Praatje Podcast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Praatje Podcast

Totaal 83 afleveringen

Praatje Podcast is een Nederlandstalige podcast over Videogames, Films, Muziek en Technologie. Praatje Podcast wordt gepresenteerd door Sven en Johan, twee schoolvrienden die elkaar al meer dan 20 jaar bestoken met boute stellingen, ideeën en inzichten over videogames en meer. Of ze het met elkaar eens worden, valt te bezien. Het zijn alleen al de discussies en verschil van inzicht dat het de moeite van het luisteren waard maakt.

#59 | Luisteren naar boeken, huilen om films en de mooiste gameherinneringen 03:15:30
di 16 mei 2023

#59 | Luisteren naar boeken, huilen om films en de mooiste gameherinneringen

Naarmate je ouder wordt, denk je steeds vaker terug aan vroeger. Voor Johan en Sven (en veel van onze luisteraars) gaan die herinneringen vaak over gamen. Soms (of heel vaak zelfs) niet eens de game zelf, maar meer de setting waarin het plaatsvond. Je ziet die kamer voor je en met wie je aan het gamen was, je hoor de geluiden en je ruikt de geuren. Bij Johan roept het bijvoorbeeld de geur van boterkoek op. Hoe dat zit en welke herinneringen Johan, Sven en de luisteraars delen, hoor je in deze ruim 3 uur durende nostalgisch, melancholische aflevering van Praatje Podcast. Verder heeft Sven weer een nieuwe rubriek (iets over luisteren wat je leest), heeft Johan diepgaande emoties ervaren bij Guardians of the Galaxy Volume 3, heeft Sven zich enorm vermaakt met The Periperhal en Uncharted en hebben beide mannen weer een aantal games gespeeld.

#58 | Veel films, veel games en HDR 03:16:22
vr 5 mei 2023

#58 | Veel films, veel games en HDR

Je leest het goed we hebben veel films en veel games te bespreken. En als klap op de vuurpijl neemt Johan je mee op een masterclass High Dynamic Range oftewel HDR. Dat is iets wat bij een tv of monitor zorgt voor iets magisch qua beeldbeleving. Johan is er heel enthousiast over. Sven moet nog overtuigd worden. Sven wist niet dat er zoveel schuil ging achter dit technisch fenomeen. Hij pakte zijn zakJapanner (mag je dat tegenwoordig nog zeggen zonder gecanceld te worden?) en ging berekenen wat een volledige setup hem zou gaan kosten.

#57 | Lekker snacken, een telescoop, Bruce Willis en een gesprek over de dood 04:06:26
vr 24 feb 2023

#57 | Lekker snacken, een telescoop, Bruce Willis en een gesprek over de dood

Sven en Johan hebben Michael Bunschoten uitgenodigd (bekend van de Button Bashers Podcast en van De Filmblik) om te praten over de dood. Alle 3 de mannen hebben hun eigen ervaringen en verhalen met en over de dood. En alle 3 de mannen zijn niet bang om erover te praten. Maar zijn ze misschien wel bang om dood te gaan? En hoe ga je nou een quiz inpassen in zo’n gesprek? Al deze vragen worden beantwoord in een 4 uur durende aflevering met een lach en een traan.

#56 | Prijzenfestival, HBO’s The Last Of Us en terugkomen op uitspraken 03:35:15
di 31 jan 2023

#56 | Prijzenfestival, HBO’s The Last Of Us en terugkomen op uitspraken

Sven nodigt Johan uit in ‘The Crack House’. Wat bedoelt hij daar nou weer mee? En naast Sven is ook Johan begonnen met gekke stemmetjes! Wat is hier toch aan de hand. Verder bespreken de mannen (zonder spoilers uiteraard) wat ze van de nieuwe ‘Game transformed into tv-show’ The Last Of Us vinden, heeft Johan moeite met Spike Lee’s Da 5 Bloods, genieten de mannen nog even na van We Own This City en beschouwen ze in het hoofdonderwerp gemaakte uitspraken om deze eventueel te heroverwegen.

