Van Goghs mooiste brieven

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Van Goghs mooiste brieven

Totaal 13 afleveringen

Podcast by Van Gogh Museum

Stephanie Afrifa – Soorten nietsnutten 13:07
vr 30 okt 2020

Stephanie Afrifa – Soorten nietsnutten

In deze aflevering leest cultuurcurator Stephanie Afrifa voor uit een brief die een sleutelmoment markeert: Vincent bevindt zich op een dieptepunt, heeft gefaald als evangelist. Wat nu? Stephanie herkent zijn verlamming, maar ook zijn behoefte aan begrip. Deze aflevering is onderdeel van de brievenpodcast van het Van Gogh Museum en verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Je liefhebbende Vincent'. Van Goghs mooiste brieven (9 oktober 2020 - 10 januari 2021). Meer informatie over de tentoonstelling: www.vangoghmuseum.nl/vangoghsmooistebrieven De volledige brief kun je lezen op www.vangoghmuseum.nl/nl/belicht/brieven/155 Geef je om het Van Gogh Museum en wil je het museum steunen? Al met een kleine donatie kun je helpen. Bezoek www.vangoghmuseum.nl/donatie voor meer informatie.

Huub van der Lubbe – Broederlijk advies 13:14
do 22 okt 2020

Huub van der Lubbe – Broederlijk advies

In deze aflevering leest zanger Huub van der Lubbe (bekend van De Dijk) voor uit een brief van Vincent van Gogh aan zijn jongere zus Willemien. Hij spoort haar aan niet te serieus te zijn, maar dat wat in haar zit naar buiten te laten komen. Vincents advies doet Huub denken aan een liedje dat hij schreef. Deze aflevering is onderdeel van de brievenpodcast van het Van Gogh Museum en verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Je liefhebbende Vincent'. Van Goghs mooiste brieven (9 oktober 2020 - 10 januari 2021). Meer informatie over de tentoonstelling: www.vangoghmuseum.nl/vangoghsmooistebrieven Lees de volledige brief nog eens na: www.vangoghmuseum.nl/nl/belicht/brieven/574 Geef je om het Van Gogh Museum en wil je het museum steunen? Al met een kleine donatie kun je helpen. Bezoek www.vangoghmuseum.nl/donatie voor meer informatie.

Ester Naomi Perquin – Het topje van de ijsberg 14:55
vr 16 okt 2020

Ester Naomi Perquin – Het topje van de ijsberg

In deze aflevering leest dichter Ester Naomi Perquin voor uit een dramatische brief, met een verhaal als uit een roman. Vincents vriendin Margot heeft vergif ingenomen. Soms weet je niet wat er onder de oppervlakte speelt. Ester Naomi hoopt dat er tegenwoordig meer ruimte is voor anders zijn. Deze aflevering is onderdeel van de brievenpodcast van het Van Gogh Museum en verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Je liefhebbende Vincent'. Van Goghs mooiste brieven(9 oktober 2020 - 10 januari 2021). Meer informatie over de tentoonstelling: www.vangoghmuseum.nl/vangoghsmooistebrieven De volledige brief kun je lezen op: www.vangoghmuseum.nl/nl/belicht/brieven/456 Geef je om het Van Gogh Museum en wil je het museum steunen? Al met een kleine donatie kun je helpen. Bezoek www.vangoghmuseum.nl/donatie voor meer informatie.

Abdelkader Benali – Verbeeldingskracht 13:00
vr 9 okt 2020

Abdelkader Benali – Verbeeldingskracht

In deze nieuwe aflevering van de brievendpodcast leest schrijver Abdelkader Benali voor uit een brief die Vincent van Gogh schreef vanuit het zonnige Zuid-Frankrijk in juli 1888. Een brief vol observaties, over de omgeving maar ook over de plek van de kunstenaar. De verbeelding is een krachtig middel om ingewikkelde kwesties vorm te geven. Deze aflevering is onderdeel van de brievenpodcast van het Van Gogh Museum en verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Je liefhebbende Vincent'. Van Goghs mooiste brieven (9 oktober 2020 - 10 januari 2021). Meer informatie over de tentoonstelling: www.vangoghmuseum.nl/vangoghsmooistebrieven De volledige brief kun je lezen op www.vangoghmuseum.nl/nl/belicht/brieven/638 Geef je om het Van Gogh Museum en wil je het museum steunen? Al met een kleine donatie kun je helpen. Bezoek www.vangoghmuseum.nl/donatie voor meer informatie.

Ted Van Lieshout – Het ultieme kunstwerk 11:19
do 10 jan 2019

Ted Van Lieshout – Het ultieme kunstwerk

In de laatste aflevering van het eerste seizoen leest schrijver en dichter Ted van Lieshout voor uit een van de laatste brieven van Vincent van Gogh. Niet lang erna pleegde hij zelfmoord. Waar werkte Vincent aan, en ben je ooit klaar als kunstenaar? Ted denkt van niet. Deze aflevering is onderdeel van de brievenpodcast van het Van Gogh Museum. Voor meer informatie: vangoghmuseum.nl/podcast.

Lucky Fonz III – Tussen de gekken 11:14
do 3 jan 2019

Lucky Fonz III – Tussen de gekken

Singer-songwriter Lucky Fonz III leest uit een brief waarin Vincent van Gogh schrijft over zijn ziekte. Hij zit dan in een instelling voor ‘geesteszieken’. Lucky spreekt openhartig over zijn eigen depressies en zijn begrip voor Vincent. Die was wel te redden.

Kees van Kooten – Grootse plannen 10:49
do 27 dec 2018

Kees van Kooten – Grootse plannen

Schrijver Kees van Kooten leest voor uit een brief waarin Vincent van Gogh grootse plannen heeft voor het Gele Huis in Arles. Vincents beschrijving van zijn slaapkamer doet Kees denken aan zijn eigen jongenskamer, gevuld met benauwende gevoelens. En aan het ‘Picasso-gordijn’…

Janne Schra – Altijd doorgaan 11:44
do 20 dec 2018

Janne Schra – Altijd doorgaan

Zangeres én schilder Janne Schra leest voor uit een enthousiaste brief van Vincent: hij is bezig met het schilderen van portretten en probeert de ziel, het karakter van mensen weer te geven in kleur. Jannes aanpak is anders, maar weet –net als Vincent– vaak niet van ophouden.

Nazmiye Oral – Een ruige hond 10:46
do 13 dec 2018

Nazmiye Oral – Een ruige hond

Actrice Nazmiye Oral leest voor uit een brief waarin Vincent van Gogh de moeizame relatie met zijn ouders beschrijft. Nazmiye weet als geen ander hoe het voelt als je niet past in het gezin waar je vandaan komt en hoe pijnlijk dat is.

Akwasi – Tijd voor kritiek 10:59
do 6 dec 2018

Akwasi – Tijd voor kritiek

Rapper, acteur en schrijver Akwasi leest voor uit een boze brief. Vincent van Gogh heeft van een vriend heftige kritiek gekregen op zijn schilderij 'De aardappeleters'. Maar hij heeft er bloed, zweet en tranen in zitten en laat zich niet kennen. Hoe gaat Akwasi eigenlijk om met ‘opbouwende’ kritiek?