Sterk Verhaal

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Sterk Verhaal

Totaal 9 afleveringen

In deze achtdelige serie gaat journalist Johan Nebbeling op zoek naar plekken waar iets bijzonders mee is. Hij gelooft zelf niet in het ongelofelijke, maar wil wel weten waarom anderen dat wel doen. Volg in Sterk Verhaal zijn tocht door Nederland op zoek naar mystieke plekken.

Aflevering 8: Wichelroede lopen in Valkenswaard 25:44
di 25 aug 2020

Wichelroede lopen in Valkenswaard

De wichelroede is een instrument wat gebruikt wordt om verborgen waterbronnen, metalen, edelstenen en andere dingen uit de bodem op te sporen: deze worden ook wel aardstralen genoemd. Wetenschappelijk is nog niet bewezen dat dit werkt. In de laatste aflevering gaat Johan Nebbeling naar de oude begraafplaats in Valkenswaard om met ervaren wichelroedeloper Klaas de Jonge te ondervinden hoe je zoiets nou gebruikt, en of het ook werkt. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Aflevering 7: Het verdwenen dorp Beulake 18:34
di 18 aug 2020

Het verdwenen dorp Beulake

In de kop van Overijssel lag tot 1776 het turfstekersdorp Beulake. Door een overstroming is het dorp compleet weggevaagd, alleen de kerktoren stond nog overeind. Met harde wind zijn de klokken van die toren volgens de overlevering nog te horen. In deze aflevering van Sterk Verhaal gaat Johan Nebbeling met Mathiska Lont van Natuurmonumenten op zoek naar het verdwenen dorp. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Aflevering 6: Forteiland IJmuiden 16:33
di 11 aug 2020

Forteiland IJmuiden

Rare geluiden, lichtbollen die je achtervolgen, vlekken op foto's: het forteiland IJmuiden heeft genoeg mystieke verhalen voor Johan Nebbeling om ook daar eens een kijkje te nemen. Hij krijgt een rondleiding van Henk Tol. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Aflevering 5: De Heimenberg 19:38
di 4 aug 2020

De Heimenberg

In deze aflevering gaat Johan naar de Heimenberg in Rhenen. Met schrijver en fotograaf Henk Ganzeboom gaat Johan op zoek naar spiritualiteit daar en hoort hij over een bijzondere droom die uitgekomen is.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

Aflevering 4: de mummie kelder 25:53
di 28 jul 2020

de mummie kelder

In deze aflevering gaat Johan Nebbeling naar Wiuwert in Friesland. In een grafkelder in een kerk daar liggen nog vier goedbewaarde mummies. En zoals het gaat met dit soort plekken, gaan er ook hier weer allerlei verhalen over in de rondte. Stephan Kurpershoek is gids in Wiuwert en weer alles over die grafkelder.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

Aflevering 3: de Witte Wieven 17:14
di 21 jul 2020

de Witte Wieven

Johan Nebbeling gaat voor deze aflevering van Sterk Verhaal naar de kale berg bij Barchem. Samen met archeoloog en historicus Ruud Borman gaat hij op zoek naar Witte Wieven, die volgens de overlevering hier in een kuil huishouden.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

Aflevering 2: de koortsboom 16:27
di 14 jul 2020

de koortsboom

In de tweede aflevering van Sterk Verhaal gaat Johan Nebbeling naar Overasselt. Daar is een bijzondere boom: een koortsboom. Vroeger werden er bedevaarten naartoe gehouden, nu zorgt het Nijmeegse koor Schola Cantorum Karolus Magnus dat de boom bekend blijft. Johan bezoekt de plek met dirigent Stan Hollaardt en secretaris Jos Verhagen van het koor.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

Aflevering 1: Het Solse Gat 16:05
do 9 jul 2020

Het Solse Gat

In aflevering 1 gaat Johan Nebbeling naar de Veluwe, naar het Solse Gat. Een plek waar - volgens de overlevering - ooit een klooster stond met losbandige monniken.  Verhalenvertelster Nely Klarenbeek loopt met Johan naar de 'unheimische' plek.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

De trailer 01:14
ma 6 jul 2020

De trailer

Johan Nebbeling is journalist en gaat in Sterk Verhaal voor ons op zoek naar mystieke plekken in Nederland. Abonneer nu om geen enkele van de acht afleveringen te missen.  See omnystudio.com/listener for privacy information.