Tuesday Issues

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Tuesday Issues

Totaal 50 afleveringen

In de podcastserie van Tuesday Issues praten en discussiëren jonge mensen die maatschappelijk bewust zijn over dingen als seksualiteit, liefde, geestelijke gezondheid, racisme en vooroordelen, privacy, social media en de toekomst. Elke dinsdagmiddag komt er een nieuwe aflevering online, dus abonneer je zodat je er geen een hoeft te missen.

#56 – Geert (33) heeft autisme en onthoudt alles wat hij ziet (S02) 39:50
di 31 mrt 2020

#56 – Geert (33) heeft autisme en onthoudt alles wat hij ziet (S02)

Geert Verhoef (33) noemt zijn autisme een onzichtbare handicap: “Mensen begrijpen het niet, omdat ze niet in mijn hoofd kunnen kijken.” Door zijn autisme raakt hij snel overprikkeld: zijn hoofd filtert niet wat hij waarneemt. Als hij over straat loopt, dan ziet hij elk detail én slaat alles op. Tijdens deze Tussenuur podcast probeert 3FM-DJ Joost Geert beter te begrijpen, met hulp van klinisch psycholoog Annelies Spek.

#55 – Actrice Titia (30) heeft MS, maar dat zie je niet (S02) 53:12
do 19 mrt 2020

#55 – Actrice Titia (30) heeft MS, maar dat zie je niet (S02)

3FM-DJ Jamie vindt het soms maar lastig rekening houden met haar niet-zichtbaar zieke vrienden. Door de onzichtbaarheid vergeet ze vaak dat ze ziek zijn en minder aankunnen. Ze praat hierover met actrice en MS-patiënt Titia Hoogendoorn. Ze lijkt gezond, maar door haar ziekte kan ze nog maar weinig werken en heeft ze vaak pijn. Ook Victor Abeln praat mee, barman bij First Dates en ambassadeur van het MS-fonds. Zijn vriendin heeft MS, waardoor hij precies weet wat MS en de onzichtbaarheid van de ziekte betekent.

#54 – #Openup: Is het een goed idee om te praten over psychische problemen op de werkvloer? (S02) 47:14
do 12 mrt 2020

#54 – #Openup: Is het een goed idee om te praten over psychische problemen op de werkvloer? (S02)

Is het een goed idee om je psychische problemen te bespreken met je werkgever? Zo ja, hoe dan? 3FM-DJ Lieke geeft je tips en praat erover met Daphne Endlich van Proud2Bme, die met een eetstoornis en borderline in de horeca werkte. Ook Joeri Sterringa van #IkBenOpen en Samen Sterk zonder Stigma schuift aan. Hij werkte als politieagent met een posttraumatische stressstoornis. Beide maken ze mentale gezondheid en psychische problematiek bespreekbaar.

#53 – Je robotcollega komt koffie voor je halen (S02) 43:11
di 18 feb 2020

#53 – Je robotcollega komt koffie voor je halen (S02)

Koffie halen, je agenda bijhouden, de kamer opruimen: De nieuwe robot-collega doet alle simpele klusjes zonder zich ooit te vervelen. Maar is hij ook een beetje gezellig, of komt hij vooral je baan afpakken? 3FM-DJ Joost Schulte praat met robot-professor Pieter Jonker over robots binnen onze samenleving, Josja Geijsberts (23) legt uit wat haar zorgrobot gaat betekenen in het ziekenhuis en Patrick de Groot (21) vertelt over Murarius, de robot die muren kan bouwen.

#52 – Costa (19) zit in de jeugdgevangenis: ‘Als je twee jaar vastzit, leer je jezelf echt kennen’ (S02) 29:13
do 6 feb 2020

#52 – Costa (19) zit in de jeugdgevangenis: ‘Als je twee jaar vastzit, leer je jezelf echt kennen’ (S02)

In deze podcast brengt 3FM-DJ Herman een bezoek aan de jeugdgevangenis. Daar ontmoet hij de 19-jarige Costa, die al twee jaar vast zit. Ze praten over het missen van kleine momentjes met je oma, een opleiding volgen in de gevangenis en hoe Costa het leven na de gevangenis voor zich ziet. "Als je in je eentje opgesloten zit, leer je jezelf echt kennen."

