Story Club Podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Story Club Podcast

Totaal 101 afleveringen

Mensen en hun dieperliggende verhaal en thema’s. Laat deze verhalen een spiegel voor je zijn die je kan gebruiken om zelf opzoek te gaan naar je eigen verhaal. De Story Club is een platform waar je ook verhalenreeksen vindt. Zoals ‘Het Innerlijk Behang’, een reeks waar Ron Van Es en Raf Stevens je telkens meenemen IN een schilderij. Het is het startpunt voor bijzondere avonturen en warme, menselijke verhalen

7 stappen om het gesprek met jezelf te verdiepen, volgens David Whyte 06:56
vr 4 nov 2022

7 stappen om het gesprek met jezelf te verdiepen, volgens David Whyte

Volgens David Whyte, een poëzieman die ik graag lees, is het belangrijk om jezelf diepe vragen te stellen. En hij zegt dat er zeven stappen zijn om het gesprek met jezelf te verdiepen.

Human African Power Stories (teaser) 02:03
ma 12 sep 2022

Human African Power Stories (teaser)

Eerste teaser van een nieuwe podcastreeks met als draft titel 'Human African Power Stories'. Opname van de verhalen in Kenia. Geplande lancering: oktober 2022. In opdracht van het Keniaans bedrijf Hydrobox, een sociaal ondernemer partnership tussen Thomas Poelmans en John Magiro.

Stop met je een verhaal te vertellen dat jou niet langer dient (Mooji) 03:55
wo 24 aug 2022

Stop met je een verhaal te vertellen dat jou niet langer dient (Mooji)

Stop. Er is geen enkele reden waarom de volgende 10min in je gesprek met je ouders bijvoorbeeld, niet de beste zouden zijn die je in jaren gehad hebt.

Voed je innerlijke vijanden & de mythe van Hercules 06:02
ma 1 aug 2022

Voed je innerlijke vijanden & de mythe van Hercules

Het boek 'Feeding your demons' vertelt het verhaal van de mythe van Hercules. Hij moest vechten tegen het negenkoppige monster Hydra Van Lerna. Wat zijn jouw innerlijke vijanden, welke strijd voer jij en is er een andere manier?

De diepste droom van stilte is de schoonheid van muziek en woord 05:43
di 14 jun 2022

De diepste droom van stilte is de schoonheid van muziek en woord

Gisterenavond viel ik in slaap met een stem uit het verleden. De stem van een dakloze man die opgenomen werd in de jaren 70 in Londen. Hij zong een paar regels van een hymne, een religieus lied. Daarin sprak zijn hoop en vertrouwen, maar hoor je ook zijn moeizame verleden.

Verdorie, verkrampt! 06:40
do 9 jun 2022

Verdorie, verkrampt!

Vorige week schoot ik nog eens in een kramp. Dat gebeurt zo nu en dan. Een kramp in mijn hoofd, volledig meegesleurd in de maalstroom van mijn gedachten. En dat weet ik het al, het is gewoon een kwestie van tijd vooraleer deze negatieve energie mij meesleurt in het donkere bos. En daar zit hij dan, mijn zwarte vriend, ik noem hem twijfel.

De Kracht van Verbeelding, persoonlijke mijmering #7 07:41
di 31 mei 2022

De Kracht van Verbeelding, persoonlijke mijmering #7

Soms moet je eerst iets beu worden -misschien wel jezelf beu worden, en het personage dat je geworden bent- om het nieuwe dat klaar zit de kans te geven zich te laten ontwikkelen. Maar hoe kan je daaraan, aan dat wat wil geboren worden? Verbeelding is hierbij een essentieel element.

De natuur en het pad van de liefde, persoonlijke mijmering #6 06:53
do 19 mei 2022

De natuur en het pad van de liefde, persoonlijke mijmering #6

Het pad is het pad. De wolk is de wolk. De berg is de berg. De boom is de boom. Het probeert zichzelf niet te verbeteren. De natuur laat ons zien dat wij OK zijn, gewoon zoals we zijn.

Esther Perel & Karen, met persoonlijke mijmering #5 over de taal van liefde 06:53
di 5 apr 2022

Esther Perel & Karen, met persoonlijke mijmering #5 over de taal van liefde

De taal van liefde, Karen Kelchtermans en Esther Perel. Er wordt wel eens gezegd dat we in een vreemde taal vijftig woorden nodig hebben om deze taal te leren spreken. Volgens Esther Perel hebben we slechts zeven werkwoorden nodig als we ons willen vervolmaken in de taal van relaties, in de taal van intimiteit.

Fotograaf Hapé Smeele, met een persoonlijke mijmering #4 over gelaagdheid 10:55
vr 1 apr 2022

Fotograaf Hapé Smeele, met een persoonlijke mijmering #4 over gelaagdheid

Wie ben ik, op een diepere laag? Wat gebeurt er als we opnieuw nieuwsgierig kijken naar hetgeen we al zo goed denken te kennen? Hapé Smeele fotografeerde meerdere jaren een aantal dezelfde papaver-planten. Hij stuitte zo op een andere wereld. Een mijmerend gesprek over de gelaagdheid van de papaver, van de wereld, van de mens.