Sinans Atlas

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Sinans Atlas

Totaal 86 afleveringen

Sinan Can belicht in een persoonlijk gesprek onbekende aspecten van een buitenland dat in het nieuws is.

#80 – Einde van een wereldreis (Sinan Can en David Zandbergen) 57:58
zo 26 dec 2021

#80 – Einde van een wereldreis (Sinan Can en David Zandbergen)

Na tachtig etappes zit Sinans Atlas er op! En net als na iedere grote reis blikt Sinan terug op de bijzondere radioreizen die hij in dit programma heeft gemaakt. Dat doet hij samen met zijn redacteur David Zandbergen. Oude gasten komen langs, er zijn quizen, muziek, de lekkerste recepten, en nog veel meer!

#79 – Oog in oog met Assad in Syrië (Roozbeh Kaboly) 28:20
zo 19 dec 2021

#79 – Oog in oog met Assad in Syrië (Roozbeh Kaboly)

Journalist Roozbeh Kaboly komt al 10 jaar in Syrië, dat grotendeels in puin ligt en wordt verscheurd door een vreselijke burgerloorlog. Hij zag zowel het aanzicht van de steden als de mensen veranderen. Over dit bijzondere land vertelt hij jou en Sinan in de laatste reguliere aflevering van Sinans Atlas.

#78 – Op bezoek in Joegoslavië, een land dat niet meer bestaat (Senad Alic) 27:30
zo 12 dec 2021

#78 – Op bezoek in Joegoslavië, een land dat niet meer bestaat (Senad Alic)

Omdat Sinan op reis is, neemt Raounak Khaddari de luisteraar dit keer mee op reis. Samen met kunstenaar Senad Alic trekt zij naar het, niet meer bestaande Joegoslavië. Een gesprek over fietsen in de regen, dictator Tito en waarom je een kopje koffie eigenlijk nooit mag weigeren.

#77 – Het vergeten pareltje van Latijns-Amerika: Peru (Jan Duine) 27:39
zo 5 dec 2021

#77 – Het vergeten pareltje van Latijns-Amerika: Peru (Jan Duine)

Over iets meer dan een maandje emigreert Jan Duine naar Peru; het land waar hij al jaren ontzettend verliefd op is. Want naast de bekende plekken zoals Machu Picchu, heeft dit land in Zuid-Amerika veel meer te bieden! Zo neemt Jan Duine jou en Sinan mee naar Iquitos: een stadje midden in de amazone. Of naar het Tititaka-meer. Genoeg te beleven en te horen dus, in deze nieuwe aflevering! 

#76 – Volop hamers en sikkels in Transnistrië (Bob Deen) 27:38
zo 28 nov 2021

#76 – Volop hamers en sikkels in Transnistrië (Bob Deen)

Transnistrië? Jazeker! Dit door niemand erkende land ligt in het oosten van Moldavië. Ze hebben een eigen roebel, leger, veel cognac en nu zelfs een voetbalclub die furore maakt in de Champions League: Sherrif Tiraspol. Onze gast van deze week, Clingendael onderzoeker Bob Deen was er ooit als bemiddelaar in het conflict tussen Moldavië en Transnistrië en neemt jou en Raounak mee naar deze fascinerende regio in Oost-Europa. 

#75 – De geschiedenis van de Surinaamse keuken (Judith Cyrus) 27:57
zo 21 nov 2021

#75 – De geschiedenis van de Surinaamse keuken (Judith Cyrus)

Kok en kookboekenschrijver Judith Cyrus werd voor de onafhankelijkheid van Suriname geboren in Paramaribo. Haar navelstreng ligt er - volgens Surinaams gebruik - nog altijd begraven en de band met het land is daarom altijd blijven bestaan. De geschiedenis van het land is onlosmakelijk verweven met de Nederlandse en dat komt onder andere tot uiting in de keuken, iets waar Judith als kok alles over weet en in deze aflevering met jou en Raounak deelt. 

#74 – Kilometers fietsen door Japan (Anne Sey) 27:44
zo 14 nov 2021

#74 – Kilometers fietsen door Japan (Anne Sey)

Opgroeiend in het toenmalige Oost-Berlijn leek Japan erg ver weg voor Anne Sey. Ze kende het land alleen uit de boekjes en van plaatjes. Maar na de val van de muur haastte ze zich er naartoe om er sindsdien nog heel erg vaak terug te keren. De laatste keer zelfs op de fiets, in het spoor van de Westerse ontdekkingsreizigers. Over dat, zingende stoplichten en idyllische pottenbakkersdorpjes vertelt ze jou en Raounak in deze nieuwe aflevering van Sinans Atlas. 

#73 – Scharnier tussen Oost en West: Hong Kong (Kathleen Ferrier) 27:53
zo 7 nov 2021

#73 – Scharnier tussen Oost en West: Hong Kong (Kathleen Ferrier)

Bij Hong Kong denken de meeste mensen aan de huizenhoge torens en drukte. Maar volgens Kathleen Ferrier - die er vijf jaar woonde - is het juist dé stad om lekker te gaan hiken. Maar ook Hong Kong kent schaduwkanten, nu de lange arm van Beijing steeds sterker voelbaar wordt. Aan tafel bij Sinan neemt ze jou en Sinan mee naar deze verre plek. 

#73 – Scharnier tussen Oost en West: Hong Kong 27:53
zo 7 nov 2021

#73 – Scharnier tussen Oost en West: Hong Kong

Bij Hong Kong denken de meeste mensen aan de huizenhoge torens en drukte. Maar volgens Kathleen Ferrier - die er vijf jaar woonde - is het juist dé stad om lekker te gaan hiken. Maar ook Hong Kong kent schaduwkanten, nu de lange arm van Beijing steeds sterker voelbaar wordt. Aan tafel bij Sinan neemt ze jou en Sinan mee naar deze verre plek. 

#72 – Grote broer Duitsland is niet saai! (Sophie Derkzen) 27:53
za 30 okt 2021

#72 – Grote broer Duitsland is niet saai! (Sophie Derkzen)

Als Europa een gezin was geweest, was Duitsland onze grote broer en luisterde het waarschijnlijk naar de naam 'Ernst.' Bureau Buitenland presentator Sophie Derkzen heeft een grote fascinatie voor dat land en de binnenlandse politiek, die trouwens helemaal niet saai is! Waarom niet? Dat vertelt ze jou en Sinan in deze nieuwe aflevering van Sinans Atlas.