Verbroken Verbinding

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Verbroken Verbinding

Totaal 7 afleveringen

Podcast by Gerry van Bakel en Andy Clark

Verboken Verbinding #6 Je bent niet alleen 25:20
zo 15 nov 2020

Verboken Verbinding #6 Je bent niet alleen

Een stukje tuin, waar mensen bezig kunnen zijn. Een bank in de buurt om op te zitten. Een buurtontmoetingsplek waar mensen elkaar kunnen tegenkomen hoeft niet altijd vier muren te hebben. Het gaat om de mogelijkheden om een ander te zien en zelf gezien te worden. “Een mens is een sociaal wezen, we hebben dat contact nodig.” Deze zin komt in diverse bewoordingen steeds terug in de podcastreeks Verbroken verbinding. Podcasters Andy Clark en Gerry van Bakel gingen in Leiden op onderzoek uit naar eenzaamheid in tijden van corona en daarbuiten. En spraken met mensen over hun eigen ervaringen met eenzaamheid, het gemis aan verbinding. Wie hebben er last van eenzaamheid? Bijna iedereen zou je kunnen zeggen. Eenzaamheid lijkt een beetje uit ouder worden te horen, maar kan ook bij jongeren al toeslaan. En wie zou er iets aan moeten doen? Hulpverleners, welzijnswerkers of de gemeente? Wethouder Marleen Damen verklaart dat eenzaamheid geen probleem is dat de overheid, nationaal of lokaal kan oplossen. “We zullen dat samen moeten doen.” Buurtzorgmedewerker Hanneke van Veen pleit ervoor aan mensen zelf te vragen waar ze behoefte aan hebben. “Dat weten ze zelf het beste.” Podcasters Gerry van Bakel en Andy Clark gingen op onderzoek uit: wat is eenzaamheid? Wie heeft er last van? In deze aflevering praten zij met mensen die niet geboren en getogen zijn in Nederland, maar hier om verschillende redenen naar toe zijn gekomen – hoe hebben zij hun contacten opgebouwd? Hebben ze meer last van eenzaamheid? Verbroken verbinding is een podcastserie over eenzaamheid in tijden van corona en daarbuiten. We spraken met jonge mensen, met oudere mensen, mensen met een beperking of met een andere culturele achtergrond over hoe zij eenzaamheid ervaren. En we spraken ook met deskundigen, hulpverleners en beleidsmakers. Volg onze serie ‘Verbroken verbinding’ in je favoriete podcastapp of via de website van Omroep Sleutelstad.nl. Muziek: Blue Dot Sessions Hulp en ondersteuning In Leiden zijn verschillende organisaties werkzaam die mensen proberen te helpen bij het verlichten van eenzaamheid. Stichting Lumen-Holland Rijnland, een organisatie die hulp biedt aan mensen met onder andere psychische klachten of verslavingsproblematiek, www.lumen-hollandrijnland.nl. Sociale wijkteams, op zeven locaties in de stad te vinden, www.swtleiden.nl. BuZz, welzijnsorganisatie, BOP Willem Klooslaan, www.buzzleiden.nl.

