Muurvast

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Muurvast

Totaal 4 afleveringen

In de RTV Utrecht podcast Muurvast duiken we in de Utrechtse woningmarkt. Waarom lukt het maar niet om voldoende woningen te realiseren? En welke verhalen gaan er schuil achter falend woningbeleid?

Een lange adem 13:16
ma 1 mrt 2021

Een lange adem

In de RTV Utrecht podcast Muurvast duiken we in de Utrechtse woningmarkt. Waarom lukt het maar niet om voldoende woningen te realiseren? En welke verhalen gaan er schuil achter falend woningbeleid? In deze vierde en laatste aflevering gaat het over hoe het nu verder moet. Waar staan we nu in de wooncrisis? En welke keuzes kan politiek Den Haag nemen om de woningnood het hoofd te bieden?

Je studentenleven in coronatijd 12:43
ma 25 jan 2021

Je studentenleven in coronatijd

In de RTV Utrecht podcast Muurvast duiken we in de Utrechtse woningmarkt. Waarom lukt het maar niet om voldoende woningen te realiseren? En welke verhalen gaan er schuil achter falend woningbeleid. In de derde aflevering gaat het over studentenkamers. In tijden van corona is het bruisende Utrechtse studentenleven op een laag pitje komen te staan. Werken, leren en studeren op 10 vierkante meter kan nogal wat gevolgen hebben op je mentale gezondheid. Het vooruitzicht van een torenhoge studieschuld, om naast je studie ook vooral je dure woonlasten te bekostigen, maakt het niet gemakkelijker.

Funda-moe 18:28
zo 27 dec 2020

Funda-moe

In de tweede aflevering gaat het over het kopen van een huis. De kopersmarkt is overspannen en dat lijkt tijdens de huidige coronacrisis niet minder te worden. Huizen in Utrecht worden bijna altijd ver boven de vraagprijs verkocht. Per 1 januari 2021 wordt de overdrachtsbelasting voor starters afgeschaft, maar het is nog maar de vraag of dat de positie van starters zal verbeteren.

Carrière opbouwen op je studentenkamer 16:15
vr 18 dec 2020

Carrière opbouwen op je studentenkamer

In deze eerste aflevering gaat het over de huurdersmarkt. Voor een sociale huurwoning sta je met gemak tien jaar in de wacht. Wie teveel verdient voor zo'n woning, maar niet kan kopen valt tussen wal en schip. Deze huurders zijn veelal overgeleverd aan de particuliere markt en daar zijn de prijzen vaak torenhoog.