Wat Schaft de Podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Wat Schaft de Podcast

Totaal 54 afleveringen

Deze podcast gaat over lekker eten en drinken, zelf koken en buiten de deur eten. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire classics en tongstrelende trends. Recepten en shownotes staan op onze site: watschaftdepodcast.com.

#50 Joris Bijdendijk 01:20:00
wo 30 jun 2021

#50 Joris Bijdendijk

De laatste podcast van dit seizoen van Wat Schaft de Podcast èn daarbij is het ook nog nummer 50. Dat vraagt om een speciale gast. Waar seizoen 1 werd afgesloten met Cees Holtkamp, is nu Joris Bijdendijk te gast in de studio van Jonas en Jeroen. De heren praten met Joris over Joris thuis, hoe […]

#49 Patat Friet 01:03:03
wo 16 jun 2021

#49 Patat Friet

Eigenlijk is er maar 1 belangrijke vraag in het leven: “Wat is het nu, Friet of Patat”? In het Wat Schaft de Podcast team verschillen de meningen, maar over een ding is iedereen het eens. Het lekkerste Friet Patatje is toch echt knapperig van buiten, zacht van binnen, zonder melige, teleurstellende toestand. En daarom zijn […]

#48 Sous-vide 01:13:12
wo 2 jun 2021

#48 Sous-vide

Deze podcast staat een mooie kooktechniek centraal: sous-vide. Jeroen is al langere tijd in de ban van sous-vide bereidingen, maar sinds Jonas een Sous vide staaf heeft gekregen is ook hij om. Sous-vide is het bereiden van ingrediënten door ze te vacumeren en daarna te garen in een waterbad op een constante temperatuur. Jonas heeft […]

#47 Groente BBQ 45:26
wo 19 mei 2021

#47 Groente BBQ

Ook al is het weer er nog niet naar, toch openen Jeroen en Jonas met deze podcast het BBQ seizoen. Met een Groente BBQ welteverstaan. De BBQ aansteken is leuk, maar Jeroen laat zien dat groentes hierin alleen een bijrol vervullen. Door gebruik te maken van kookboeken en een duik te nemen in Jeroen zijn […]

#46 Fried Chicken 47:31
wo 5 mei 2021

#46 Fried Chicken

Knapperig, mals en natuurlijk VET lekker: Fried Chicken. Nee, geen frituurde kip, want de Jonas en Jeroen gaan internationaal met deze aflevering! Met behulp van verschillende leden van de Brigade zijn er vier varianten proef gekookt en reizen we de hele wereld over. We gaan naar Amerika, Korea, we reizen met Ottolenghi naar Israel en […]

#45 Sandwiches 01:04:07
wo 21 apr 2021

#45 Sandwiches

Sandwiches zijn niet alleen een hit in Nederland of in Amerika, maar eigenlijk heeft elk land zijn eigen sandwich klassiekers. In Nederland kennen we vooral het kleffe boterhammetje met kaas dat mee gaat in de lunchtrommel naar het werk, maar er lijkt een echte revival van de sandwich bezig te zijn. Dus we gaan terug […]

#44 Asperges 55:44
wo 7 apr 2021

#44 Asperges

HET groenteseizoen waar zowel Jeroen als Jonas elk jaar weer naar uitkijken: het witte goud. Mooie witte asperges van de koude grond, dat is waar deze podcast over gaat. Hoe herken je goede asperges, hoe bereid je ze, en natuurlijk mooie vernieuwende recepten waar je zelf nog niet aan hebt gedacht, tot slot werpt Esther […]

#43 Bouillabaisse 42:40
do 25 mrt 2021

#43 Bouillabaisse

In essentie een mooie vissoep met stukken vis en brood met rouille: Bouillabaisse. En zoals het een goed Frans recept betaamt zijn er verschillende richtlijnen. Welke vis gebruik je erin? Hoe hoor je het te maken? En hoe hoor je het te eten? Jonas geeft het antwoord.Deze aflevering gaat over een traditioneel recept uit Marseille. […]

#41 Thais 49:52
do 11 mrt 2021

#41 Thais

Soms moet je weten wanneer je de wijsheid niet in pacht hebt en dan roep je gewoon hulp in. Voor Jeroen en Jonas niet vreemd, dus voor deze introductie van de Thaise keuken hebben de heren een mooi gesprek met Onno Stienen van OnOff spices. Overal wordt over gesproken: wat heb je nodig, wat zijn […]

#41 Keukenontwerp 01:02:26
do 25 feb 2021

#41 Keukenontwerp

Je kent het wel, de kleine keuken bij oma thuis, geen scherp mes voor handen, geen werkruimte om producten voor te bereiden en eigenlijk neemt al het bovenstaande het plezier in koken weg. Volgens Jeroen is een goed keukenontwerp dan ook onmisbaar voor elke hobbykok, want hoe jouw keuken ingedeeld is, dat moet passen bij […]