Voordat De Bom Valt

Gemiddeld 2,7 gebaseerd op 7 reviews
2 van de 5 gebaseerd op 7 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Voordat De Bom Valt

Totaal 88 afleveringen

Het is oorlog in Europa. Gaan we allemaal dood? Nee, ik denk het niet. Gaat de oorlog de wereld veranderen? Dat weet ik zeker. Elke dag houdt Jelle Brandt Corstius je op de hoogte van de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland. Met informatie uit lokale media, persoonlijke anekdotes en hoopvolle berichten in donkere tijden. In 10 minuten ben je helemaal bij, dagelijks in jouw podcastapp.

Week 41 25:26
di 29 nov 2022

Week 41

Ik bespreek de hel van Bachmoet en de herdenking van de Holodomor. De moeder van een dode Russische soldaat wordt getroost met een luxe handdoek. Verder: in gesprek met Floris Akkerman die net terug is uit bevrijd Cherson. 🗞️ Stuk over Holodomor 📻 Luister naar de Perestrojkast🎙 Dag 37🐼 Gebruik de code JELLE25 voor 25% korting op je eerste order exclusief op Bamigo.com.📩 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl📩 Contact met de redactie: voordatdebomvalt@tonnymedia.nl✨ Geproduceerd door: Tonny MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Week 40 20:06
di 22 nov 2022

Week 40

De eerste trein rolt binnen op het station van Kherson, de stad waar steeds meer bewijs gevonden wordt van oorlogsmisdaden. De wasbeer is aan het front beland. Russen zijn klaar met de staats-tv. En: in gesprek met Iris Koppe. 📩 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl📩 Contact met de redactie en Jelle? voordatdebomvalt@tonnymedia.nl✨ Geproduceerd door: Tonny MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Week 39 26:54
di 15 nov 2022

Week 39

Ik heb het deze week over de bevrijding van Kherson en een Russische officier die wordt geslagen door zijn soldaat. Verder komt het wonderlijke leven van Kirill Stremousov aan bod én hoe een wasbeer een meme werd. Ik sluit de aflevering af met geopolitiek analist: Isa Yusibov📰 Stuk Franka Hummels📡 Onderzoek naar Surovikin🎧 Podcast Timothy Snyder🎋 Bamigo en de Keuringsdienst 🎙 Dag 50 van Voordat De Bom Valt🐼 Gebruik de code JELLE25 voor 25% korting op je eerste order exclusief op Bamigo.com.📩 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl✨ Geproduceerd door: Tonny MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Week 38 21:52
di 8 nov 2022

Week 38

Russen stelen een speelgoedtrein en wat lama's. Een groep Russische soldaten zonder wapens wordt afgeslacht aan het front. En we duiken in de Oekraïense literatuur met Alena Muravska. 🔥De warme Tinder-date🇺🇦Collegereeks Timothy Snyder📚Alena Muravska in de BalieZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Week 37 22:59
di 1 nov 2022

Week 37

Droneschepen betreden het slagveld. Poetin gooit een half miljard euro aan raketten op Oekraïne. Ksenia Sobchak vlucht naar het buitenland. Een professor wordt naar het front gestuurd. En we dansen op de vulkaan met RTL-correspondent Olaf Koens.🏆 Stem op Voordat De Bom Valt bij de podcastawards🛥 Droneboot ontwijkt kogels📻 Podcast over de Russische taal in de voormalige Sovjet-Unie 🎙 Dag 72 van de oorlog 🐼 Gebruik de code JELLE25 voor 25% korting op je eerste order exclusief op Bamigo.comAdverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Week 36 18:57
di 25 okt 2022

Week 36

Er stort weer een straaljager neer in Rusland. Russen stelen watermeloenen en wasmachines in Kherson. In de Russische media: het werkelijke aantal gemobiliseerde mannen. En: het wonderlijke pad van Anton Krasovski.Te gast is oud-correspondent en voormalig dienstplichtig onderofficier Hans de Vreij, maar hij is vooral ook: Twitter-analist bij uitstek. Hij geeft mij een lesje bommen en granaten.📺Aflevering Grensland over Anton Krasovski 👰‍♀️🤵‍♂️Stuk over huwelijken uit MediazonaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Week 35 22:15
di 18 okt 2022

Week 35

Een neergestorte straaljager in Rusland, Iraanse kamikazedrones en een Oekraïense commandant die watermeloen eet op televisie. Ook heb ik het er over hoe het is om homo te zijn in het Oekraïense leger. 🎙 Podcast over homo's in Oekraïense leger 🎼 Dag 49 over dirigent Gergiev🏆 Stem op Voordat De Bom Valt bij de podcastawards🐼 Gebruik de code JELLE25 voor 25% korting op je eerste order exclusief op Bamigo.com.Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Week 34 13:48
di 11 okt 2022

Week 34

Deze week heb ik het vanuit Kazachstan over het bombardement op de Krimbrug en de tegenaanval van Rusland. Putin krijgt bijzonder weinig verjaardagscadeaus en ik bezoek het standbeeld van Viktor Tsoj waarmee Russische deserteurs in groten getale op de foto gaan.🚇 Schuilende Oekraïners zingen samen in een metrostation🎸 Viktor Tsoj met zijn band KinoAdverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Week 33 21:50
di 4 okt 2022

Week 33

Deze week heb ik het over de successen van de Oekraïners in de Donbass en Kherson en een bizar evenement op het Rode Plein in Moskou. En: hoe smokkelt Navalny zijn briefjes uit de gevangenis? Of schrijft iemand anders ze? En ik heb het met Helga Salemon over de macht van Poetin.🎙 Dag 90: waarom de bom niet gaat vallen🚨 Rus weet niet dat hij gevangen genomen is📢 Bizarre toespraak op het Rode Plein🐼 Gebruik de code JELLE25 voor 25% korting op je eerste order exclusief op Bamigo.com.Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny MediaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Week 32 23:21
di 27 sep 2022

Week 32

Deze week heb ik het over een mobilisatie-clusterfuck, roestende kalasjnikovs en zelf meegenomen tampons tegen kogelwonden. Ook is er weer een Rus uit het raam gevallen. Verder ga ik in gesprek met The Guardian-correspondent Pjotr Sauer. 📰 Stuk van Pjotr Sauer over gevangenen🐹 Kijk op de website van Haus of Hamster om het boek 'De hamster in je brein' te bestellen, of het Hamster-breinprogramma te volgenAdverteren? adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.