Tekst uit de la

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Tekst uit de la

Totaal 11 afleveringen

Welkom bij ‘Tekst uit de la’, de podcast waarin je fragmenten hoort uit hedendaagse scripts die nog nooit zijn verfilmd of uitgevoerd, van bekende en minder bekende schrijvers, door professionele acteurs en met een interessant nagesprek met een regisseur.

Seizoen 2 – Aflevering 2 – Tekst Uit De La van Saar Ponsioen – NFF special 44:44
do 9 dec 2021

Seizoen 2 – Aflevering 2 – Tekst Uit De La van Saar Ponsioen – NFF special

In deze vrolijke aflevering, waarvoor we wederom te gast waren op het NFF, hoor je een fragment uit het scenario van BLOOMER, geschreven door Saar Ponsioen. Het fragment wordt gelezen door Julia Akkermans, Rosa van Leeuwen en Yannick de Waal en als regisseur schoof schrijver en regisseur Joosje Duk aan. 

Seizoen 2 – Aflevering 1 – Tekst uit de la van Ilse Ott – NFF special 43:46
wo 6 okt 2021

Seizoen 2 – Aflevering 1 – Tekst uit de la van Ilse Ott – NFF special

In deze aflevering hoor je een fragment uit het scenario van 'Never A Mule' van scenarist en actrice Ilse Ott, dat zij ontwikkelde i.h.k.v. de Vrijplaatsregeling van het Filmfonds. Het fragment wordt gelezen door Anne Fé de Boer, Evrim Akiyigit en Huub Smit en voor het nagesprek schuift regisseur Marit Weerheijm aan. 

Aflevering 9 – SPECIAL – Tekst uit de la van Eva Jansen Manenschijn 33:37
ma 29 jun 2020

Aflevering 9 – SPECIAL – Tekst uit de la van Eva Jansen Manenschijn

In deze aflevering hoor je een fragment uit het stuk 'Dubbelgangers' van Eva Jansen Manenschijn, winnares van het Charlotte Köhler Stipendium, gelezen door Hadewych Minis en Jacob Derwig.  Het Charlotte Köhler Stipendium is een aanmoedigingsprijs voor beginnende schrijvers in een jaarlijks wisselend genre. Deze aflevering is tot stand gekomen in samenwerking met de Auteursbond.  Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus like ons gerust of abonneer je via je favoriete podcastapp. Foto: Inigo Garayo

Aflevering 8 – VERSE TEKST SPECIAL – Tekst uit de la van Sarah Blok 36:30
ma 22 jun 2020

Aflevering 8 – VERSE TEKST SPECIAL – Tekst uit de la van Sarah Blok

In deze  speciale aflevering hoor je een fragment uit het voor Verse  Tekst  geselecteerde ‘Het Gemoed Van Ricardo’.  Geschreven door Sarah Blok  en gelezen door Hadewych Minis, Jacob Derwig en Joy Delima. Hele tekst bestellen? Check:  https://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/books#565 Eerst wat meer over de tekst lezen? Check de leesverslagen van jurylid Joris van der Meer:   https://www.theaterkrant.nl/category/declaus-theatertekstkritiek/ Verse Tekst is de open inzendronde van het Platform Theaterauteurs   voor nog niet geënsceneerde toneelteksten. Een leesteam van  dramaturgen,  schrijvers en regisseurs selecteert uit alle,  geanonimiseerde  inzendingen de drie meest opzienbarende teksten. Dit  jaar bestond het  leesteam uit Rob de Graaf, Bodil de la Parra, Frank  Siera, Sanne Nouws  en Joris van der Meer. Geselecteerden van dit jaar  zijn Vincent van der  Valk, Bruno Mistiaen en Sarah Blok. Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus like ons gerust. Of abonneer je via je favoriete podcastapp. Foto: Inigo Garayo

Aflevering 7 – VERSE TEKST SPECIAL – Tekst uit de la van Bruno Mistiaen 35:07
ma 15 jun 2020

