RAUWKOST

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van RAUWKOST

Totaal 17 afleveringen

Welkom bij RAUWKOST. In deze podcast gaan we iedere twee weken in gesprek met ervaren reclamemakers. We richten ons in deze persoonlijke gesprekken op de achterliggende motivaties, gemaakte fouten en doorslaggevende ideeën om unieke inzichten te krijgen die je verder helpen in je carrière. Over RA*W: Wij zijn een non-profit organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling haar jong talent community in de reclame-industrie. Voor meer info: www.we-are-raw.com of check onze Facebook en Instagram pagina’s.

S2 Aflevering 8: Rose Zandvliet 46:51
do 1 jul 2021

S2 Rose Zandvliet

Welkom in de wilde wereld van Rose Zandvliet. Waar je het zo gek niet kunt bedenken, of Rose heeft het wel gedaan. Dan hoor ik je denken: ja dag… Nou, let maar op… Ze is make-up artist geweest, heeft een boek geschreven over pandapunten (google dat even als je niet weet wat het is), duikt op random ochtenden met haar camera de natuur in om foto’s te maken van hitsige torren en kevers en heeft de creatieve industrie een boost gegeven door ADNIGHT op te zetten. Oja, en ze heeft ook in het RA*W bestuur gezeten, maar toen was er nog geen podcast. En als je goed kijkt zit er een leidraad in: creativiteit. Dus wij zijn wel benieuwd hoe Rose van Make-up artist naar Strategy & Story Director bij Talpa is geworden. WE gaan het vragen aan Rose Zandvliet.

S2 Aflevering 7: Nikki de la Rambelje 44:56
do 24 jun 2021

S2 Nikki de la Rambelje

Mocht je Nikki net gehoord hebben en denken: ik moet een mobiel abonnement afsluiten. Dan is dat helemaal niet zo gek. Want voordat Nikki de la Rambelje creative director bij The Gardners werd was zij dé stem van de Ben commercials. Maar om van haar stem dr werk te maken had ze niet zo’n zin in. Dus besloot ze zich te richten op copy. Daarom heeft zij dé catalogus van Ikea geschreven. Dus als je op iemand kunt bouwen, dan is het Nikki wel. Ze is tegenwoordig verantwoordelijk voor merken als Mooi Wat Bloemen Doen, KLABU en JustDiggit. En wij zijn dan wel benieuwd. Hoe kijkt zij als copywriter naar de kracht van taal en waarom zijn ze vrij selectief in de klanten die ze aannemen. Nou, we gaan het vragen aan Nikkie de la Rambelje

S2 Aflevering 6: Remco Dongor 48:22
wo 16 jun 2021

S2 Remco Dongor

Remco Dongor. Oprichter, hoofddeksel fanaat en, als we de kleurrijke 50 moeten geloven, funny as Hell! Bij KAPOOOW wisselt hij vaak tussen zijn creatieve pet en zijn strategische pet. En als hij goed gemutst is (wat hij volgens mij altijd is) doet hij er ook consultancy bij. Je kunt ze onder andere kennen van campagnes van brouwerij t IJ, KWF en Stedelijk Museum Amsterdam. Remco gelooft in de kracht van perspectief. Want hij is ervan overtuigd dat verschillende perspectieven een relevanter en ontvankelijker publiek creëren voor merken om mee te interacteren. Maar hoe is hij achter deze filosie gekomen? En direct na je stage een eigen bureau starten, waarom heeft hij dat gedaan?

S2 Aflevering 5: Rens Verweij 49:11
wo 9 jun 2021

S2 Rens Verweij

Rens Verweij was misschien wel de slechtste dakdekker van Zaandam. Toen hij merkte liever aan funderingen te werken dan aan daken, richtte hij zich op strategie. Daarom schreeuwde hij het van de daken toen hij dat bij Vice mocht gaan doen. Inmiddels werkt hij als Head of Strategy bij DEPT. Wat is nou een goede stratagie en hoe zorg je ervoor dat jouw strategie voor een goede fundering zorgt?

S2 Aflevering 4: Kim Trotz 52:47
do 3 jun 2021

S2 Kim Trotz

Kim Trotz is mede-oprichter van freelance platform Qommunity. Door jaren als freelance copywriter te werken onder de naam Trotz in de branding, voelde ze samen met Kiki Calis de behoefte om freelancers met elkaar te verbinden. Maar waarom zou je starten als freelancer? En heb je eerst werk ervaring nodig om succesvol als freelancer aan de slag te gaan. Daarom zijn wij, Dorus en Miles trots dat ze bij ons te gast wil zijn.

