Radio Hortus

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Radio Hortus

Totaal 22 afleveringen

Radio Hortus is een tweewekelijkse podcast over de Hortus botanicus Leiden, de oudste botanische tuin van West-Europa. De interesse in de natuur groeit als kool, maar over het doen en laten van de botanische tuin is niet veel bekend. Hosts Robbert Folmer en Mathilde Simons gaan in gesprek met de werknemers in en om de tuin om je een kijkje te geven in de wereld die schuilgaat achter het groen. De muziek die we voor elke aflevering gebruiken is het nummer ‘Eternal Youth’ van de artiest RŮDE.

Radio Hortus 22 – Fungi & Fuchsia’s 55:17
di 10 aug 2021

Radio Hortus 22 – Fungi & Fuchsia’s

In deze editie van Radio Hortus zullen we hebben we het over de tuin, de kassen, botanici en meer. U hoort een interview met kunstenares Suzette Bousema, we kijken eens wat nader naar fuchsia’s en leren over een botanica die een klein maar belangrijk steentje heeft bijgedragen – ook treffen we in de tuin een […]

Aflevering 21 – Snaren & Sporen 52:11
ma 19 jul 2021

Aflevering 21 – Snaren & Sporen

In deze 21ste editie van Radio Hortus hebben we het over de tuin, de kassen, botanici en meer. We hebben het over de reuzenwaterlelie die weer in het bloeiseizoen is, we bezoeken de Hortus op de woensdagavond en we peddelen ons kanootje over de Amazone met een bijzondere botanica.

Aflevering 20 – Sporen & Stoepplantjes 47:51
di 22 jun 2021

Aflevering 20 – Sporen & Stoepplantjes

In deze 20e editie van Radio Hortus zullen we het hebben over de tuin, de kassen, botanici en meer. U hoort een interview met vrijwilliger Miguel Fernandez-Voortman, we bivakkeren eventjes op Hawaii, we bezoeken tulp en paardenbloem en bespreken een stoepplantje dat ook wel bekend staat als winterspinazie.

Aflevering 19 – Amaryllis & aanverwanten 43:47
za 3 apr 2021

Aflevering 19 – Amaryllis & aanverwanten

In deze Groen-Vakmanschap-special hoort u over een bloeier die we met grote moeite naar de binnenplaats hebben versleept zodat u er van kunt genieten, onze bollenexpert Jaco Kruizinga spreekt met ons over de Amaryllisexpo, we vinden de Afrikaanse Linnaeus en we horen of hortulanus Meyer écht iets te graag de bomen onder handen nam.

Radio Hortus 18 – Bijen & Bollen 40:36
wo 24 feb 2021

Radio Hortus 18 – Bijen & Bollen

In deze achttiende editie van Radio Hortus zullen we het hebben over de tuin, de kassen, botanici en meer. U hoort een stuk uit de lezing van Hortusimker Fred Weber, we vertellen u over het leven van een Japans botanica, we geven u een tweede soeprecept en gaan even kijken hoe rustig het nou eigenlijk […]

Aflevering 17 – Kruiden & Kunstenaars 50:37
wo 10 feb 2021

Aflevering 17 – Kruiden & Kunstenaars

In deze zeventiende editie van Radio Hortus hebben we het over de tuin, de kassen, botanici en meer. We praten met Wieteke Opmeer over haar werk en haar bezigheden op de eerste warme wintermiddag. We bezoeken een winterse bloeier uit het verre oosten, geven u een recept voor een verwarmend soepje en we reizen met […]

Aflevering 16 – Winterknoppen & Wereldreizen 37:54
di 15 dec 2020

Aflevering 16 – Winterknoppen & Wereldreizen

In de twaalfde editie van Radio Hortus hebben we het over de tuin, de kassen, botanici en meer. We bezoeken de Hortus in de winter, met haar winterbloeiers en kale-maar-niet-echt-kale bomen, we horen van geoloog Arend Wakker over de biogeografie van Amerika, en we horen de conclusie van het levensverhaal van Anna Sibylla Merian.

Aflevering 15 – Botanici & Beenderen 44:27
ma 16 nov 2020

Aflevering 15 – Botanici & Beenderen

In deze editie van Radio Hortus hebben we het over over de tuin, de kassen, botanici en meer. In deze aflevering hoort u een kort gesprek met kunstenares Annelies Dijkman over het oogsten van haar pompoen en het afbreken van haar pompoenkasje – ook hoort u een paar fragmentjes uit de boekpresentatie van het boek […]

Aflevering 14 – Kersen & Consulenten 45:00
zo 4 okt 2020

Aflevering 14 – Kersen & Consulenten

In deze editie van Radio Hortus hebben we het over de tuin, de kassen, botanici en meer. We praten met stoepplantjesexpert Andre Biemans – u heeft hem al eerder gehoord, maar nu volgt het grote Andre Biemans-interview, we horen een luguber is-dat-zootje en u hoort het einde van het levensverhaal van Jeanne Baret.

Aflevering 13 – Bekers & Brugmannen 32:28
di 18 aug 2020

Aflevering 13 – Bekers & Brugmannen

In deze editie van Radio Hortus hebben we het over de tuin, de kassen, botanici en meer. We praten met Nepenthesvrijwilliger Bart Jeurninck over zijn werk in de Hortus, we bezoeken een bijenrijke bloeier, we horen het eerste deel van het verhaal over een belangrijke wereldreis en u hoort voor het eerst onze gloednieuwe rubriek.