#51 – Waarom we in complottheorieën willen geloven (S02) 50:39
di 21 jan 2020

#51 – Waarom we in complottheorieën willen geloven (S02)

3FM-DJ Yoeri bezocht drie maanden geleden het 9/11-museum bezocht New York. Hij raakte gefascineerd door alle theorieën rondom deze gebeurtenis. Geen wonder dat hij stond te popelen om deze Tussenuur-podcast op te nemen! Yoeri praat met 9/11-scepticus Ruben Maessen van Architects & Engineers for 9/11 Truth, journalist Maarten Reijnders van het boek Complotdenkers en studente Inge van der Sluis, wiens oude natuurkundedocent beweerde dat 9/11 geen moslim-terroristische aanslag was.

#50 – Dora (24) heeft twee vaders en twee moeders (S02) 41:53
wo 8 jan 2020

#50 – Dora (24) heeft twee vaders en twee moeders (S02)

Bij een gezin denk je waarschijnlijk snel aan een vader, moeder en kinderen. In Nederland zijn er daarentegen steeds meer niet-traditionele gezinnen met drie of vier ouders, maar zij worden wettelijk gezien nog niet erkend. 3FM-DJ Joost praat in deze Tussenuur-podcast over regenboog- en meeroudergezinnen met Dora Laheij (24), die opgroeide met twee vaders en twee moeders. Zijn een hetero-vader en hetero-moeder noodzakelijk? Loes van Rijn-van Galderen deed onderzoek naar niet-traditionele familiesamenstellingen en vertelt hier meer over. Ook schuift Luc Nibbeling van Stichting Meer dan Gewenst aan, een organisatie die zich inzet voor de kinderwens van LHBTQIAP+’ers en erkenning van meeroudergezinnen.

#49 – Lisa was slachtoffer van een loverboy #SR19 (S02) 51:46
di 17 dec 2019

#49 – Lisa was slachtoffer van een loverboy #SR19 (S02)

3FM Serious Request: The Lifeline 2019 staat in het teken van mensenhandel. In de studio vertelt slachtoffer van Lisa aan 3FM-dj Joost Schulte hoe ze in het netwerk van een loverboy verstrikt raakte en hoe ze er weer uit kwam. Verder vertelt Wijnand Speelman over zijn reportagereis naar Colombia, Herman Hofman over het trainen voor de Lifeline en zendermanager Sharid Alles over de gigantische organisatie van dit live evenement.

#48 – Maaike (21) verhuisde 19 keer van opvang (S02) 48:37
di 10 dec 2019

#48 – Maaike (21) verhuisde 19 keer van opvang (S02)

3FM-Dj Lieke, zelf pleegzus, praat in deze podcast met voormalig pleegkind Rachel van JongWijs, Maaike die 19 (!) keer verhuisde van opvang en Esther Overweter van Pleegzorg Nederland. Voor meer dan 22.000 kinderen tot 21 jaar is een veilig thuis namelijk niet vanzelfsprekend. Hoe is het om uit huis te worden geplaatst?

#47 – Bea begeleidt loterij-miljonairs voor haar werk (S02) 47:50
di 26 nov 2019

#47 – Bea begeleidt loterij-miljonairs voor haar werk (S02)

In videoclips van Boef of Lil Kleine shinen ze met mooie auto's, een nieuwe rolex of flessen dure drank. Veel geld lijkt hiermee status en geluk te geven. Maar is dat wel zo? In aflevering 47 gaat 3FM-dj Sophie Hijlkema in gesprek met Josephine Brugman, die een tijd op straat leefde. Thijme de Visser heeft weer hele andere ervaringen met geld en geluk: hij heeft een eigen bedrijf en verdiende met een viral in een keer 10.000 euro. Erasmus-onderzoeker Sophie Sisouw de Zilwa vertelt wat er uit onderzoeken blijkt als het gaat om geld en geluk. Bea Post is prijswinnaarbegeleider bij de Postcode Loterij en vertelt wat mensen nou eigenlijk doen als ze een miljoen (of meer) winnen.