Verschoven Tijd

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Verschoven Tijd

Totaal 13 afleveringen

‘Verschoven tijd’ is een podcastserie over ondernemen in een periode waarin de tijd door Corona stil lijkt te zijn gezet. Marcel van den Berg en Peter van der Herberg van Soundstories interviewen ondernemers over bedreigingen en kansen, over doorzetten en steun krijgen, over visies op ondernemen en over hoe ze de draad weer oppakken, nu en straks.

Afl. 12. – Rob Redmeijer – Hotel Huize Koningsbosch – Verschoven tijd – deel 2 09:24
wo 8 jul 2020

Afl. 12. – Rob Redmeijer – Hotel Huize Koningsbosch – Verschoven tijd – deel 2

Hotel Huize Koningsbosch, het hotel van Rob Redmeijer en zijn vrouw Saskia Geraeds is weer open. In het restaurant is voldoende ruimte vrijgemaakt om gasten te ontvangen. Bankstellen en tafeltjes hebben het veld geruimd. Zalen waar anders zakelijke bijeenkomsten en trouwerijen werden gehouden zijn nu ook als restaurant in gebruik. Zo draait het restaurant ten koste van andere activiteiten, met een navenante omzetdaling tot gevolg. Rob heeft ontdekt dat de veiligheidsregio’s de maatregelen van het RIVM kunnen aanscherpen. Hierover wordt hij goed geïnformeerd door brancheorganisatie @KoninklijkeHorecaNederland.

Afl. 11. – Kansen in Coronatijd – Coen van Dijk – deel 2 15:00
wo 1 jul 2020

Afl. 11. – Kansen in Coronatijd – Coen van Dijk – deel 2

Aan het werk blijven, onder de mensen zijn en je ogen goed de kost geven om te zien waar voor jou de markt zit. Dit recept hielp #horeca ondernemer #Coen van Dijk nieuwe producten te ontwikkelen. Producten die aan beginnen te slaan en ook houdbaar zijn na de crisis. Ook omdat ‘dark kitchens’ het gat opvullen dat restaurants laten vallen. En daarvan heeft hij er nu twee. Mogelijk gemaakt door de welwillende opstelling van mensen met wie hij eerder een goede relatie opbouwde.

Afl. 9. – Roel Smit – Deel 2 12:42
wo 27 mei 2020

Afl. 9. – Roel Smit – Deel 2

Ontwerper Roel Smit richt zich nu op 'visitor-management' van kunstbeurzen en gaat op zoek naar de knelpunten." Je moet wellicht met time-slots werken om maximale bezoekersaantallen en rijen te kunnen managen. Hierdoor is er rust op een beurs, voelen bezoekers zich op hun gemak en kunnen exposanten beter contact leggen". 

Afl. 10. – Marjan van der Herberg  – Rondreisopmaat deel 2 14:03
wo 27 mei 2020

Afl. 10. – Marjan van der Herberg – Rondreisopmaat deel 2

Twee maanden na ons eerste interview spreken we Marjan van der Herberg opnieuw. “Nu de eerste tijd verstreken is realiseer je pas dat het veel groter is, het worst case scenario dat ik toen voorzag is al voorbij.” Wat betekent dat voor haar reisorganisatie  Rondreisopmaat.nl, gespecialiseerd in maatwerk verre reizen? 

Afl. 8 – Een eerste terugblik – Verschoven Tijd 24:59
do 14 mei 2020

Afl. 8 – Een eerste terugblik – Verschoven Tijd

Met drie ondernemers blikken we terug op de eerste weken ondernemen in tijden van corona periode. Wat zijn de nieuwe kansen voor Eelko Hoekstra, het dilemma van Coen van Dijk en de voordelen van het business model van David Arik. Wat betekent dat voor andere ondernemers? Ook wij hadden ons kunnen wapenen tegen de crisis. Er waren signalen en cycli zijn van alle tijden. 

Afl. 7. – Marco van Soerland – HVC Groep- Verschoven Tijd 08:01
vr 8 mei 2020

Afl. 7. – Marco van Soerland – HVC Groep- Verschoven Tijd

Marco van Soerland van Energie Transitie Partners zet geothermieprojecten op in het Westland. "Veel ondernemers die aan nieuwe projecten willen deelnemen zitten nu in zwaar weer. Als onderdeel van een nutsbedrijf kunnen wij wel doorgaan. Hopelijk is er na de corona tijd meer aandacht voor groene energie." Energie Transitie Partners is een gezamenlijke onderneming van Capturam en HVC.

Afl. 6. – David Arik – Prager Berckhoff – follow up – Verschoven Tijd 19:45
wo 6 mei 2020

Afl. 6. – David Arik – Prager Berckhoff – follow up – Verschoven Tijd

Financieel adviseur David Arik communiceert nu anders met zijn klanten: “Duidelijker, sneller en bondiger. Telefonisch en via Whatsapp. Klanten waarderen dat, maar het schept ook afstand.” Optimisme over de toekomst? “Wen aan de gedachte dat we het met minder moeten doen”

Afl. 5. – Roel Smit – De Ontwerpplaats – Verschoven tijd 12:03
do 2 apr 2020

Afl. 5. – Roel Smit – De Ontwerpplaats – Verschoven tijd

In de nieuwe aflevering van 'Verschoven tijd' geeft ontwerper Roel Smit van #deontwerpplaats zijn visie op ondernemen in de periode waarin de tijd stil is gezet."De kunstbeurs #Tefaf waarvoor ik werk zal naar een ander niveau gaan en óók een online invulling krijgen."#evenementen #ondernemen #kunst #mkb #verschoventijd

Afl. 4. – Coen van Dijk – Sla-gerei – Verschoven tijd 15:33
do 2 apr 2020

Afl. 4. – Coen van Dijk – Sla-gerei – Verschoven tijd

In de nieuwe aflevering van 'Verschoven tijd' geeft cateraar Coen van Dijk van cateraar www.sla-gerei.nl zijn visie op ondernemen in de periode waarin de tijd stil is gezet. "De overheidsmaatregelen geven vertrouwen en als de opdrachten die zijn uitgesteld door gaan komt alles goed."#verschoventijd #mkb #horeca #catering

Afl. 3. – Marjan van der Herberg – Rondreisopmaat.nl – Verschoven tijd 18:41
do 2 apr 2020

Afl. 3. – Marjan van der Herberg – Rondreisopmaat.nl – Verschoven tijd

In de nieuwe aflevering van 'Verschoven tijd' geeft reisorganisator Marjan van der Herberg van www.rondreisopmaat.nl haar visie op ondernemen in de periode waarin de tijd stil is gezet."Ik blijf rustig over zaken die ik niet kan beïnvloeden. De vraag is dan: hoe ga ik hiermee om?"#verschoventijd #reizen #reisbranche #mkb #podcast