Quest

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Quest

Totaal 36 afleveringen

Luister nu naar artikelen uit jouw favoriete tijdschrift! Quest, het grootste populair-wetenschappelijke tijdschrift van Nederland, geeft antwoord op alle denkbare vragen. Vragen waar je al lang antwoord op zou willen krijgen, maar vaak ook vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Van geschiedenis tot psychologie, van techniek tot het menselijk lichaam, van politiek tot natuur: de redactie schuwt geen enkel onderwerp.

Kan deepfake-technologie ervoor zorgen dat we niks meer geloven? 10:44
di 27 jul 2021

Kan deepfake-technologie ervoor zorgen dat we niks meer geloven?

Met deepfake-technologie kun je jezelf in een filmpje een leuk liedje laten zingen, of je hoofd op het lijf van een filmster plakken. Maar je kunt ook video’s maken van politici die vreemde dingen zeggen, of iemand laten optreden in wraakporno. Hoe gevaarlijk is deepfake?

Q08 Cijfers 10:44
di 6 jul 2021

Q08 Cijfers

Cijfers leren we al op de kleuterschool. Toch wordt er nooit eens gekeken welke cijfers het beste zijn, en welke ronduit belabberd presteren. Verdient 1 het bijvoorbeeld wel om op de eerste plek te staan? Hoog tijd voor een top 10 van de cijfers 0 tot en met 9.

In het zonnetje 08:20
ma 5 jul 2021

In het zonnetje

We vinden het maar normaal, dat de zon ons licht en warmte geeft. Maar zo normaal is dat niet. Bovendien danken we nog veel meer aan onze superster dan je denkt. Tijd om de spil van ons zonnestelsel eens in de schijnwerpers te plaatsen.

Ruimterommel 07:40
di 15 jun 2021

Ruimterommel

Rondom onze dampkring is een snelweg van afval aan het ontstaan. Miljoenen stukken schroot vliegen met enorme snelheden om de aarde. Wie gaat al dit ruimtepuin opruimen?

Hufters aan de top? 08:15
di 15 jun 2021

Hufters aan de top?

Wil je aan de top komen, dan moet je je ellebogen gebruiken. Want of het nu gaat om sport, politiek of wetenschap: zelfgerichte klootzakken komen altijd het verst. Toch? Of is dat een mythe?

EerlijkGezegd 10:00
ma 3 mei 2021

EerlijkGezegd

Quest-redacteur Melanie Metz leidt geen dubbelleven als spion en heeft geen schuldeisers voor wie ze moet onderduiken. Kortom, ze heeft weinig reden om te liegen. Een week eerlijk zijn moet voor haar dus een eitje zijn. Dacht ze.

Over de grens 11:06
ma 3 mei 2021

Over de grens

Waarom mag je over Amerikanen grappen maken, maar niet over Joden of Chinezen? Nou ja, verboden is het niet. Alleen: oogst je gelach of boze reacties? Een zoektocht naar de grens van humor in zeven scenario’s.

Niet aaien: de eikenprocessierups 09:15
vr 2 apr 2021

Niet aaien: de eikenprocessierups

Akelige uitslag en vreselijke jeuk: een ontmoeting met eikenprocessierupsen is niet altijd leuk. Maar de harige larfjes hebben ook wat aandoenlijks. Zijn het eigenlijk schatjes? Een jaar uit het leven van de eikenprocessierups. ‘Het probleem hebben we zelf veroorzaakt.’

Groepsgevoel 09:57
vr 2 apr 2021

Groepsgevoel

Rotterdammers en Amsterdammers staan elkaar naar het leven, totdat Oranje voetbalt. Dan zijn ze samen Nederlanders. Maar ook die verbroedering kan zo weer ingewisseld worden. Hoe ontstaan zulke groepsidenti­teiten? En kunnen we met die kennis ook iederéén samenbrengen?

Help, de dokter komt 08:47
ma 8 mrt 2021

Help, de dokter komt

Huisartsen hebben een druk bestaan. Vroeger ook, maar toen waren ze ook nog een stuk machtelozer dan nu. Hoe zag de praktijk van een huisarts er eind negentiende eeuw uit?