Verbroken Verbinding #5 Een andere smaak 25:19
zo 1 nov 2020

Verbroken Verbinding #5 Een andere smaak

Mensen zoeken verbinding. Als je vanuit een ander land, vanuit een andere cultuur naar Leiden komt, dan is contact leggen soms extra lastig. Omdat je de taal (nog) niet goed spreekt of omdat je andere verwachtingen en ervaringen hebt. Tamar bijvoorbeeld groeide op in het buitenland en zag haar neven, nichten, ooms, tantes en grootouders niet zo vaak. Bij haar vriend ziet ze dat de hele familie om de haverklap bij elkaar langskomt. Dat was echt wennen en soms voelde ze zich temidden van al die warmte best eenzaam, omdat ze dat niet herkende. Podcasters Gerry van Bakel en Andy Clark gingen op onderzoek uit: wat is eenzaamheid? Wie heeft er last van? In deze aflevering praten zij met mensen die niet geboren en getogen zijn in Nederland, maar hier om verschillende redenen naar toe zijn gekomen – hoe hebben zij hun contacten opgebouwd? Hebben ze meer last van eenzaamheid? Verbroken verbinding is een podcastserie over eenzaamheid in tijden van corona en daarbuiten. We spraken met jonge mensen, met oudere mensen, mensen met een beperking of met een andere culturele achtergrond over hoe zij eenzaamheid ervaren. En we spraken ook met deskundigen, hulpverleners en beleidsmakers. Volg onze serie ‘Verbroken verbinding’ in je favoriete podcastapp of via de website van Omroep Sleutelstad.nl. Muziek: Blue Dot Sessions Hulp en ondersteuning In Leiden zijn verschillende organisaties werkzaam die mensen proberen te helpen bij het verlichten van eenzaamheid. Stichting Lumen-Holland Rijnland, een organisatie die hulp biedt aan mensen met onder andere psychische klachten of verslavingsproblematiek, www.lumen-hollandrijnland.nl. Sociale wijkteams, op zeven locaties in de stad te vinden, www.swtleiden.nl. BuZz, welzijnsorganisatie, BOP Willem Klooslaan, www.buzzleiden.nl. Huizen van de Buurt, welzijnsorganisatie Incluzio, www.incluzioleiden.nl Buurtontmoetingsplek, BOP Herenstraat 61. SOL Leiden, welzijnsorganisatie voor kinderen en jeugd 4-18 jaar, www.solnetwerk.nl/leiden. Netwerk voor Levensvragen, www.netwerklevensvragenleiden.nl. Radius Welzijn, welzijnsorganisatie voor ouderen, www.radiuswelzij.nl Een goede buur, www.eengoedebuur.nl. 113 Denk je wel eens aan zelfmoord? Aarzel niet om te bellen met 113 Zelfmoordpreventie, via telefoonnummer 113 of kijk op de website 113.nl. Er is altijd iemand die wil luisteren. Wil je ook een verhaal met ons delen? Dat kan via Whatsapp: 06 - 12 42 83 87. Of mail naar Gerry@Sleutelstad.nl. Deze zesdelige podcastserie Verbroken verbinding over eenzaamheid in Leiden in tijden van corona en daarbuiten is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Leids Mediafonds.

Verbroken Verbinding #4 Een Tweede Thuis 20:56
zo 18 okt 2020

Verbroken Verbinding #4 Een Tweede Thuis

Podcastserie over eenzaamheid Verbroken verbinding: Een tweede thuis. Een buurtontmoetingsplek is voor mensen vaak een soort van tweede thuis. Als je aan de bezoekers van de BOP aan de Herenstraat in Leiden vraagt of ze eenzaam zijn, zeggen ze bijna allemaal nee. Maar als je met ze blijft praten, blijkt al gauw dat er naast de BOP niet veel andere plekken zijn waar ze hun verhaal kwijt kunnen. Voor de vierde aflevering van de podcastserie Verbroken verbinding: Een tweede thuis streken we een paar keer neer in de BOP aan de Herenstraat 61. Ook de BOP moest uiteraard dicht half maart tijdens de eerste intelligente lockdown. Sociaal werker Fransje Barnard bedacht een list om vanuit de voordeur van de BOP toch contact te houden met de mensen in de buurt. Verbroken verbinding is een podcastserie over eenzaamheid in tijden van corona en daarbuiten. Podcasters Gerry van Bakel en Andy Clark gingen kriskras door Leiden op zoek naar antwoorden op de vragen: Wat is eenzaamheid? Wie zijn er eenzaam? En wat kun je ertegen doen? We spraken met jonge mensen, met oudere mensen, mensen met een beperking of met een andere culturele achtergrond over hoe zij eenzaamheid ervaren. En we spraken ook met deskundigen, hulpverleners en beleidsmakers. Volg onze serie ‘Verbroken verbinding’ in je favoriete podcastapp of via de website van Omroep Sleutelstad.nl. Muziek: Blue Dot Sessions Hulp en ondersteuning In Leiden zijn verschillende organisaties werkzaam die mensen proberen te helpen bij het verlichten van eenzaamheid. Stichting Lumen-Holland Rijnland, een organisatie die hulp biedt aan mensen met onder andere psychische klachten of verslavingsproblematiek, www.lumen-hollandrijnland.nl. Sociale wijkteams, op zeven locaties in de stad te vinden, www.swtleiden.nl. BuZz, welzijnsorganisatie, BOP Willem Klooslaan, www.buzzleiden.nl. Huizen van de Buurt, welzijnsorganisatie Incluzio, www.incluzioleiden.nl Buurtontmoetingsplek, BOP Herenstraat 61. SOL Leiden, welzijnsorganisatie voor kinderen en jeugd 4-18 jaar, www.solnetwerk.nl/leiden. Netwerk voor Levensvragen, www.netwerklevensvragenleiden.nl. Radius Welzijn, welzijnsorganisatie voor ouderen, www.radiuswelzij.nl Een goede buur, www.eengoedebuur.nl. 113 Denk je wel eens aan zelfmoord? Aarzel niet om te bellen met 113 Zelfmoordpreventie, via telefoonnummer 113 of kijk op de website 113.nl. Er is altijd iemand die wil luisteren. Wil je ook een verhaal met ons delen? Dat kan via Whatsapp: 06 - 12 42 83 87. Of mail naar Gerry@Sleutelstad.nl. Deze zesdelige podcastserie Verbroken verbinding over eenzaamheid in Leiden in tijden van corona en daarbuiten is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Leids Mediafonds.

