TNO Insights

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van TNO Insights

Totaal 49 afleveringen

TNO verbindt mensen en kennis rond innovaties die concurrentiekracht & welzijn duurzaam versterken. In deze podcast vertellen TNO experts en partners over de maatschappelijke uitdagingen van dit moment. | Innovation for life

Kritieke materialen – Schaarste van cruciale grondstoffen gevaar voor de energietransitie 43:03
ma 29 nov 2021

Kritieke materialen – Schaarste van cruciale grondstoffen gevaar voor de energietransitie

Bekijk de podcast met de stelling: Hoe kunnen we de energietransitie laten slagen, terwijl de kritieke grondstoffen schaars zijn? In de podcast zijn te gast: - Mohammed Chahim – Vice-president S&D verantwoordelijk voor de European Green Deal - Sara Wieclawska – Scientist bij TNO en co-auteur van de papers over de grondstoffenschaarste Meer weten over uitdagingen voor de energietransitie? > tno.to/ur9 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: tno.to/nieuwsbrief Volg TNO op LinkedIn: tno.to/linkedin Volg TNO op Twitter: tno.to/twitter Volg TNO op Facebook: tno.to/facebook

Op zoek naar de mens in AI 36:57
vr 19 nov 2021

Op zoek naar de mens in AI

Podcast met Anne Fleur van Veenstra (director of science) en Kees Verhoeven (oud D66 kamerlid) over AI.

Data delen in de zorg 38:32
di 3 aug 2021

Data delen in de zorg

Door patiëntendata te delen kan de kwaliteit van de zorg omhoog, zonder dat het ten koste gaat van de zorgpremie. Vaak gaat het hier om gevoelige data, die niet zomaar gedeeld, gecombineerd en gebruikt mag worden. Hoe gaan we om met privacyrichtlijnen? Hoe zorgen we ervoor dat patiënten grip houden op welke data er gedeeld wordt en welke juist niet? Dit en meer hoor je in deze podcastaflevering waarin Jildau Bouwman (TNO unit Healthy Living) en Pieter Verhagen (CCO Linksight) met elkaar in gesprek gaan.

Skills based #5: Hoe bevorder je de doorstroming in de arbeidsmarkt? 32:01
ma 14 jun 2021

Skills based #5: Hoe bevorder je de doorstroming in de arbeidsmarkt?

In deze vijfde en laatste podcast praten we met Nina Cranen, Programma Manager Hart van Zuid, Ramon Landman, directeur van Ingenieurs op Zuid en Marloes Vooijs, Scientist Innovator bij TNO over de vraag hoe je zorgt voor betere doorstroming in de arbeidsmarkt om zo meer mensen aan het werk te krijgen die dat graag willen en er nu niet aan toe komen. Waar begint een carrière? In een instapbaan. Werk dat uitdagend, maar wel behapbaar is voor iemand die net begint met werken of nieuw is in de sector. Het probleem is dat er te weinig instapbanen zijn. De doorstroom gaat te langzaam. Wat is er aan de hand? En hoe pakken ze het in Rotterdam Zuid aan? Waar ze wellicht de oplossing hebben gevonden. Meer weten over een toekomstbestendige arbeidsmarkt? > tno.to/k3x Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: tno.to/nieuwsbrief Volg TNO op LinkedIn: tno.to/linkedin Volg TNO op Twitter: tno.to/twitter Volg TNO op Facebook: tno.to/facebook

Skills based #4: Hoe zorg je voor betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt? 34:19
ma 7 jun 2021

Skills based #4: Hoe zorg je voor betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt?

In deze vierde aflevering praten we met Cantor Versluis, Collegedirecteur Logistiek en Vervoer bij STC Group, Marloeke Werst, Directeur en oprichter 21CC en met Paul Preenen Senior researcher Sustainable Productivity and Employability bij TNO over de vraag hoe we vorm kunnen geven aan de broodnodige samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en onderzoekers. De digitale revolutie, de energietransitie en de omschakeling naar een circulaire economie lopen gevaar. Onze arbeidsmarkt zal de bottle-neck vormen voor de snelheid van deze enorme veranderingen, die niemand alleen aan kan. Hoe zorgen we dat het onderwijs toegang heeft tot de nieuwste technologieën? Of dat studenten de door werkgevers gewenste skills ontwikkelen? Hoe kunnen MKB-bedrijven blijven innoveren terwijl ze al moeite hebben met de drukte van alledag?

