Puntje van kritiek

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Puntje van kritiek

Totaal 45 afleveringen

Elke dag lopen er honderden klachten binnen over de radio- en tv-programma’s van de VRT. In deze podcast zijn Tomas De Soete en Vincent Byloo vast van plan om ze ook allemaal op te lossen. Want klachten zijn nooit zomaar klachten, maar opportuniteiten om beter te doen! Tomas en Vincent make the VRT great again!

52. Gezocht: een fruitschaal uit Thuis 05:38
vr 5 aug 2022

52. Gezocht: een fruitschaal uit Thuis

Mieke is al jaren op zoek naar dé perfecte fruitschaal. En nu heeft ze ze gevonden! Meer bepaald in het decor van Tom en Karin in Thuis. Waar komt die fruitschaal vandaan? We bellen even naar de set van de populaire soap.

51. Wat als de begingeneriek van Het Journaal je relatie beïnvloedt? 05:45
vr 29 jul 2022

51. Wat als de begingeneriek van Het Journaal je relatie beïnvloedt?

Paul heeft ons laten weten dat hij moeite heeft met de begingeneriek van het Journaal. Na de hoofdpunten verschijnt er in beeld een bewegende band, met foto’s van die hoofdpunten, en dat is voor hem zeer storend: “Ik doe al maanden mijn ogen dicht terwijl die video loopt!” Het is trouwens niet de enige klacht die over die begingeneriek binnenloopt, ook mensen met epilepsie zouden er last van hebben. Hoe lossen we dat op? We overlopen enkele mogelijkheden, samen met meneer Hermans.

50. Het koffiemachientje van Lieven Van Gils 04:57
vr 22 jul 2022

50. Het koffiemachientje van Lieven Van Gils

Filmjournalist Lieven Van Gils vertelt iedere woensdag in het Radio 1-programma De Ochtend over films die we zéker moeten gaan zien in de cinema. Maar... soms zit er een vervelende ruis over dat gesprek, waarvan we niet meteen konden achterhalen wat het was. Glenn van de techniek weet wél wat dat geluid te betekenen heeft.

49. De sprekende plot 06:38
vr 15 jul 2022

49. De sprekende plot

Yves en zijn vrouw missen heel vaak ontknopingen van programma’s, doordat ze niet op tijd beginnen en hun digicorder vaak dus niet het einde van het programma heeft opgenomen. Dat maakt dat hij niet meer mee is met zijn favoriete televisiereeksen. Tomas en Vincent kunnen hem echter geruststellen: er is een oplossing! We introduceren bij VRT immers, naar analogie met de Sprekende Klok, de Sprekende Plot!

48. Weg met de oorbel van Aster Nzeyimana! 05:17
vr 8 jul 2022

48. Weg met de oorbel van Aster Nzeyimana!

Luisteraar Erwin stoort zich aan de oorbel van Aster Nzeyimana, wanneer die op televisie komt. Tomas en Vincent contacteerden Danny van piercingstudio Needles & Pins uit Willebroek, die dat probleem perfect kan oplossen. En dat betekent niét dat Aster zich niet meer kan uiten via juwelen.

47. Het ‘netwerkprobleem’ bij Interne Keuken 07:19
vr 1 jul 2022

47. Het ‘netwerkprobleem’ bij Interne Keuken

Glenn, vaste technicus van Radio 1-programma Interne Keuken, ergert zich al jaren aan het onrespectvolle gedrag van presentatorduo Koen Fillet en Sven Speybrouck. En dus was op een keer de maat vol: na jarenlange frustraties besloot Glenn om de studio te verlaten om stoofvlees met frieten te gaan eten in de kantine. Geen Interne Keuken maar interne strubbelingen dus.

46. Meer aandacht voor de Vlaamse Canon! 05:59
di 28 jun 2022

46. Meer aandacht voor de Vlaamse Canon!

Koenraad herinnert ons aan een belangrijk feit in de Beheersovereenkomst van de VRT: die stipuleert uitdrukkelijk dat de VRT minstens 10 maal per jaar stilstaat bij belangrijke gebeurtenissen uit onze Vlaamse geschiedenis. ‘Is dat streefcijfer van 10 Vlaamse herdenkingsmomenten wel gehaald?’ vraagt hij. Tomas en Vincent maken er meteen werk van!

45. Het Weer op maat 06:12
vr 24 jun 2022

45. Het Weer op maat

Deze week stuurde luisteraar Erik een opvallend voorstel door. De rasechte West-Vlaming zou graag het weer per provincie aangeboden krijgen. Erik heeft tenslotte geen boodschap aan het weerbericht voor de rest van het land. Wij hebben alvast iets uitgetest. Euh het is te zeggen, weerman Bram testte iets voor ons uit: het weerbericht aan huis.

44. Foutieve spreekwoorden zijn schering en uitslag 04:30
di 21 jun 2022

44. Foutieve spreekwoorden zijn schering en uitslag

Tomas en Vincent kennen u maar al te goed: één van uw stokpaardjes, is het juiste gebruik van de Nederlandse taal. Leo bijvoorbeeld ergerde zich aan een verkeerd gebruikt spreekwoord in Terzake. Dat gebeurt niet zelden, ontdekten Tomas en Vincent.

43. Tijs Vanneste naar de logopedist 06:23
vr 17 jun 2022

43. Tijs Vanneste naar de logopedist

Na de eerste uitzending van Meneer Vanneste bleek al snel dat niet iedereen fan is van een sappige Kempische tongval. Tomas en Vincent hadden gelukkig door dat de sympathieke Desselaar wel wat hulp kon gebruiken na al die negatieve reacties over zijn uitspraak. Ze gaven Tijs de tip om eens langs te gaan bij de logopedie.