Wetenschapje (8+)

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Wetenschapje (8+)

Totaal 23 afleveringen

◈ Wetenschapje is een podcast van Het Geluidshuis over wetenschap voor grote en kleine denkers vanaf 8 jaar. Elke aflevering gaan we op zoek naar het antwoord op één welbepaalde vraag. Die zoektocht doen we natuurlijk niet alleen. We laten ons bijstaan door een wetenschapper die ons meeneemt in zijn wereld vol kleine weetjes en grote feiten. Zo komen we veel te weten over van alles of van alles over veel! START!◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski, Pieter-Jan Vinckx. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#3.7 – Hoe haal ik een teek uit mijn lijf? 08:52
di 28 dec 2021

#3.7 – Hoe haal ik een teek uit mijn lijf?

◈ Teek your breath away. Dat is wat Leen doet in deze laatste aflevering van seizoen 3 van 𝕎𝕖𝕥𝕖𝕟𝕤𝕔𝕙𝕒𝕡𝕛𝕖. Ze praat en zingt met een 🎵 tekenkoor 🎶 en komt zo alles te weten over die kleine bloedzuigende diertjes.Ready for teek off?◈ Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar.◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Tekst Lied: Koen Van Deun  •  Muziek, arrangement en zang Lied: Koen Brandt • Backings: Marijke Guetens •  Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Pieter-Jan Vinckx, Marijke Guetens. ◈ Deze aflevering kwam tot stand met de steun van tekenbeten.be.◈ Wetenschapje is een productie van Het Geluidshuis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#3.6 – Willen mijn dromen me iets vertellen? 17:48
di 14 dec 2021

#3.6 – Willen mijn dromen me iets vertellen?

◈ Waarover droomde jij vannacht?  In deze aflevering kruipt Leen samen met Johan Verbraecken onder de wol. Ze dalen samen af naar het rijk van de slaap en ontdekken wat ons bezighoudt als we in dromenland vertoeven. Ook zzzzzzzzzzzin in een dutje? Na dit wetenschapje heeft het zandmannetje geen geheimen meer. ◈ Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar.◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Wetenschapper: Johan Verbraecken  • Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski, Linde Verlooy, Pieter-Jan Vinckx, Marijke Guetens.◈ Deze aflevering kwam tot stand met de steun van Helan.◈ Wetenschapje is een productie van Het Geluidshuis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#3.5 – Als de sidderaal siddert, elektrocuteert hij dan zichzelf? 16:40
di 30 nov 2021

#3.5 – Als de sidderaal siddert, elektrocuteert hij dan zichzelf?

◈ Sidderalen hebben batterijen in hun lijf waarmee ze elektriciteit kunnen maken. HOE ZOT IS DAT?! Maar hoe werkt elektriciteit? Leen en Johan klauteren op een windmolen, zoemen in op het elektriciteitsnet en komen samen in een elektrische stroomversnelling. krtsssjjjt. Hangt er spanning in de lucht? ◈ Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar.◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Wetenschapper: Johan Driessen  • Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski, Linde Verlooy, Pieter-Jan Vinckx, Marijke Guetens.◈ Deze aflevering kwam tot stand met de steun van Elia.◈ Wetenschapje is een productie van Het Geluidshuis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#3.4 – Als ik mijn kaka doorspoel, waar gaat die dan naartoe? 12:58
di 16 nov 2021

#3.4 – Als ik mijn kaka doorspoel, waar gaat die dan naartoe?

◈ Kaka...de meeste onder ons doen het elke dag. Leen en Marjolein Vanoppen knijpen hun neus dicht en hun billen samen tot het verlossende antwoord komt op de vraag: als ik doortrek waar gaat mijn kaka dan naartoe? Een strontvervelende...euh stront-interessante aflevering over kaka en water.◈ Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar.◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Wetenschapper: Marjolein Vanoppen  • Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski, Linde Verlooy, Pieter-Jan Vinckx, Marijke Guetens.◈ Deze aflevering kwam tot stand met de steun van Aquafin.◈ Wetenschapje is een productie van Het Geluidshuis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#3.3 – Waarom bestaat er geen kRomkommer? 12:17
di 2 nov 2021

#3.3 – Waarom bestaat er geen kRomkommer?

