Papa en mama zijn gescheiden

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Papa en mama zijn gescheiden

Totaal 8 afleveringen

In de podcast ‘Papa en mama zijn gescheiden’ hoor je wat kinderen zélf vinden van de scheiding van hun ouders. Zes kinderen vertellen openhartig over het doen stoppen van ruzies en de bijzondere wijze waarop ouders het nieuws soms brengen. Hoe ziet het leven eruit tussen twee huishoudens in en hoe is het als je ouders weer verliefd worden? Maker: Laura Kors (EenVandaag).

NPO Radio 1 presenteert: Eitje 01:04
di 14 sep 2021

NPO Radio 1 presenteert: Eitje

Een podcast over een kinderwens en de illusie van vanzelfsprekendheid rond het maken, nemen, krijgen en willen van kinderen. In de serie “Eitje” probeert podcastmaakster Malou van der Starre als single dertiger invulling te geven aan haar kinderwens. Ze vindt het al een hele stap om het alleen aan te gaan, zo zag ze het […]

#1 – De aanloop naar de scheiding 18:31
ma 18 nov 2019

#1 – De aanloop naar de scheiding

De kinderen vertellen hoe ze probeerden ruzies tussen hun ouders te stoppen. Plus, hoe reageren ze op het nieuws van de scheiding zelf?

#2 – Het gevoel te moeten kiezen 20:06
ma 18 nov 2019

#2 – Het gevoel te moeten kiezen

Naast nog een paar opvallende manieren waarop kinderen het nieuws van de scheiding werd medegedeeld, vertellen de kinderen over loyaliteit en schuldgevoel.

#3 – Tussen twee huishoudens in 21:53
ma 18 nov 2019

#3 – Tussen twee huishoudens in

De kinderen vertellen over de praktische en emotionele kanten van het leven tussen twee huishoudens in. Van eenzame sokken en stoute broers tot de momenten waarop ze eigenlijk het liefste bij de andere ouder hadden willen zijn.

#4 – Ze zijn weer verliefd 22:46
ma 18 nov 2019

#4 – Ze zijn weer verliefd

Wat doe je als je vader ineens blozend emoji’s verstuurd of, nog erger, als je je vaders dating profiel op internet ziet? Eerste ontmoetingen met nieuwe liefdes blijken niet eenvoudig te zijn, zeker niet als ze zich ook nog met je gaan bemoeien.

#5 – Nieuwe familieleden 19:30
ma 18 nov 2019

#5 – Nieuwe familieleden

Alle voors en tegens van nieuwe familieleden: van lieve halfbroertjes en trotse stiefopa’s tot irritaties over zingende en dansende stiefzusjes.

#6 – Tips van kinderen 13:06
ma 18 nov 2019

#6 – Tips van kinderen

De kinderen geven antwoord op de volgende vraag: hoe kun je als kind zoveel mogelijk voordeeltjes halen uit de scheiding van je ouders?

Trailer 00:49
vr 8 nov 2019

Trailer

In de podcast ‘Papa en mama zijn gescheiden’ hoor je wat kinderen zélf vinden van de scheiding van hun ouders. Zes kinderen vertellen openhartig over het doen stoppen van ruzies en de bijzondere wijze waarop ouders het nieuws soms brengen. Hoe ziet het leven eruit tussen twee huishoudens in en hoe is het als je […]