Simone de Beauvoir podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Simone de Beauvoir podcast

Totaal 4 afleveringen

Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. De nieuwe, baanbrekende biografie Simone de Beauvoir. Een leven werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw. Marc van Dijk interviewde enkele hedendaagse schijfsters en journalisten voor de De Beauvoir Podcast. Waarom gaat hun hart sneller kloppen van De Beauvoir? Zijn de fans van het eerste uur nog steeds zo enthousiast over haar? En hoe inspireert ze nieuwe generaties feministes?

De Beauvoir Podcast 4 met biografe Kate Kirkpatrick 31:01
wo 29 apr 2020

De Beauvoir Podcast 4 met biografe Kate Kirkpatrick

Dit is De Beauvoir Podcast - een vierdelige podcast van Marc van Dijk in opdracht van uitgeverij Ten Have, over het leven en denken van Simone de Beauvoir en haar betekenis in de 21ste eeuw. Aanleiding is de Nederlandse vertaling van de nieuwe biografie ‘Simone de Beauvoir. Een leven’ van Kate Kirkpatrick. En de verschijning van een brievenboek waarin zestien Nederlandse en Vlaamse schrijvers zich persoonlijk tot de invloedrijke Franse denker richten: 'Waarom ik van Simone de Beauvoir houd'. Journalist Marc van Dijk gaat met een aantal van deze brievenschrijvers in gesprek, en in deze laatste aflevering met de biografe Kate Kirkpatrick.

De Beauvoir Podcast 3 met Khadija al Mourabit en Elma Drayer 37:02
di 17 mrt 2020

De Beauvoir Podcast 3 met Khadija al Mourabit en Elma Drayer

Dit is De Beauvoir Podcast - een vierdelige podcast van Marc van Dijk in opdracht van uitgeverij Ten Have, over het leven en denken van Simone de Beauvoir en haar betekenis in de 21ste eeuw. Aanleiding is de Nederlandse vertaling van de nieuwe biografie ‘Simone de Beauvoir. Een leven’ van Kate Kirkpatrick. En de verschijning van een brievenboek waarin zestien Nederlandse en Vlaamse schrijvers zich persoonlijk tot de invloedrijke Franse denker richten: 'Waarom ik van Simone de Beauvoir houd'. Journalist Marc van Dijk gaat met een aantal van deze brievenschrijvers in gesprek, en in de laatste aflevering met de biografe. In deze derde episode zijn de gasten: Khadija al Mourabit en Elma Drayer.

De Beauvoir Podcast 1 met Regine Dugardyn en Jannah Loontjens 32:24
di 17 mrt 2020

De Beauvoir Podcast 1 met Regine Dugardyn en Jannah Loontjens

Dit is De Beauvoir Podcast - een vierdelige podcast van Marc van Dijk in opdracht van uitgeverij Ten Have, over het leven en denken van Simone de Beauvoir en haar betekenis in de 21ste eeuw. Aanleiding is de Nederlandse vertaling van de nieuwe biografie ‘Simone de Beauvoir. Een leven’ van Kate Kirkpatrick. En de verschijning van een brievenboek waarin zestien Nederlandse en Vlaamse schrijvers zich persoonlijk tot de invloedrijke Franse denker richten: 'Waarom ik van Simone de Beauvoir houd'. Journalist Marc van Dijk gaat met een aantal van deze brievenschrijvers in gesprek, en in de laatste aflevering met de biografe. In deze eerste episode zijn de gasten: filosoof Regine Dugardyn en filosoof en schrijver Jannah Loontjens.

De Beauvoir Podcast 2 met Daan Borrel en Marjan Slob 34:54
di 10 mrt 2020

De Beauvoir Podcast 2 met Daan Borrel en Marjan Slob

Dit is De Beauvoir Podcast - een vierdelige podcast van Marc van Dijk in opdracht van uitgeverij Ten Have, over het leven en denken van Simone de Beauvoir en haar betekenis in de 21ste eeuw. Aanleiding is de Nederlandse vertaling van de nieuwe biografie ‘Simone de Beauvoir. Een leven’ van Kate Kirkpatrick. En de verschijning van een brievenboek waarin zestien Nederlandse en Vlaamse schrijvers zich persoonlijk tot de invloedrijke Franse denker richten: 'Waarom ik van Simone de Beauvoir houd'. Journalist Marc van Dijk gaat met een aantal van deze brievenschrijvers in gesprek, en in de laatste aflevering met de biografe. In deze tweede episode zijn de gasten: Daan Borrel en Marjan Slob.