Werkverkenners | BNR

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Werkverkenners | BNR

Totaal 166 afleveringen

Rens de Jong gaat op zoek naar de antwoorden op jouw en zijn vragen over werk.

Statushouders, een bron van talent 30:21
di 29 nov 2022

Statushouders, een bron van talent

Er is een groot tekort aan goede arbeidskrachten, er zijn heel wat statushouders die graag willen en ook mogen werken. Waarom geldt hier dan niet dat 1 en 1 minstens 2 is? Obstakels én oplossingen hoor je in deze BNR Werkverkenners.

Tussenrapport voor kabinet voor ‘vak’ arbeidsmarkt 28:41
di 22 nov 2022

Tussenrapport voor kabinet voor ‘vak’ arbeidsmarkt

Aan het eind van het eerste jaar Rutte IV krijgt het kabinet een beoordelingsgesprek. Wat heeft het al bereikt op het gebied van de arbeidsmarkt? Waar laat het te veel liggen? En hoe moet het kabinet de komende tijd door? Je hoort drie beoordelaars in deze BNR Werkverkenners.

Ambtenaren en hun imago 29:58
di 15 nov 2022

Ambtenaren en hun imago

Een ambtenaar? Die klapt zn computer om twee voor vijf dicht zodat-ie om vijf uur echt naar huis kan! Dat is een veel voorkomend vooroordeel. Waarom hebben we zulke uitgesproken ideeën over ambtenaren en maakt dat de werving van nieuwe ambtenaren lastig? Je hoort het in deze BNR Werkverkenners.

Hybride werken, hoe gaat het? 29:09
di 8 nov 2022

Hybride werken, hoe gaat het?

Nu we het al heel lang hebben over hybride werken en we het ook al wel een tijdje in de praktijk toepassen, leek het BNR Werkverkenners hoog tijd om eens te kijken hoe we het er vanaf brengen.

Het nieuwe werven 30:05
di 1 nov 2022

Het nieuwe werven

Een gratis fiets, een aanbrengbonus, tekengeld, een leaseauto of zelfs een ruimtereis. Maar ook 'bedenk je eigen baan'. Werkgevers doen de wildste dingen om maar mensen binnen te krijgen. Welke van deze nieuwe manieren van werven zijn een blijvertje? Je hoort het in deze BNR Werkverkenners.

Quiet quitting 28:33
di 25 okt 2022

Quiet quitting

Quiet quitting, stilletjes stoppen. Dit fenomeen ging deze zomer viral via Tiktok. Het gaat niet over ontslag nemen, maar over precies dat doen waar je voor bent aangenomen en geen minuut en geen taak extra. We kijken of dat zorgelijk is of juist dé manier om de strijd met burn-out aan te knopen, in deze BNR Werkverkenners.

Concurrentiebeding bij zzp’ers 27:41
di 18 okt 2022

Concurrentiebeding bij zzp’ers

Als zzper wil je waarschijnlijk iets waar je heel goed in bent, voor zoveel mogelijk opdrachtgevers doen. Maar wat als die opdrachtgevers jouw expertise exclusief willen? Ontkom je dan niet aan een concurrentiebeding? En wat moet je wel en niet afspreken? Je hoort het in deze BNR Werkverkenners.

Roddelen op het werk 29:38
di 11 okt 2022

Roddelen op het werk

Heb je het al gehoord? Ja echt! Die gast heeft gewoon promotie gekregen. Roddel jij wel eens op het werk? Waarschijnlijk doet iedereen het. En gelukkig hoeft het helemaal niet zo negatief te zijn, als we denken. De dos & donts van het roddelen hoor je in deze BNR Werkverkenners.

Hoe zorg je voor duurzame diversiteit? 30:20
di 4 okt 2022

Hoe zorg je voor duurzame diversiteit?

Het staat bij steeds meer organisaties hoog op de agenda. Het hele bedrijf, maar zeker ook het bestuur moet divers zijn. Er wordt gericht gezocht, maar toch lukt het vaak nog niet om het bestuur ook duurzaam divers te krijgen. Waarom niet? En hoe lukt het dan wel? Je hoort het in deze BNR Werkverkenners.

Kijk liever naar skills! 28:26
di 27 sep 2022

Kijk liever naar skills!

Weg met het cv! Werkervaring en opleiding zeggen wel wat je hebt gedaan, maar niet hoe goed. Daarom lijkt het een veel beter idee om mensen te selecteren op hun skills. Hoe je dat doet? Dat hoor je in deze BNR Werkverkenners.