Slim met geld

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Slim met geld

Totaal 7 afleveringen

Van sparen naar het vermogen te beleggen. Spaargeld levert zeer weinig op. Kan beleggen wat voor u zijn? Via 7 podcasts leiden we u door de belangrijkste vragen voor beginnende en meer ervaren beleggers.

7: Pensioen: ook een vorm van beleggen 42:12
ma 10 aug 2020

7: Pensioen: ook een vorm van beleggen

Sommige mensen vinden beleggen ingewikkeld en risicovol. In de podcast Slim Met Geld hebben we je een beetje wijzer en misschien ook wel zelfverzekerder gemaakt op het gebied van beleggen. Maar wist je dat jouw geld waarschijnlijk hoe dan ook al werd belegd?

6: Duurzaamheid, niche of mainstream? 35:34
do 30 jul 2020

6: Duurzaamheid, niche of mainstream?

Duurzaamheid is een populair thema. En ook op de aandelenmarkten zijn er veel producten verkrijgbaar die als doel hebben om de aarde een stukje groener te maken. Maar hoe groen zijn die producten nou eigenlijk?

5: Alternatieve vormen van beleggen 23:39
di 28 jul 2020

5: Alternatieve vormen van beleggen

In deze aflevering praten we over alternatieve vormen van beleggen. Je hoeft natuurlijk niet op de aandelenbeurs te beleggen. Er zijn legio andere mogelijkheden om je geld te laten renderen.

4: Welke strategie kies je als je gaat beleggen? 40:01
vr 17 jul 2020

4: Welke strategie kies je als je gaat beleggen?

Deze aflevering van de podcast Slim Met Geld van VanEck gaat over het kiezen van een strategie. Want net als op je werk of bij het kiezen van een studie, is het belangrijk om goed na te denken over wat je wilt bereiken. En welke stappen daarvoor belangrijk zijn.

3: Wat zijn de risico’s van beleggen? 41:44
do 9 jul 2020

3: Wat zijn de risico’s van beleggen?

Je hoort het vaak: Beleggers in dit product kunnen een deel of hun gehele inleg verliezen. Veel mensen durven te stap om te gaan beleggen niet te nemen uit angst om hun inleg kwijt te raken. Uiteraard is dat een risico. En er zijn ook genoeg voorbeelden van mensen die hun inleg inderdaad zijn verloren. Maar met een goed, gedegen plan beperk je de risicos.

2: Hoe werkt beleggen? 34:36
do 25 jun 2020

2: Hoe werkt beleggen?

Al jaren voorspellen deskundigen dat de rente eindelijk weer gaat stijgen. Goed nieuws voor spaarders, zou je denken. Helaas stijgt die rente niet. En wordt het geld op een spaarrekening steeds minder waard. Beleggen is dan een mooi alternatief. Maar hoe doe je dat?

1: Wat is beleggen? 31:42
do 25 jun 2020

1: Wat is beleggen?

De Nederlandsche Bank confronteerde ons laatst weer eens met onze collectieve spaarwoede. Ondanks een hele lage rente hadden we met zn allen eind vorig jaar 368 miljard euro op onze spaarrekening staan. Dat is 13 miljard dan het jaar ervoor. Dat geld levert bijna niks op. Sterker nog, het wordt alleen maar minder waard door de inflatie. Maar er is een alternatief: beleggen.