Vraag het Gommers | BNR

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Vraag het Gommers | BNR

Totaal 50 afleveringen

Kees Dorresteijn stelt jouw coronavragen aan IC-arts en OMT-lid Diederik Gommers. Stuur ze naar whatsapp (06 83 70 92 29), mail: gommers@bnr.nl of instagram dm (@bnrnieuwsradio)

Wanneer krijgen 60-plussers een boosterprik? 41:19
zo 17 okt 2021

Wanneer krijgen 60-plussers een boosterprik?

In deze nieuwe aflevering van Vraag het Gommers hoor je of na de aller oudste ouderen en mensen met een slecht immuunsysteem er nu ook een derde prik komt voor 60-plussers.

Kijkt het OMT naar QR-codes voor antistoffentesten? 35:48
zo 3 okt 2021

Kijkt het OMT naar QR-codes voor antistoffentesten?

Het OMT onderzoekt of een antistoffentest ook moet gelden om een QR-code te krijgen voor het coronabewijs. Eerder adviseerden verschillende coronedeskundigen om dit soort tests ook mee te nemen bij het verkrijgen van QR-codes.

Is er een middel ontdekt tegen Long Covid? 23:50
zo 26 sep 2021

Is er een middel ontdekt tegen Long Covid?

In deze 45ste aflevering van Vraag het Gommers onder meer aandacht voor een mogelijk medicijn tegen Long Covid uit het Duitse Erlangen: BC007, een medicijn dat gebruikt wordt tegen een hersenaandoening en bij auto-immuunziekten. ‘We houden het goed in de gaten, het ei van Columbus is nog niet gevonden’, zegt Gommers.

Zijn antistoffen na een besmetting beter dan die na een vaccinatie? 32:07
zo 19 sep 2021

Zijn antistoffen na een besmetting beter dan die na een vaccinatie?

Na zijn vakantie naar Frankrijk zit ic-arts en OMT-lid Diederik Gommers weer klaar om de vragen van BNR-luisteraars te beantwoorden. Zo werd in een artikel van HP/De Tijd beargumenteerd dat de afweer van het lichaam zelf beter werkt dan antistoffen die zijn aangemaakt naar aanleiding van een vaccinatie. Hoe zit het precies?

Zijn antistoffen na een besmetting beter dan die na een vaccinatie? 32:34
zo 19 sep 2021

Zijn antistoffen na een besmetting beter dan die na een vaccinatie?

Na zijn vakantie naar Frankrijk zit ic-arts en OMT-lid Diederik Gommers weer klaar om de vragen van BNR-luisteraars te beantwoorden. Zo werd in een artikel van HP/De Tijd beargumenteerd dat de afweer van het lichaam zelf beter werkt dan antistoffen die zijn aangemaakt naar aanleiding van een vaccinatie. Hoe zit het precies?

Werkt het antiwormmiddel Ivermectine tegen corona? 31:08
zo 5 sep 2021

Werkt het antiwormmiddel Ivermectine tegen corona?

Amerikaanse gezondheidsexperts maken zich zorgen over mensen die het antiparasitaire middel Ivermectine slikken omdat ze geloven dat het helpt tegen het coronavirus. Ook ic-arts en OMT-lid Diederik Gommers waarschuwt ervoor dat er geen bewijs is dat het middel een positief effect zou hebben. ‘Tot nu toe laten studies die verschenen zijn geen positief effect zien, […]

Moeten er nieuwe coronamaatregelen komen in de winter? 33:59
ma 30 aug 2021

Moeten er nieuwe coronamaatregelen komen in de winter?

Moeten er van de winter nieuwe coronamaatregelen komen? In de nieuwe Vraag het Gommers-podcast van ic-arts Diederik Gommers en presentator Kees Dorresteijn wordt die vraag beantwoord. Gommer pleit voor een compleet nieuws beleid.

Hoe krijg je de nieuwe superantistoffen? 34:54
zo 22 aug 2021

Hoe krijg je de nieuwe superantistoffen?

‘Zoveel antistoffen hebben dat je tegen tien coronavirussen beschermd kan worden’, hoe lukt dat? In de nieuwe Vraag het Gommers-podcast van ic-arts Diederik Gommers en presentator Kees Dorresteijn wordt die vraag beantwoord.

Hoe gevaarlijk is de Colombiaanse variant? 32:10
zo 15 aug 2021

Hoe gevaarlijk is de Colombiaanse variant?

De huidige vaccins lijken ook te werken tegen de nieuwe Colombiaanse variant van het coronavirus. Die conclusie trekt IC-arts en OMT-lid Diederik Gommers op basis van de huidige informatie daarover. Ook lijkt het virus nog weinig impact te maken in ons land omdat de Deltavariant de overhand heeft hier. Gommers zegt wel dat we op […]

Verliezen ouderen sneller hun antistoffen? 36:22
zo 8 aug 2021

Verliezen ouderen sneller hun antistoffen?

Er is ouderwetse stress in de ziekenhuizen door het afschalen van ic-bedden en krappe bezetting, zegt OMT-lid en intensivist Diederik Gommers. Is een derde prik het antwoord, of moeten we eerst delen met andere landen? En zijn ouderen na verloop van tijd minder beschermd?