Pim - Twintig jaar na de moord

Gemiddeld 5,0 gebaseerd op 1 reviews
5 van de 5 gebaseerd op 1 review

Beluister hier alle podcast afleveringen van Pim - Twintig jaar na de moord

Totaal 4 afleveringen

Twintig jaar geleden werd Pim Fortuyn vermoord. Het was de eerste politieke moord in ruim drie eeuwen en die zette Nederland volledig op zijn kop. De razendsnelle opkomst van Pim Fortuyn, én de zijn gewelddadige dood, maakten een einde aan een periode van ogenschijnlijke rust.Guus Valk, chef politiek van NRC, deed als beginnend redacteur verslag van de Fortuyn-revolte. In de zesdelige podcast Pim onderzoekt hij de erfenis van die beladen tijd. Wat dreef Fortuyn? Waarom raakte de zittende macht in paniek? Wat was de rol van de media? In gesprekken met vrienden, familieleden en politieke tegenstanders probeert hij die vragen te beantwoorden, en achterhaalt hij hoe Fortuyn de Nederlandse politiek en samenleving tot vandaag beïnvloedt.

Aflevering 3: De wet van het hondje 57:03
vr 29 apr 2022

De wet van het hondje

Rond de eeuwwisseling lijkt álles goed te gaan in Nederland, althans op papier. Maar onder die schijnbare voorspoed groeit onvrede. De ideale voedingsbodem voor Pim Fortuyn die de problemen wel ziet. Door de gevestigde partijen wordt hij niet serieus genomen, maar hij krijgt steeds meer aanhang en wordt haast ongemerkt een serieuze bedreiging voor de zittende macht.Presentatie: Guus ValkRedactie: Jennifer Pettersson, Jair Stein en Henk Ruigrok van der WervenProductie: Henk Ruigrok van der WervenMontage: Jennifer Pettersson en Gal Tsadok-HaiMuziek: Darius TimmerMixage: Jan Paul de BondtZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Aflevering 2 – Daar komen de wrekers 52:10
vr 22 apr 2022

Aflevering 2 – Daar komen de wrekers

Hoe is Pim Fortuyn de man geworden die wij allemaal kennen? Fortuyn wordt sterk beïnvloed door zijn verhuizing naar Rotterdam. Hij begint te publiceren, richt zelfs een schaduwkabinet op en vindt een podium en publiek. Maar Fortuyn is eenzaam. Als politicus groeit hij pas als hij andere teleurgestelden vindt: de oprichters van Leefbaar Nederland.Presentatie: Guus ValkRedactie: Henk Ruigrok van der Werven, Jair Stein en Jennifer PetterssonProductie: Henk Ruigrok van der WervenMontage: Jan Paul de Bondt en Gal Tsadok-HaiMuziek: Darius TimmerMixage: Jan Paul de BondtZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Aflevering 1: Het buitenbeentje 40:16
vr 15 apr 2022

Het buitenbeentje

Pim Fortuyn heeft zich altijd ‘De Ander’ gevoeld. Zijn broers waren fan van The Beatles en kattenkwaad, hij van het Vaticaan en oefende om Paus te worden. Later, op de universiteit, blijft hij ambitieus, maar bereikt hij niet de top door zijn dwarse ideeën. Fortuyn breekt met het rooms-katholieke milieu en het marxisme. Ondanks dat hij er altijd net buiten stond, weet de jonge Fortuyn feilloos mee te bewegen met de tijdgeest. Hoe heeft dit zijn carrière beïnvloed?Presentatie: Guus ValkRedactie: Henk Ruigrok van der Werven en Jennifer Pettersson Productie: Henk Ruigrok van der WervenMontage: Jennifer Pettersson, Jair Stein, Gal Tsadok-HaiMuziek: Darius TimmerMixage: Jan Paul de Bondt en Audio ChefDe podcast Pim is een zesdelige serie. Iedere vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vanaf 15 april: Pim 00:32
vr 8 apr 2022

Vanaf 15 april: Pim

Twintig jaar geleden werd Pim Fortuyn vermoord. Een schokkende moord die de Nederlandse politiek en de samenleving volledig op zijn kop zette. Guus Valk, chef politiek van NRC, deed als beginnend redacteur verslag van de Fortuyn-revolte. In de zesdelige podcast Pim onderzoekt hij de erfenis van die beladen tijd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.