Exclusief voor iedereen | Praatje Premium November 27:52
ma 28 nov 2022

Exclusief voor iedereen | Praatje Premium November

In afwachting van de Praatje Podcast Kerstspecial 2022 (komt de week voor kerst uit), geven Johan en Sven alvast een cadeautje weg voor alle luisteraars. Want zie hier: een aflevering van Praatje Premium! Normaal alleen beschikbaar voor de vrienden van de show, maar dit keer dus exclusief voor iedereen. Vind je deze aflevering nou leuk, overweeg dan ook vriend van de show te worden. https://vriendvandeshow.nl/praatje-podcast In deze aflevering van Praatje Premium: 1. Wat is Praatje Premium? 2. Sven verbaast zich over een plastic balletje in een blikje Guiness bier en Johan eet fastfood al lopende 3. Sven ziet Johan als grootgrondbezitter 4. Johan en Sven bedenken een nieuwe film: ‘The Framing’ met Woody Harrelson als Donald Trump en een cameo van Antiono Banderas 5. Bestaan we nog in 2095 en is er dan ook nog zoiets als Podcast? 6. Johan heeft oordopjes gekocht voor het slapen, maar vindt het niks 7. Sven haalt een reep tevoorschijn waar hij 2 keer voor heeft betaald

#54 | Wat is het toch met onze gezondheid? 03:26:48
di 18 okt 2022

#54 | Wat is het toch met onze gezondheid?

Gezondheid, meestal zeg je dat nadat iemand geniest heeft. Maar er echt over praten (laat staan nadenken) dat is voor vele iets wat liever ontweken wordt. We weten allemaal wel wat gezond is en wat minder gezond is. Maarja, het leven hè, druk druk druk en zoveel verplichtingen. En dan gaan ze me ook nog vertellen hoe ik gezonder moet leven. Hoe kan het toch dat als het op gezondheid aankomt, het óf een noodzaak is omdat je dermate ziek bent geworden dat er geen andere uitweg meer is, of dat je er vooral niet mee bezig wilt zijn? Waarom kost het mensen zover moeite om (iets) gezonder te doen en te zijn? En wat als gezondheid door omstandigheden helemaal niet vanzelfsprekend is? In deze aflevering filosoferen Johan en Sven erop los. Wat betekent het om gezond of juist ongezond te zijn? Is werken gezond? Wanneer voel je je gezond? Daarnaast hebben de luisteraar Gozert, Shantum en Benjamin allemaal een eigen verhaal en ervaring met gezond zijn (of juist de struggle daarmee) en geven Johan en Sven wat praktische tips voor een gezonder leven. Kortom een A op de schaal van gezond om te consumeren, dat is deze aflevering van Praatje Podcast. Verder praten Johan en Sven over oorlog (altijd gezellig), doen de mannen een Call To Action voor de nieuwste Praatje Podcast abonnees, heeft Sven akoestische panelen gemaakt voor nog beter geluid, speelde Johan dankzij de luisteraars The Last Guardian, is Sven begonnen met GTA V en heeft Johan zijn vrouw een smartphone-gimbal gegeven.

#53 | Emoties en gevoelens tijdens gamen 03:07:35
zo 18 sep 2022

#53 | Emoties en gevoelens tijdens gamen

Je zou het misschien niet zeggen, maar Johan en Sven zijn best gevoelige beestjes. Vaak diep weggestopt, dat dan weer wel hoor, komen de emoties tijdens gamen soms best naar boven. Waar het voor de een ontroering kan zijn, is het voor de ander vooral euforie. Hoe kan het dat (zoals sommige het beschrijven) pixels op een scherm een emotionele reactie kunnen ontlokken? Dat vragen de mannen zich af en dus gaan ze op onderzoek. Verder is in deze aflevering: * Er is weer iets met de hunkering naar beter geluid door Sven (de man wordt waarschijnlijk te weinig gehoord en begrepen in z’n leven) * Praatje Podcast heeft inmiddels 50 volgers op Spotify! Hoogste tijd voor een sociaal experiment * Iets met decadent gedrag, voetbal en er ook nog van genieten * Een klacht en hoe we daar mee omgaan * Een geheimzinnige geluidsopname gemaakt door Johan waar Sven vooral ASMR vibes van krijgt * Meer dan 1 Russel Crowe in een game? * Wat doet luisteraar (en parttime VR Professor) Shantum in Tokyo? * Johan being Johan en de gevolgen daarvan * Waarom je vriend van de show wilt… nee MOET worden

