Themafeest

Gemiddeld 5,0 gebaseerd op 1 reviews
5 van de 5 gebaseerd op 1 review

Beluister hier alle podcast afleveringen van Themafeest

Totaal 50 afleveringen

Elke week een nieuw thema, elke week feest. Je leert nog meer dan in de krant. Met Klaas Knooihuizen en Wisse Beets.

Aflevering 43: Infrarood 33:56
ma 22 mei 2023

Infrarood

Welkom bij alweer een nieuwe aflevering van de kleurrijkste podcast van Nederland. Het thema van deze periode is infrarood. Je kunt je afvragen of infrarood een kleur is. Voor ons mensen is het misschien meer een gevoel. Een warm gevoel. Lekker. Bepaalde slangen zien dat anders. Je kunt je afvragen of zien de juiste term is. En dan zijn er nog de rappers, de bloemen, de koningen en de wetenschappers. Leest iemand deze stukjes eigenlijk? Laat een reactie achter in de comments, dan zullen we er volgende keer misschien iets beter ons best op doen.

Aflevering 42: Beroemdheid 20:36
vr 5 mei 2023

Beroemdheid

Bijna iedereen kent wel iemand die beroemd is. Memphis Depay bijvoorbeeld. Die kent Beyoncé. Niet persoonlijk natuurlijk, maar wel van de muziek en de videoclips. Wisse Beets is ook beroemd. Dat denkt hij zelf tenminste. Tijd voor een onderzoek. Ken jij Wisse Beets? Laat een reactie achter in de sterrenapp.

Aflevering 41: Ruilverkaveling 31:19
do 6 apr 2023

Ruilverkaveling

Vroeger was alles beter, behalve dat je met je koeien elke dag vijf kilometer over de openbare weg moest sjokken om ergens een paar grassprieten te vinden. Boer Jos vond het maar niets. En toen was daar Sicco Mansholt, een bescheiden superheld met een even eenvoudig als geniaal plan. Ruilverkaveling, een heerlijk woord. Collega's Wisse en Klaas laten je zien hoe ons land in een paar decennia tijd compleet veranderde. En dat is een half uurtje. Hoe is het mogelijk?

Aflevering 40: De Voornaam 27:31
ma 27 feb 2023

De Voornaam

Of je nou Ruurd heet of Sylvana of Dombo of Jos of Sarah of Wisse of Marrigje of John F of Sam of Joost of Geert of Hadewych of Klaas of Nicolaas of Blackie of Pluisje of Ruurd of Lou of Dombo of Adolf of Edwin of Johan of Willem of Witsokje of Anne of Mark of Ruurd of Ruurdje of Ruurd of Thierry of Giel of R of Harry S of Hendrik of Petrus of Nicolaas of Ruurd of Wopke of Poes of Jeroen of Charly of Bo of Eberhard of Isa of George W of Twietie of Marrigjo of Margot of Froukje of Caroline of Kleintje of Anton of Bente of Jordy of Ruurd of Vanessa of Jip of Suzan N Freek of Ruurd of Peter R of Napoleon of Harm of Ruurd of Ruurd of Ruurd of Ruurd of Ruurd of Jos, deze aflevering is speciaal voor jou en alle andere mensen met een voornaam.

Aflevering 39: Groetjes 34:11
vr 20 jan 2023

Groetjes

Groetjes bij Themafeest, de periodieke podcast, etc. Deze keer nemen we je mee in de wereld van de groetjes. Wie heeft ze bedacht, wat gebeurt er als je ze doet, en wat is de rol van Indonesië in dit alles? Deze aflevering is ook geschikt voor masterstudenten. Mvg, Wisse en Klaas.

Aflevering 37: Het Riool 27:58
di 29 nov 2022

Het Riool

Het riool is je beste vriend. Hij stinkt wel een beetje. Zeg je daar dan wat van? Of moet je misschien eerst even bedenken dat die stank hoofdzakelijk veroorzaakt wordt door al die drollen die je in hem stopt? Het meeste wat door het riool spoelt is trouwens geen poep maar water. En dan zijn er ook nog de kikkers en de schildpadden. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat legt Wisse 'rwzi' Beets met verve uit. Klaas zit er een beetje verloren bij. Dit is Themafeest. Mijn naam is Sofonisba Anguissola.

Aflevering 36: De Roeg (speciale samenwerking) 22:31
vr 11 nov 2022

De Roeg (speciale samenwerking)

Hoewel ze al sinds negentien-zeven-en-nog-iets onder ons zijn, is de roeg nog altijd een relatief onbekend fenomeen. Gelukkig heeft Themafeest een omvangrijke groep experts en kunstenaars opgespoord die hun prille levens gewijd hebben aan dit mysterieuze verschijnsel. Zij leren je meer over de roeg dan de krant ooit zal kunnen. Deze aflevering laat zich het best beluisteren onder het genot van een blokje gucci-kaas. Niet geschikt voor mensen die langer zijn dan één meter drieëntachtig. Themafeest over de roeg is gemaakt in samenwerking met een zootje kinderen van Day A Week School te Amsterdam, Noord-Holland-Zuid.

Aflevering 35: Formule 1 36:42
do 27 okt 2022

Formule 1

Rijden rijden rijden in een wagentje. Dat is wat ze doen, die Formule 1-coureurs van tegenwoordig. Wat is daar nou leuk aan? En is dat wel goed voor het milieu? En waarom doen er geen vrouwen mee? En hoe heet de zoon van Jos Verstappen? Themafeest, een ijzersterke formule. Juist nu.

Themafeest Zomertour 2: Waddinxveen 31:20
ma 12 sep 2022

Themafeest Zomertour 2: Waddinxveen

De zomer zit er bijna op en dat geldt dus ook voor de Themafeest Zomertour. Na vele omzwervingen en ontelbare avonturen eindigen we het eerste seizoen van onze succesvolle reispodcast in Waddinxveen. Zoals altijd behandelen we onze bestemming aan de hand van de onfeilbare 3gws-methode. Verwacht vriendelijke mensen, vriendelijke nijlganzen en natuurlijk de beroemde hefbrug over de Gouwe. Uiteraard schuiven Bart en Berry aan om de lokale snackcultuur te fileren. Waddinxveen, dat kan geen toeval zijn. Kwak.

Themafeest Zomertour 1: Woerden 28:50
do 28 jul 2022

Themafeest Zomertour 1: Woerden

In de Themafeest Zomertour bezoeken wij plaatsen. In die plaatsen kijken wij onze ogen uit en praten wij met de mensen en met de dieren, indien zij dat op prijs stellen. Voor de eerste aflevering streken wij neer in het vestingstadje Woerden (niet te verwarren met de gelijknamige mannetjeseenden). We beoordelen de plaats aan de hand van de onfeilbare 3gws-methode. Zo kun jij Woerden beleven zonder dat je ernaartoe hoeft. Handig en niet duur, het is de Themafeest Zomertuur.