S2 Aflevering 3: Diederik Broekhuizen 53:17
do 27 mei 2021

S2 Diederik Broekhuizen

Een grote liefde voor social media. Die kennis en liefde is echt heel groot. Begonnen als productie assistent bij Endemol runt hij nu misschien wel het bekendste social media platform van Nederland en is verantwoordelijk voor het jaarlijks terugkerende event: The Best Social awards.

S2 Aflevering 2: Erik Wiese & Erjon Tuenter 51:54
do 20 mei 2021

S2 Erik Wiese & Erjon Tuenter

De droom om te kunnen schitteren tijdens de eredivisie is heel dichtbij. Want Eric speelde vroeger bij Go Ahead Eagles en PEC Zwolle en Erjon bij De Graafschap. En dan is spelen in het eerste elftal wel het hoogst haalbare doel. Maar ze kozen uiteindelijk niet voor groen, maar voor blauw gras. En op dat social Blauwe gras hebben ze een flinke selectie aan merken samengesteld. Denk aan Bavaria, #Doeslief , MacDonalds en Samsung. Dus dat schitteren tijdens de eredivisie doen ze nu eerder tussen 2 keer 45 minuten, dan op het veld. Maar die topsporters mentaliteit, die is er zeker nog. Hoe zorgen Eric en Erjon voor de kleedkamersfeer op de werkvloer en wat kan een reclametalent zoals jij leren van deze topsportersmentaliteit?

S2 Aflevering 1: Talisia Misiedjan 45:42
di 11 mei 2021

S2 Talisia Misiedjan

Okay okay, ik hoor je denken. A Million Faces, reclame? Maar wedden dat jij veel kunt leren van Talisia Misiedjan? Misschien ken je haar vooral als Avalanche uit Spangas, maar toen ze doorhad dat het achter de schermen leuker was dan voor de schermen, is ze zich meer gaan richten op casting. Inmiddels is werkt ze al ruim 8 jaar bij A Million Faces en is nu Co-Founder. En wat zij eigenlijk doet is zich bezig houden met heel veel persoonlijke merken. Denk aan Kan Gorgels, Geraldine Kemper, Tim Hofman of haar eigen zusje, Quinty Misidjan. En die “merken” probeert ze te koppelen aan TV programma’s of samenwerkingen met andere bedrijven. Want hoe moeilijk is het om een merk te positioneren en hoe gaat het met de talentontwikkeling op dit moment? 

Trailer RAUWKOST Seizoen 1 03:24
vr 18 sep 2020

Trailer RAUWKOST Seizoen 1

Welkom bij RAUWKOST. Een podcast waar wij met stichting RA*W jou als jonge, talentvolle reclamemaker lessen willen meegeven van professionals die al enige tijd een stempel hebben gedrukt op de reclame-industrie en daar al enige tijd in werken. In deze persoonlijke gesprekken vertellen ze hoe ze door vallen en weer op te staan onder andere hebben geleerd wat hun zwakheden zijn of wat ze beter niet kunnen doen om beter hun werk te kunnen doen. Want ondanks hun successen en ervaring moeten zij ook nog mee in de snelheid van de reclame en zijn deze professionals ook nog niet uitgeleerd. Zij moeten ook nog op zoek naar kansen. Maar wat al deze gasten met elkaar gemeen hebben, is dat ze gepassioneerd zijn over reclame. En soms hebben ze kritiek op de gang van zaken of zijn het niet eens met de aanpak van collega’s of concurrenten. Zoals je al merkt is ieder gesprek net weer wat anders, maar hebben allemaal één ding gemeen: ze geven jou inspiratie zodat jij beter kunt worden in je werk. Heb je feedback? Laat het weten via onze social media kanalen. Op zowel Instagram als Facebook heten we RA*W en horen we graag wat je er van vindt. Als je meer wilt weten over RA*W en onze sessies, kijk dan op we-are-raw.com. Veel luister plezier.

Aflevering 8: Marion Koopman 53:00
wo 16 sep 2020

Marion Koopman

In de laatste aflevering van dit seizoen spreken we Marion Koopman, CEO van Greenhouse Group in Eindhoven. Ondanks dat ze geen achtergrond heeft in reclame heeft ze nu de leiding over een bureau met meer dan 500 experts in data, media, creatie en tech. Ze vindt innovatie en persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Welke ontwikkelingen heeft zij doorgemaakt sinds ze in de reclame zit? Je hoort het in deze finale aflevering!