maakte aan het RICTS. “Ik heb twee moeders als ouders. Ik botste op een dagboek dat mijn niet-biologische moeder als dertienjarige in 1972 begon. Ik wilde weten wie mijn mama was, wat haar gevormd heeft tot de persoon die ze nu is en wat er van het dertienjarig meisje in het boek overblijft. Vanuit haar standpunt vertel ik, via de eerlijke blik van een dertienjarig meisje, hoe zij zichzelf en de vrouwenliefde ontdekte”, aldus Rinus.

Land in zicht (podcast van Katrin Lohmann) 36:00
ma 26 apr 2021

Land in zicht (podcast van Katrin Lohmann)

In de documentaire Land In Zicht portretteert Katrin Lohmann enkele koorleden van het Amsterdamse dak- en thuislozenkoor De Straatklinkers - een initiatief van de Protestantse diaconie. Onder leiding van Straatpastoor Hanna Wapenaar komen de straatklinkers elke vrijdag bijeen om samen te zingen. Land In Zicht verweeft de persoonlijke getuigenissen met de levensliederen en vertelt niet alleen over ontheemding, en de diverse gedaantes van dak- en thuisloosheid, maar ook over een universeel verlangen naar schoonheid, saamhorigheid en zingeving in het aangezicht van onze sterfelijkheid. Ook – of misschien vooral – voor wie de straat kent.

Land in zicht (podcast van Katrin Lohmann) 36:00
zo 25 apr 2021

Land in zicht (podcast van Katrin Lohmann)

PODCAST ZANDMAN Land in zicht

Twee benen en ondankbaar (podcast van Lucas Derycke) 20:23
ma 19 apr 2021

Twee benen en ondankbaar (podcast van Lucas Derycke)

Pieter is verslaafd aan kicks. Hij voelt alleen dat hij leeft als hij zichzelf in extreme situaties bevindt. 'Twee benen en ondankbaar' is de masterproef (2014) van Lucas Derycke. (Foto Guy James)

Wendy (podcast van Freya Van Nieuwenhuysen) 24:25
di 13 apr 2021

Wendy (podcast van Freya Van Nieuwenhuysen)

Wendy is een gepensioneerde danseres die strijdt tegen eierstokkanker. Maar de danseres in haar is nooit ver weg: die strijdt aan haar zijde. Freya ontmoette Wendy via een gemeenschappelijke vriendin op Facebook. Hun gedeelde passie voor dans zorgt meteen voor een klik die voelbaar is in het audioportret dat Van Nieuwenhuysen over haar maakte.