Verbroken Verbinding #3 Wij zijn vergeten 27:15
vr 2 okt 2020

Verbroken Verbinding #3 Wij zijn vergeten

Thuis werken, niet naar een terras of bioscoop kunnen. In maart van dit jaar werd dat ineens werkelijkheid voor iedereen. Het coronavirus zorgde voor een drastische inperking van sociale contacten. Voor mensen met een beperking is dat geen nieuwe ervaring. “Het voelde een beetje als een erkenning”, liet een vrouw weten via whatsapp, die in een rolstoel zit en minder kan ondernemen dan ze zou willen. “Ik mocht natuurlijk ook geen hulp in huis krijgen, ook niet van vrienden of familie. Hulp vragen is al best lastig en als het dan ook nog eens niet mag, vergroot het je isolement en onzekerheid.” In de derde aflevering van Verbroken verbinding praten we met mensen met een beperking. Zoals ook Peter Waalboer die blind is en voor wie anderhalve meter afstand houden niet te doen is. “Ik zie het niet en mijn hond snapt het ook niet.” Verbroken verbinding is een podcastserie over eenzaamheid in tijden van corona en daarbuiten. Podcasters Gerry van Bakel en Andy Clark gingen kriskras door Leiden op zoek naar antwoorden op de vragen: Wat is eenzaamheid? Wie zijn er eenzaam? En wat kun je ertegen doen? We spraken met jonge mensen, met oudere mensen, mensen met een beperking of met een andere culturele achtergrond over hoe zij eenzaamheid ervaren. En we spraken ook met deskundigen, hulpverleners en beleidsmakers. Volg onze serie ‘Verbroken verbinding’ in je favoriete podcastapp of via de website van Omroep Sleutelstad.nl. Muziek: Blue Dot Sessions Hulp en ondersteuning In Leiden zijn verschillende organisaties werkzaam die mensen proberen te helpen bij het verlichten van eenzaamheid. Stichting Lumen-Holland Rijnland, een organisatie die hulp biedt aan mensen met onder andere psychische klachten of verslavingsproblematiek, www.lumen-hollandrijnland.nl. Sociale wijkteams, op zeven locaties in de stad te vinden, www.swtleiden.nl. BuZz, welzijnsorganisatie, BOP Willem Klooslaan, www.buzzleiden.nl. Huizen van de Buurt, welzijnsorganisatie Incluzio, www.incluzioleiden.nl Buurtontmoetingsplek, BOP Herenstraat 61. SOL Leiden, welzijnsorganisatie voor kinderen en jeugd 4-18 jaar, www.solnetwerk.nl/leiden. Netwerk voor Levensvragen, www.netwerklevensvragenleiden.nl. Radius Welzijn, welzijnsorganisatie voor ouderen, www.radiuswelzij.nl Een goede buur, www.eengoedebuur.nl. 113 Denk je wel eens aan zelfmoord? Aarzel niet om te bellen met 113 Zelfmoordpreventie, via telefoonnummer 113 of kijk op de website 113.nl. Er is altijd iemand die wil luisteren. Wil je ook een verhaal met ons delen? Dat kan via Whatsapp: 06 - 12 42 83 87. Of mail naar Gerry@Sleutelstad.nl. Deze zesdelige podcastserie Verbroken verbinding over eenzaamheid in Leiden in tijden van corona en daarbuiten is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Leids Mediafonds.