Aflevering 7 – VERSE TEKST SPECIAL – Tekst uit de la van Bruno Mistiaen

In deze speciale aflevering hoor je een fragment uit het voor Verse  Tekst geselecteerde ‘De Golem van Molenbeek’.  Geschreven door Bruno Mistiaen en gelezen door Hadewych Minis en Joy Delima. Hele tekst bestellen? Check:  https://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/books#564  Eerst wat meer over de tekst lezen? Check de leesverslagen van  jurylid Joris van der Meer:  https://www.theaterkrant.nl/category/declaus-theatertekstkritiek/ Verse Tekst is de open inzendronde van het Platform Theaterauteurs  voor nog niet geënsceneerde toneelteksten. Een leesteam van dramaturgen,  schrijvers en regisseurs selecteert uit alle, geanonimiseerde  inzendingen de drie meest opzienbarende teksten. Dit jaar bestond het  leesteam uit Rob de Graaf, Bodil de la Parra, Frank Siera, Sanne Nouws  en Joris van der Meer. Geselecteerden van dit jaar zijn Vincent van der  Valk, Bruno Mistiaen en Sarah Blok. Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus like ons gerust. Of abonneer je via je favoriete podcastapp.

Aflevering 6 – VERSE TEKST SPECIAL – Tekst uit de la van Vincent van der Valk 36:54
ma 8 jun 2020

Aflevering 6 – VERSE TEKST SPECIAL – Tekst uit de la van Vincent van der Valk

In deze speciale aflevering hoor je een fragment uit het voor Verse Tekst geselecteerde ‘En zo zou het een nooit meer het ander zijn’. Geschreven door Vincent van der Valk en gelezen door Hadewych Minis, Jacob Derwig en Joy Delima.  Hele tekst bestellen? Check: https://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/books?fbclid=IwAR1rFsICvE2tMlBMN44hjnNRic6OmNcEH5xmRJsm2ZenboWOHl9HxGpJqZo#563 Eerst wat meer over de tekst lezen? Check de leesverslagen van jurylid Joris van der Meer: https://www.theaterkrant.nl/category/declaus-theatertekstkritiek/  Verse Tekst is de open inzendronde van het Platform Theaterauteurs voor nog niet geënsceneerde toneelteksten. Een leesteam van dramaturgen, schrijvers en regisseurs selecteert uit alle, geanonimiseerde inzendingen de drie meest opzienbarende teksten. Dit jaar bestond het leesteam uit Rob de Graaf, Bodil de la Parra, Frank Siera, Sanne Nouws en Joris van der Meer. Geselecteerden van dit jaar zijn Vincent van der Valk, Bruno Mistiaen en Sarah Blok. Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus like ons gerust. Of abonneer je via je favoriete podcastapp. 

Aflevering 5 – Tekst uit de la van Karin van der Meer 39:10
vr 7 feb 2020

Aflevering 5 – Tekst uit de la van Karin van der Meer

In deze aflevering lezen we het pitchdocument van de serie 'Sozwiet & Norman', geschreven door Karin van de Meer, gelezen door Keja Klaasje Kwestro en nabesproken met Jamille van Wijngaarden. 

Aflevering 4 – Tekst uit de la van Emily Reekers 40:47
vr 29 nov 2019

Aflevering 4 – Tekst uit de la van Emily Reekers

In  deze aflevering hoor je een fragment uit het filmscript 'Tarantula', geschreven door Emily Reekers en gelezen door Hanneke Scholten,  Yannick de Waal en Martijn van der Veen, gevolgd door  een nagesprek met Koert Platvoet.  Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus als je deze podcast interessant vindt, like ons!

Aflevering 3 – Tekst uit de la van Jannemieke Caspers 35:40
vr 13 sep 2019

Aflevering 3 – Tekst uit de la van Jannemieke Caspers

In deze aflevering hoor je een fragment uit de theatertekst 'Vlinders van sneeuw', geschreven door Jannemieke Caspers en gelezen door Martijn Nieuwerf, Esther ter Horst, Audrey Bolder en Abdelkarim El Baz,  gevolgd door een nagesprek met regisseur Christiaan Mooij.  Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus als je deze podcast leuk  vindt, like 'm!

Aflevering 2 – Tekst uit de la van Michiel Cox 42:57
di 23 jul 2019

Aflevering 2 – Tekst uit de la van Michiel Cox

In deze aflevering hoor je een fragment uit de theaterteks 'Voor je wordt herboren', geschreven door Michiel Cox en gelezen door Hanneke Scholten, Sarah van der Vlerk, Martijn van der Veen en Bart Harder, gevolgd door een nagesprek met Peter Sonneveld.  Tekst uit de la is te vinden op Facebook, dus als je deze podcast leuk vindt, like 'm!