De arbeidsmarkt van de toekomst draait om skills 31:14
ma 31 mei 2021

De arbeidsmarkt van de toekomst draait om skills

In een reeks van vijf podcasts over de arbeidsmarkttransitie gaat Glenn van der Burg samen met TNO experts op zoek naar de antwoorden op vraagstukken in de arbeidsmarkt. In deze derde aflevering praten we met Judith van Heeswijk, Programmamanager Ontwikkeling Scholing Arbeidsmarkt bij Techniek Nederland en Joost van Genabeek, Senior onderzoeker skills-based arbeidsmarkt van TNO, over wat er nodig is voor de transitie naar een skills based arbeidsmarkt. De digitale revolutie, de energietransitie en de omschakeling naar een circulaire economie lopen gevaar. Onze arbeidsmarkt zal de bottle neck vormen voor de snelheid van deze enorme veranderingen. Grote transities zoals de energietransitie vragen om specifieke kennis en vaardigheden. Hoe match je vraag en aanbod, als diploma's en werkervaring steeds minder houvast bieden? Een skills based arbeidsmarkt kan dit faciliteren.

Podcast 2 – De arbeidsmarkt als draaischijf voor verandering 34:29
di 25 mei 2021

Podcast 2 – De arbeidsmarkt als draaischijf voor verandering

In deze tweede aflevering gaan we met Senna Maatoug, kamerlid voor GroenLinks, en Ronald Dekker, arbeidseconoom bij TNO, in gesprek over de veranderende arbeidsmarkt en wat er moet gebeuren om de mismatch tussen vraag en aanbod van werk aan te pakken. Drie elementen staan daarbij centraal: skills, leven lang leren en ontwikkelen en inclusiviteit. Hiermee ontstaat een arbeidsmarkt die bijdraagt aan de veerkracht van mensen, welvaart, welzijn én het slagen van grote maatschappelijke opgaven. Zoek je meer informatie over dit onderwerp?

Hoe maken we de arbeidsmarkt veerkrachtig en toekomstbestendig? 43:17
ma 17 mei 2021

Hoe maken we de arbeidsmarkt veerkrachtig en toekomstbestendig?

In een reeks van vijf podcasts over de arbeidsmarkttransitie gaat Glenn van der Burg samen met TNO experts op zoek naar de antwoorden op vraagstukken in de arbeidsmarkt. In deze eerste aflevering gaan we met demissionair minister van SZW Wouter Koolmees en Ronald Dekker, arbeidseconoom bij TNO, op zoek naar wat er moet gebeuren om de arbeidsmarkt veerkrachtig en toekomstbestendig te maken. Meer weten over een toekomstbestendige arbeidsmarkt? > https://tno.to/k3x Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: tno.to/nieuwsbrief Volg TNO op LinkedIn: tno.to/linkedin Volg TNO op Twitter: tno.to/twitter Volg TNO op Facebook: tno.to/facebook

Veilig op en aan zee: hoe innovatie zorgt voor meer maritieme veiligheid 38:33
do 6 mei 2021

Veilig op en aan zee: hoe innovatie zorgt voor meer maritieme veiligheid

Voor onze welvaart en ons welzijn is een veilige zee van cruciaal belang. Maar de veiligheid op en vanuit zee staat onder druk. Hoe gaan we hiermee om? Dat bespreken Caroline Nagtegaal- van Doorn, lid van het Europees van Parlement voor de VVD, Rob Verkerk, Voorzitter Nederland Maritiem Land en voormalig Commandant Zeestrijdkrachten en Jeroen de Jonge, Business Director Naval Programs bij TNO.

Zonpositief #3 | Innovatie in zonne-energie technologie 32:39
zo 11 apr 2021

Zonpositief #3 | Innovatie in zonne-energie technologie

In de podcastserie ‘Zonpositief’ zoomt TNO in drie afleveringen samen met partners in op de ontwikkelingen en impact van zonne-energie. In aflevering 3 gaan Daniël Kuijk van zonnepanelenfabrikant Energyra en Arthur Weeber van TNO in gesprek over de technologie van zonne-energie.