Verbroken Verbinding #2 Koude Tegels 29:11
vr 18 sep 2020

Verbroken Verbinding #2 Koude Tegels

‘Mijn leven is anders dan dat van mijn leeftijdsgenoten. Zij vinden het heel cool dat ik zoveel mag en dat ik zo zelfstandig ben.” Maar Martin had liever ouders gehad die wel sloffen voor hem kochten of de verwarming iets hoger zouden zetten. “ Eenzaamheid is voor mij dat je verbinding mist, authentieke verbinding. Je kunt wel met elkaar in de klas zitten of aan een tafel, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet eenzaam bent. Het gaat erom dat je je gehoord en gezien voelt, dat je er mag zijn.” Eenzaamheid is niet alleen iets dat oudere mensen overkomt. Ook jongeren kunnen heel erg eenzaam zijn. Soms omdat ze moeilijk vrienden maken, gepest worden, een laag zelfbeeld hebben. Of omdat ze hun verhaal niet kwijt kunnen. In de tweede aflevering van Verbroken verbinding: Koude tegels hoor je de verhalen van Martin, Angela en Thijs een een anoniem verhaal dat we binnenkregen via whatsapp. Verbroken verbinding is een podcastserie over eenzaamheid in tijden van corona en daarbuiten. Podcasters Gerry van Bakel en Andy Clark gingen kriskras door Leiden op zoek naar antwoorden op de vragen: Wat is eenzaamheid? Wie zijn er eenzaam? En wat kun je ertegen doen? We spraken met jonge mensen, met oudere mensen, mensen met een beperking of met een andere culturele achtergrond over hoe zij eenzaamheid ervaren. En we spraken ook met deskundigen, hulpverleners en beleidsmakers. Volg onze serie ‘Verbroken verbinding’ in je favoriete podcastapp of via de website van Omroep Sleutelstad.nl. Muziek: Blue Dot Sessions Hulp en ondersteuning In Leiden zijn verschillende organisaties werkzaam die mensen proberen te helpen bij het verlichten van eenzaamheid. Stichting Lumen-Holland Rijnland, een organisatie die hulp biedt aan mensen met onder andere psychische klachten of verslavingsproblematiek, www.lumen-hollandrijnland.nl. Sociale wijkteams, op zeven locaties in de stad te vinden, www.swtleiden.nl. BuZz, welzijnsorganisatie, BOP Willem Klooslaan, www.buzzleiden.nl. Huizen van de Buurt, welzijnsorganisatie Incluzio, www.incluzioleiden.nl Buurtontmoetingsplek, BOP Herenstraat 61. SOL Leiden, welzijnsorganisatie voor kinderen en jeugd 4-18 jaar, www.solnetwerk.nl/leiden. Netwerk voor Levensvragen, www.netwerklevensvragenleiden.nl. Radius Welzijn, welzijnsorganisatie voor ouderen, www.radiuswelzij.nl Een goede buur, www.eengoedebuur.nl. 113 Denk je wel eens aan zelfmoord? Aarzel niet om te bellen met 113 Zelfmoordpreventie, via telefoonnummer 113 of kijk op de website 113.nl. Er is altijd iemand die wil luisteren. Wil je ook een verhaal met ons delen? Dat kan via Whatsapp: 06 - 12 42 83 87. Of mail naar Gerry@Sleutelstad.nl. Deze zesdelige podcastserie Verbroken verbinding over eenzaamheid in Leiden in tijden van corona en daarbuiten is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Leids Mediafonds.

