Voordat De Bom Valt

Gemiddeld 2,7 gebaseerd op 6 reviews
2 van de 5 gebaseerd op 6 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Voordat De Bom Valt

Totaal 71 afleveringen

Het is oorlog in Europa. Gaan we allemaal dood? Nee, ik denk het niet. Gaat de oorlog de wereld veranderen? Dat weet ik zeker. Elke dag houdt Jelle Brandt Corstius je op de hoogte van de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland. Met informatie uit lokale media, persoonlijke anekdotes en hoopvolle berichten in donkere tijden. In 10 minuten ben je helemaal bij, dagelijks in jouw podcastapp.

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 7: Moermansk 19:06
ma 8 aug 2022

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 7: Moermansk

In deze aflevering bezoekt Jelle de Sami nomaden in het hoge noorden van Rusland. Tijdens de tocht ernaartoe riskeert hij onbewust zijn leven, komt hij in contact met een geheelonthouder en wordt hij ontdooid met een pollepel. En Jelle vraagt zich hoe lang het harde leven van de Sami nog een toekomst heeft. 🇺🇦 Voordat de Bom Valt: Dag 41Gebruik de code JELLE25 voor 25% korting op je eerste order exclusief op Bamigo.com.📧 Adverteren? adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 6: Kaukasus 17:24
do 4 aug 2022

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 6: Kaukasus

In deze aflevering trekt Jelle naar de Kaukasus, een berggebied ten zuiden van Rusland waar het permanent onrustig is. Hij bezoekt het dorp Beslan, waar in 2004 een gijzeling op een school in een bloedbad eindigde. Ondanks de vaak schrijnende omstandigheden zijn de Kaukasische burgers ongelofelijk gastvrij. Zo willen ze per se Tussen Kunst en Kitsch kijken met Jelle.📧 Adverteren? adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 5: Alcohol 21:35
ma 1 aug 2022

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 5: Alcohol

Deze aflevering reizen we niet af naar één plek, maar heeft Jelle het over de bijzondere band die Russen hebben met alcohol. De Rus is namelijk grootgebruiker van wodka en dat blijkt een bijzondere reden te hebben. Ook vertelt Jelle over een gebeurtenis waarvan hij moest huilen van het lachen tijdens de opnames en neemt hij ons mee in een warme herinnering aan het land.📝 Ontvang nu 20% korting op LanguageTool Premium📧 Adverteren? adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 4: Nenets 21:20
do 28 jul 2022

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 4: Nenets

In deze aflevering vertelt Jelle over zijn eerste grote reis die hij maakte als correspondent van dagblad Trouw. Hij bezoekt de Nenets, een nomadisch volk op het noordelijk halfrond. Om daar te komen trekt Jelles gezelschap per tank door de toendra, een hele ontbering. Gelukkig staat er bij aankomst een rauw stuk rendier op het menu, met een smakelijk glas rendierbloed. 🚛 foto van de Vezdekhod📧 Adverteren? adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 3: Kirgizië 21:47
ma 25 jul 2022

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 3: Kirgizië

In deze aflevering wijkt Jelle af van zijn boek. Eigenlijk zou Kazachstan besproken worden, maar het hoofdstuk voelde wat gedateerd aan. In plaats daarvan behandelt Jelle Kirgizië, wat hij kort geleden nog bezocht. In de aflevering komen we langs een oude kolenmijn, spreekt Jelle met gevluchte Russen en wordt er uiteraard weer vies gegeten in een Yurtenkamp.🇰🇿 Voordat de Bom Valt: Dag 117 - Kazachstan🧆 Voordat de Bom Valt: Dag 110 - Russische kantines🎸 Bremenski Muzikanti🐎 Kok Boru📸 Persoonlijke beelden van de reis📧 Adverteren? adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 2: Moskou 24:22
do 21 jul 2022

Rusland voor gevorderden – Hoofdstuk 2: Moskou

In deze aflevering vertelt Jelle over de tijd die hij doorbracht in Moskou. Bezoek uit Nederland vraagt zich regelmatig af: wat is er eigenlijk te doen in de stad? Verhalen over corrupte politieagenten, gevaarlijk grote ijspegels en een wel heel bijzonder beroep: de roltrapdienster. Ook in deze aflevering, twee zeer bijzondere gasten die Jelle vergezellen om een wel heel absurd verhaal tot leven te brengen.🛀 Voordat de Bom Valt: Dag 85🕌 Van Moskou tot Moermansk📧 Adverteren? adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Rusland voor Gevorderden – Hoofdstuk 1: Altai 27:40
ma 18 jul 2022

Rusland voor Gevorderden – Hoofdstuk 1: Altai

In deze aflevering bezoekt Jelle het Altai-gebergte in Siberië, waar een klein dorp geteisterd wordt door vallend ruimteafval. Ook eet hij schapenstaart bij nomaden en gaat hij op bezoek bij bejaarden in een verzorgingstehuis. Daar krijgt hij een belangrijke boodschap mee: leven dat is het belangrijkste.📸 Fotografie project Nomad van Jeroen Toirkens 🚀 Ruimteafval in Van Moskou tot Magadan📧 Adverteren? adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Rusland voor gevorderden – Proloog 11:03
ma 11 jul 2022

Rusland voor gevorderden – Proloog

In deze aflevering leest Jelle de proloog voor uit zijn boek Rusland voor gevorderden. Ook blikt hij alvast vooruit op de komende weken. Hoofdstuk 1: Altai is te beluisteren vanaf maandag 18 Juli.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Rusland voor gevorderden – Trailer 00:40
ma 4 jul 2022

Rusland voor gevorderden – Trailer

Wie Rusland zegt, denkt momenteel aan oorlog. Dat is jammer, want er is zoveel moois over het land te vertellen. Als tegengif put Rusland-kenner Jelle Brandt Corstius uit zijn omvangrijke archief aan soms absurde verhalen. Zomaar een greep uit die collectie: een verblijf bij Siberische rendierhouders die constant dronken zijn, een zoektocht naar uit de lucht gevallen ruimteafval in Mongolië, in elkaar geslagen worden in een dorp boven de Poolcirkel en per tank door de toendra.Oftewel: een podcast voor iedereen met een voorliefde voor het absurde, zonder oog te verliezen voor het alledaagse. Een onmisbare update van het gelijknamige populaire boek. Vanaf 11 juli hier te beluisteren.📧 Adverteren? adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Dag 126 10:43
do 30 jun 2022

Dag 126

In deze aflevering: ongeloofwaardige dreigementen vanuit Moskou. Zanger Yuri Shatunov overleden in een ambulance (lees: bestelbusje). En: de Russische directeur Hermitage in Sint-Petersburg vecht onvoorwaardelijk mee in het ‘culturele offensief’ van Rusland.‘Voordat de bom valt’ maakt tijdelijk plaats voor de zomerreeks ‘Rusland voor gevorderden’. Maar daarover volgende week meer…🍀Wil jij mij steunen? Dat kan via Petje.af/vdbvGebruik de code JELLE25 voor 25% korting op je eerste order exclusief op Bamigo.com.📧 Adverteren? adverteren@tonnymedia.nlGeproduceerd door: Tonny Media.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.