#52 | De grote zomereditie met de BB-Boys 05:28:13
do 25 aug 2022

#52 | De grote zomereditie met de BB-Boys

Het is zover. Eens in de zoveel tijd, wanneer de planeten in een lijn staan, bundelen krachten zich en gebeuren en bijzondere dingen. Dit keer komen Niels en Mike van de Button Bashers Podcast richting de kop van Noord-Holland om samen met Johan en Sven van Praatje Podcast op te trekken. In de tuin van Sven is een complete podcast Setup opgetrokken midden in het grasveld onder de grote eik. Daar worden mooie verhalen gedeeld, gelachen, gedronken en luisteraarsvragen beantwoord. Daarnaast zitten er niet 1 maar 2 quizzen in deze aflevering (dat wordt afzien voor Johan), gaat A.I. in opdracht van de mannen kunst maken, heeft Mike z’n Crockpot meegenomen om voor ons te koken, Nudget Niels Sven en Johan een bepaalde richting op, heeft Cato (het dochtertje van Sven) cadeautjes voor Mike en Niels gekocht, gaan de mannen een documentaire verzinnen om te maken, wordt er stilgestaan bij het Button Bashers Forum, komen we erachter wanneer de Marsreep bedacht is en nog veel en veeeeeel meer. Ga er lekker voor zitten, of ga een volledige triatlon doen, of bewandel het Pieterpad, want deze zomereditie duurt maar liefst 5,5 uur!

#51 | Wat maakt een goede film?(Met Nils Timmer van Film Fans Podcast) 04:04:13
do 11 aug 2022

#51 | Wat maakt een goede film?(Met Nils Timmer van Film Fans Podcast)

Er is iets met films dat universeel is voor mensen. Het raakt ons (en soms tot in het diepste van onze ziel). We gaan mee op avontuur, volgen een spannende rechtszaak, vliegen mee in een sterrenstelsel ver ver weg van lang lang geleden, voelen mee met een drama en lachen de billen uit onze string bij een comedy. Er is blijkbaar iets met film dat iets met ons doet. En als je een film gezien hebt, hoe bepaal je dan of het een goede film is? Wat maakt een goede film? De vraag stellen is hem beantwoorden want er geen allesomvattend antwoord op te geven. Het is haast een wetenschap waarin je een theorie bedenkt en dan moet je het nog maar proberen te bewijzen in de praktijk. In deze aflevering van Praatje Podcast hebben we de hulp ingeschakeld van niemand minder dan Nils Timmer, de man achter Films Fans Podcast. Nils is een filmliefhebber van het eerste uur. Wij noemen hem de Rene Mioch van de Nederlandse Podcast over films, maar dat gaat Nils (bescheiden als hij is) veeeeeelste ver. Oké, een echte filmliefhebber dan. Samen met Nils dwalen en dalen Johan en Sven af in de krochten van onze ziel opzoek naar aanwijzingen die ons dichterbij die vraag brengen: Wat maakt een goede film?

#50 | Over docu’s maken, Hardenberg en goede adviezen (Met Benjamin Veenstra) 02:16:51
wo 4 mei 2022

#50 | Over docu’s maken, Hardenberg en goede adviezen (Met Benjamin Veenstra)

We hebben weer eens een gast in de studio. Dit keer is het niemand minder dan gameliefhebber, ondernemer en documentairemaker Benjamin Veenstra. Benjamin heeft in 2020 zijn wens nagejaagd door een documentaire te maken over gamerooms (genaamd: Gamerooms). Het mooie van deze documentaire, is dat het niet eens zo zeer over de gameroom gaat maar juist over de personen van wie de gameroom is. In de documentaire (waaraan Benjamin inmiddels een vervolg heeft gegeven in de vorm van een serie (Gamerooms - De serie) zie je waar Benjamin in excelleert, namelijk verhalen vertellen. Als kijker wordt je meegezogen in de wereld van de diverse personen in de documentaire en de serie. Ook in dit gesprek met Benjamin merken Johan en Sven dat verhalen tot leven komen. In deze aflevering horen we over de totstandkoming van de documentaire en de serie, welke geheimen Hardenberg verbergt, hoe technisch Benjamin is, wat (naast Praatje Podcast uiteraard) zijn favoriete Podcasts zijn en wat het beste advies is dat hij ooit heeft gekregen.