Sterke Verhalen

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Sterke Verhalen

Totaal 33 afleveringen

Drie vrienden vertellen elkaar iedere week 3 feitjes waarvan er 2 waar zijn en 1 een Sterk Verhaal!

S4E8 – België (seizoensfinale) 54:43
do 10 jun 2021

S4E8 – België (seizoensfinale)

De laatste! Waarin David, na een weekend veldonderzoek in Gent, Sterke Verhalen vertelt uit het land van Romelu Lukaku, Studio 100 en Marc van Ranst. Hij vertelt Sebas over een volkszanger die de bijnaam 'The Sound Of Europe' draagt, behandelt de capriolen van de Vlaamse Dave Roelvink en sluit af met een vlijmscherp concept voor onze middelbare scholen uit België.  De laatste, maar niet anders dan normaal met maar één echt belangrijke vraag: welk verhaal is waar en welke een Sterk Verhaal?    

S4E7 – Oranje (EK-Special) 50:06
do 3 jun 2021

S4E7 – Oranje (EK-Special)

Het EK staat voor de deur en dat moet gevierd worden! Daarom is het tijd voor een special vol Sterke Verhalen rondom ons Nederlands Elftal.  Sebas vertelt David waarom 'Wij Houden Van Oranje' niet helemaal van Hazes is, over twee oranjefans met een opmerkelijk handeltje en over de eeuwige vriendschap tussen Louis van Gaal en Bruno Martins Indi.  Ook deze week maar één echt belangrijke vraag natuurlijk: Welk verhaal is waar en welke is een Sterk Verhaal?     

S4E6 – Rotterdam 54:20
do 27 mei 2021

S4E6 – Rotterdam

In aflevering 6 reizen de mannen af naar Rrrrroterdam! David heeft 3 bijzondere verhalen uit de stad waar zijn roots liggen meegenomen.  Hij neemt Sebas mee in de legendarische avonturen van bokser Bep van Klaveren, bespreekt de (daadwerkelijke) herkomst van de kubuswoningen en sluit af met een broodje  uierboord.  Deze aflevering laat je horen wat Rotterdammer Mike Boddé al jaren roept: "Rotterdam, eigenlijk gewoon het Breda van Zutphen!" Desalniettemin blijft er natuurlijk maar één vraag echt belangrijk: welke van de drie verhalen is het Sterke Verhaal? 

S4E5 – Gokken 52:07
di 25 mei 2021

S4E5 – Gokken

Met kleine vertraging zijn de mannen terug met een Dinsdag-editie! Sebas sleept David hierin mee het casino in.  Hij vraagt zich af of Alberto Stegeman net zo goed kan bluffen als op TV, bespreekt een sterk vermoeden van matchfixing en sluit af met een heroïsch blackjack verhaal.  In een wereld vol gokken, list en bedrog is er ook deze aflevering maar 1 vraag heel belangrijk: wat is waar en wat is een Sterk Verhaal? 

S4E4 – Op de ABC-eilanden 48:49
do 13 mei 2021

S4E4 – Op de ABC-eilanden

Smeer je goed in en stap met David en Sebas in het vliegtuig naar de zonovergoten Antillen!  David heeft van elk eiland een stukkie achtergrond mee. Hij vertelt over overgewicht op Aruba, een beruchte Adventure Minigolfbaan op Bonaire en neemt de gehele regio Tirol en haar tradities mee naar Curaçao.  Een feestelijke aflevering waarin de heren (Begeleid door muziek van Jack van Gelder) reikhalzend uitkijken naar hun zomervakantie.  Zoals elke week staat er natuurlijk maar één vraag echt centraal: wat is er waar en wat is een Sterk Verhaal?     

S4E3 – Religieuze Randzaken 46:32
do 6 mei 2021

S4E3 – Religieuze Randzaken

Aflevering 3! Hierin duikt Sebas in verschillende zaken die op een bepaalde manier met religie te maken hebben. De hoed, de rand, de randzaken! David is aan de beurt om te raden. Sebas vertelt hem over Scientology, neemt David daarna mee naar Urk en topt de aflevering af met een stukje hemelse 'Christenhop'.  In een aflevering waar religie en cult hand in hand gaan is er wederom maar één ding echt belangrijk: Welk verhaal is waar, en wat is een Sterk Verhaal?  Pas wel op voor je oren: er zit een betonstrijker in de aflevering verstopt. Veel luisterplezier!

S4E2 – Contactberoepen 44:02
do 29 apr 2021

S4E2 – Contactberoepen

In aflevering 2 van het nieuwe seizoen duiken David en Sebas in de wereld van de contactberoepen. Een prachtige nieuwe verzamelnaam voor een aantal klassieke beroepen: de kapper, de masseur, de sekswerkers, de rijscholen, ze komen allemaal (en soms ook gecombineerd) voorbij!  David heeft 3 verhalen mee: Hij neemt je mee naar een massagesalon vol gevaarlijke dieren, legt uit hoe je je als kapper ook kan bezig houden met vogelsport en topt hem af met een vurige face-wax.  Al met al een kleurrijke aflevering met twee oude bekenden als sponsor. Toch ook deze week maar één echt belangrijke vraag: wat is waar en wat is een Sterk Verhaal? 

S4E1 – Volkszangers (XL) 54:47
do 22 apr 2021

S4E1 – Volkszangers (XL)

David en Sebas zijn na 1.5 jaar terug van podcastpensioen met een extra lange aflevering over Nederlands fijnste volkszangers. Sebas neemt David met drie verhalen mee in zijn grote liefde voor het Nederlandse levenslied. Een cover van Hazes, een ghostwritende René Karst en de grootste Barbecue-hit sinds de oerknal staan hierbinnen centraal. Wederom heel veel gelul in het luchtledige... maar ook dit seizoen maar één belangrijke vraag: Wat is waar en wat is een Sterk Verhaal? 

S3E6 – Koningshuizen 27:29
di 10 dec 2019

S3E6 – Koningshuizen

Jaaa! Waar je een aflevering van Blauw Bloed verwacht kloppen de mannen van Sterke Verhalen op de deur van Paleis Soestdijk! Pico duikt in de wereld van een beruchte Russische tsaar, David legt uit dat Willem III er een beruchte hobby op nahield en Sebas viert alvast kerst met het Britse koningshuis! Een van de drie vertelt uiteraard een Sterk Verhaal.. Maar wie van de drie? Oordeelt u zelf!   

S3E5 – De Sinterklaas special! 27:56
di 3 dec 2019

S3E5 – De Sinterklaas special!

Sinterklaas is jarig! En dat vieren wij natuurlijk met een Sinterklaas special! Hierin vertelt Sebas hoe een sinterklaasfan langzaam verandert in een sinterklaashooligan, vertelt Pico dat leeftijd niet gebonden is aan het geloven in de Sint en legt David uit dat het paard van de sint vervangbaar is! Schiet die pepernoten maar door de kamer en luisteren maar... want 1 van de verhalen is gelogen.. en de anderen zijn waar!  Groet,  Sint en de podcastpiet