VINK: De podcastgids van Nederland

Gemiddeld 1,0 gebaseerd op 2 reviews
1 van de 5 gebaseerd op 2 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van VINK: De podcastgids van Nederland

Totaal 145 afleveringen

Zie je door alle podcasts het bos niet meer? Smacht je naar goede luistertips? De redding is nabij. VINK is dé podcastgids van Nederland! Radio 1-presentator Mischa Blok, Vincent Bijlo – dé radiorecensent van Nederland – en Volkskrant-recensent Stan Putman bespreken drie podcasts aan de hand van fragmenten en leggen ze langs de meedogenloze VINK-meetlat!

#139 – 30 jaar Bløf – Achter gesloten deuren – Bad bad thing – Vreemde vogels radio 54:49
za 14 mei 2022

#139 – 30 jaar Bløf – Achter gesloten deuren – Bad bad thing – Vreemde vogels radio

Het is maar goed dat er een echte psycholoog in de studio zit - Marissa van der Sluis van De Podcastpsycholoog - want we hebben vragen over mysofonie, over vrouwen die een wanhoopsdaad plegen en over zakenmannen die aan grootheidswaanzin lijden. Gelukkig eindigt het met rustgevende vogelgeluiden.

#138 – College Boer – Nabij – Traanjagers – Agatha Raisin 53:25
za 7 mei 2022

#138 – College Boer – Nabij – Traanjagers – Agatha Raisin

Podcastmakers zijn verhalenvertellers en dat geldt zeker voor onze gast: Chris Bajema. Hij vertelt geweldige verhalen door middel van grote, bruine enveloppen. In deze VINK tippen we verhalen over boeren, walvisvaarders, moeders en dochters en cosy crimes!

#137 – Winteruur – De dood van Robert – Pim – Blauwe M&M’s 53:01
za 30 apr 2022

#137 – Winteruur – De dood van Robert – Pim – Blauwe M&M’s

We ontdekken een prachtig gesprek met Henny Vrienten, een regionale podcast van hoog niveau, NRC levert de kwaliteit die we van hen verwachten en een mooi inkijkje in de kleedkamers van de grote sterren. Met onze gast Ron Vergouwen smullen we van die goeie ouwe tv.

#136 – Oortrauma – BNR Perestrojkast – Leven en lijden van Godfried Bomans – Love and Radio 55:50
za 23 apr 2022

#136 – Oortrauma – BNR Perestrojkast – Leven en lijden van Godfried Bomans – Love and Radio

De bedoeling is dat we iets aandragen waar we laaiend enthousiast over zijn, maar bij nader inzien... De tip van onze gast Malou Holshuijsen, daar zijn we eigenlijk met z'n allen het meest enthousiast over. Verder heeft Stan iets verzwegen en blikken Malou en Mischa terug op Dit Was Het Nieuws.

#135 – Voordat de bom valt – Ouder – Een grote bruine envelop – Parallel 54:12
za 16 apr 2022

#135 – Voordat de bom valt – Ouder – Een grote bruine envelop – Parallel

Een mooie oogst deze week: een dagelijkse podcast waarbij Jelle Brandt Corstius je bijpraat over de oorlog, een bijzondere zoektocht van een zoon naar zijn vader, de nieuwste vondst van Chris Bajema die van ieder verhaal een gebakje maakt en een gewaagde Vlaamse die speelt met de realiteit. Net als onze gast Tomias Keno, maker van De Zaak Astronaut!

#134 – Makkelijke eters – En ze leefden nog gay en gelukkig – Bach. En nu? – Vogelvrij 53:38
za 9 apr 2022

#134 – Makkelijke eters – En ze leefden nog gay en gelukkig – Bach. En nu? – Vogelvrij

Liefde voor viennetta, liefde zonder hokjes, liefde voor Bach en onze gast Jaap Friso barst uit elkaar van liefde voor de jeugdliteratuur. En er is een zoektocht.

#133 – Leven met water – Tekstuele voorlichting – Hitlers geheime tunnel  – Wind of change 54:17
za 2 apr 2022

#133 – Leven met water – Tekstuele voorlichting – Hitlers geheime tunnel – Wind of change

Wanneer is iemand een fijne podcasthost? Daar discussieert VINK vandaag over. En welke keuzes maak je als een podcast maakt over een persoonlijke zoektocht? Willem Voogd is onze gast en hij vertelt over Baba, de podcast die hij maakte over zijn oma en zijn wens om haar beter te leren kennen.

#132 – Joost Engelberts 57:40
za 26 mrt 2022

#132 – Joost Engelberts

De maker van Onland vindt het een geweldig medium, de podcast, maar heeft echt slapeloze nachten gehad van zijn eigen podcast. Verder tippen we Heavyweight, De Kroongetuigen, Get In! Met Benjamin Herman en Into the Mix.

#131 – Laila Frank 53:13
za 19 mrt 2022

#131 – Laila Frank

De liefde, de Verenigde Staten, complotdenkers, Korea en het gevangenisleven. Kortom, zeer uiteenlopende onderwerpen komen voorbij als we met onze gast Laila Frank deze podcasts aanprijzen: Zeg, Heijne en Van Teutem, De Grote Podcastlas en Ear Hustle.

#130 – Marianne Zwagerman 53:07
za 26 feb 2022

#130 – Marianne Zwagerman

Hoe journalistiek of onafhankelijk moet een podcast zijn? Dat bespreken we met Marianne Zwagerman. We tippen: Kunsthart, Het antwoord op alles, Weer een dag en De Binnenkamer.