◈ In het land van de komkommers is er weinig verscheidenheid. Komkommers zijn allemaal even groen, even recht en even dik. Leen trekt haar regenbotjes aan en gaat samen met Hans Bruyninckx en Kristof Van Stichelen de boer op. Ze schuppen zich een antwoord naar de vraag: Waarom bestaan er geen kRomkommers? ◈ Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar.◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Wetenschappers: Hans Bruyninckx en Kristof Van Stichelen • Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski, Linde Verlooy, Pieter-Jan Vinckx, Marijke Guetens.◈ Deze aflevering kwam tot stand met de steun van Vlaco.◈ Wetenschapje is een productie van Het Geluidshuis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#3.2 – Als ik mijn woorden inslik, kan ik er dan in stikken? 15:56
di 19 okt 2021

#3.2 – Als ik mijn woorden inslik, kan ik er dan in stikken?

◈ Is een zin altijd zinnig? Is een zin vol woorden zinvol? Of is het gewoon een volzin? Leen danst een zinderende talentango met Rik Vosters. Ze struikelen samen over woorden, halen de woorden uit elkaars mond, maar slikken ze af en toe ook in. ◈ Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar.◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Wetenschapper: Rik Vosters  • Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski, Linde Verlooy, Pieter-Jan Vinckx, Marijke Guetens.◈ Deze aflevering kwam tot stand met de steun van de Taalunie.◈ Wetenschapje is een productie van Het Geluidshuis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#3.1 – Hoe hard knalde de oerknal? 13:18
di 5 okt 2021

#3.1 – Hoe hard knalde de oerknal?

◈ Ook het heelal had ooit knaldrang. OERKNALdrang. Deze aflevering gaat Leen samen met Thomas Hertog op intergalactisch avontuur. Ze slurpen van veel te hete oersoep en zoeken een antwoord op de aloude vraag: hoe is het heelal ontstaan? Tuiten jouw oren ook al van nieuwsgierigheid?◈ Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar.◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Wetenschapper: Thomas Hertog • Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski, Linde Verlooy, Pieter-Jan Vinckx, Marijke Guetens • Mopjes: Koen Van Deun.◈ Deze aflevering kwam tot stand met de steun van knalfestival in Leuven.◈ Wetenschapje is een productie van Het Geluidshuis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#3.0 – Waar blijft Wetenschapje? 01:26
wo 29 sep 2021

#3.0 – Waar blijft Wetenschapje?

◈ Het is bijna zover! Het nieuwe seizoen van Wetenschapje ligt in het vet te pruttelen. Leen haalt alvast breinbrekende toeren uit en doet elke dag tonggymnastiek. Kortom, ze loopt zich warm voor het derde seizoen van Wetenschapje. Zorg dat je uitgeslapen bent voor pientere vragen en verbazingwekkende antwoorden. Aftellen naar 6 oktober!◈ Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar.◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski, Linde Verlooy, Pieter-Jan Vinckx.◈ Wetenschapje is een productie van Het Geluidshuis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#2.7 – Welk gif zat er in de appel van Sneeuwwitje? 15:49
di 9 feb 2021

#2.7 – Welk gif zat er in de appel van Sneeuwwitje?

◈  Weet jij wat Cleopatra, de Rus Navalny en Sneeuwwitje gemeenschappelijk hebben? Ze werden alledrie vergiftigd! Gif is iets van alle tijden en spreekt ook wel een beetje tot de verbeelding. Gifmeng… euh, gifkenners Dominique Vandijck en Jona Deleye vertellen jullie er alles over in deze gevaarlijke, maar interessante en helaas laatste aflevering van seizoen 2. ◈ Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar.◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Gifkenners: Jona Deleye en Dominique Vandijck • Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski, Linde Verlooy en Pieter-Jan Vinckx.◈ Deze aflevering kwam tot stand met de steun van de Federale Overheidsdienst voor Gezondheid.◈ Wetenschapje is een productie van Het Geluidshuis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#2.6 – Hebben otters soms last van graatjes in de keel? 13:20
di 26 jan 2021

#2.6 – Hebben otters soms last van graatjes in de keel?

◈ Heb jij al eens een otter gespot in ons land? Dan heb je geluk, want het is maar sinds 2012 dat er opnieuw een tiental otters verstopt zit in onze Scheldevallei. En dat mag je letterlijk nemen, want een otter laat zich maar zelden zien. Wil jij ook een otterspotter worden? Haal je verrekijker boven en luister op kousenvoetjes naar deze aflevering. ◈ Wetenschapje is een podcast over wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar.◈ Concept en regie: Leen Renders • Klank en muziek: Bram Coumans • Otterspotter van dienst: Céline De Caluwe • Achter de schermen: Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski, Linde Verlooy en Pieter-Jan Vinckx.◈ Deze aflevering kwam tot stand met de steun van WWF-Rangerclub◈ Wetenschapje is een productie van Het Geluidshuis. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.