Verbroken Verbinding#1 Alleen op de Wereld 26:27
zo 6 sep 2020

Verbroken Verbinding#1 Alleen op de Wereld

Aflevering 1 Alleen op de Wereld Alleen op straat met je hond, omringd door huizen die baden in de kerstverlichting. Achter de ramen lijken enkel gelukkige families samen te komen. Het verhaal van Thijs Andriessen waarmee aflevering één van de podcastserie ‘Verbroken verbinding’ opent, klinkt als een moderne versie van ‘Alleen op de Wereld’. Verder komen in deze eerste aflevering een aantal deskundigen aan het woord. Hoogleraar Anja Machielse die al 20 jaar onderzoek doet naar eenzaamheid. Annet Gijsman, specialist eenzaamheid bij Radius Welzijn en Katja Beerman, geestelijk verzorger, die verbonden is aan het Netwerk Levensvragen in Leiden. Over een ding zijn ze het roerend eens eenzaamheid is een probleem dat onderschat wordt en waar ook nog steeds een taboe op rust. Verbroken verbinding is een podcastserie over eenzaamheid in tijden van corona en daarbuiten. Podcasters Gerry van Bakel en Andy Clark gingen kriskras door Leiden op zoek naar antwoorden op de vragen: Wat is eenzaamheid? Wie zijn er eenzaam? En wat kun je ertegen doen? We spraken met jonge mensen, met oudere mensen, mensen met een beperking of met een andere culturele achtergrond over hoe zij eenzaamheid ervaren. En we spraken ook met deskundigen, hulpverleners en beleidsmakers. Volg onze serie ‘Verbroken verbinding’ in je favoriete podcastapp of via de website van Omroep Sleutelstad.nl. Muziek: Blue Dot Sessions Hulp en ondersteuning In Leiden zijn verschillende organisaties werkzaam die mensen proberen te helpen bij het verlichten van eenzaamheid. Stichting Lumen-Holland Rijnland, een organisatie die hulp biedt aan mensen met onder andere psychische klachten of verslavingsproblematiek, www.lumen-hollandrijnland.nl. Sociale wijkteams, op zeven locaties in de stad te vinden, www.swtleiden.nl. BuZz, welzijnsorganisatie, BOP Willem Klooslaan, www.buzzleiden.nl. Huizen van de Buurt, welzijnsorganisatie Incluzio, www.incluzioleiden.nl Buurtontmoetingsplek, BOP Herenstraat 61. SOL Leiden, welzijnsorganisatie voor kinderen en jeugd 4-18 jaar, www.solnetwerk.nl/leiden. Netwerk voor Levensvragen, www.netwerklevensvragenleiden.nl. Radius Welzijn, welzijnsorganisatie voor ouderen, www.radiuswelzij.nl Een goede buur, www.eengoedebuur.nl. 113 Denk je wel eens aan zelfmoord? Aarzel niet om te bellen met 113 Zelfmoordpreventie, via telefoonnummer 113 of kijk op de website 113.nl. Er is altijd iemand die wil luisteren. Wil je ook een verhaal met ons delen? Dat kan via Whatsapp: 06 - 12 42 83 87. Of mail naar Gerry@Sleutelstad.nl. Deze zesdelige podcastserie Verbroken verbinding over eenzaamheid in Leiden in tijden van corona en daarbuiten is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Leids Mediafonds.

Verbroken Verbinding – Trailer 02:31
vr 21 aug 2020

Verbroken Verbinding – Trailer

Verbroken verbinding is een zesdelige podcastserie over eenzaamheid in Leiden in tijden van corona en daarbuiten. Gerry van Bakel en Andy Clark gingen kriskras door Leiden op zoek naar antwoorden op de vragen: Wat is eenzaamheid? Wie hebben er last van en wat kun je er tegen doen? Wil jij ook een verhaal met ons delen, dan kan dat via WhatsApp – het nummer is 06 12 42 83 87. De podcastserie is ook te vinden via de website van Omroep Sleutelstad en is mede mogelijk gemaakt door het Leids Media Fonds.