SYNAPS podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van SYNAPS podcast

Totaal 4 afleveringen

Iedere maand duiken de researchers van onderzoeksplatform Synaps de schimmige wereld in van spionnen, hackers, en boeven in dure pakken.

Sinans Atlas: De vliegende auto 21:04
di 10 mrt 2020

Sinans Atlas: De vliegende auto

In de allereerste aflevering van Sinans Atlas nemen Sinan Can en Thomas Loudon je mee op hun reizen naar Guyana en Afghanistan. Thomas onderzocht een wurgcontract in Guyana. Sinan dook in de crystal meth industrie in Afghanistan en dacht vervolgens dat hij opsteeg met zijn taxi.

#3 – De Digitale Atoombom 31:03
zo 23 feb 2020

#3 – De Digitale Atoombom

Een virus, een usb-stick, en een monteur: een Nederlands recept voor de sabotage van het Iraanse kernprogramma. In deze aflevering van de Synaps podcast nemen we je met onderzoeksjournalist Huib Modderkolk mee naar het het begin van de digitale wapenwedloop en de grote rol die Nederland daarin speelt. Was het ‘t allemaal wel waard? Presentatie, […]

#2 – De Doodstraf voor een Tweet 30:35
vr 13 dec 2019

#2 – De Doodstraf voor een Tweet

In Saoedi-Arabië krijg je voor een verkeerde tweet de doodstraf. Of je wordt gemarteld. In deze aflevering laten we zien hoe sociale media een wapen is geworden van repressieve overheden. Over hashtag-propaganda en de misdaad van het hebben van een mening. Gasten: Lisette van Vliet en Abdullah Aloudah. Dit is een BNNVARA-productie in samenwerking met […]

#1 – De Duurste Tikfout Ooit 22:29
do 7 nov 2019

#1 – De Duurste Tikfout Ooit

Synaps researchers Hans Klis en Lorenzo Fränkel onderzoeken hoe Noord-Korea, ondanks economische sancties, geld binnenharkt en stuiten op een bizar verhaal over hackers die dure fouten maken. Dit is een BNNVARA-productie in samenwerking met NPO 2.