MovieInsiders

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van MovieInsiders

Totaal 131 afleveringen

MovieInsiders is dé filmpodcast van Nederland.

MovieInsiders 351: Bones and All, Rose, Piggy, Emily, The Wonder, Interview met Henry Thomas uit E.T. 01:10:35
do 1 dec 2022

MovieInsiders 351: Bones and All, Rose, Piggy, Emily, The Wonder, Interview met Henry Thomas uit E.T.

Zwijmelen met kannibalen? Regisseur Luca Guadagnino (Call Me By Your Name, Suspiria) jongleert met romantiek, horror en road movie-elementen in Bones and All waarin de door Timothée Chalamet en Taylor Russell gespeelde zonderlingen op zoek zijn naar elkaar, zichzelf en een stukje mensenvlees. Een fascinerende film, maar werkt het ook op emotioneel vlak? Gudo en John gaan vervolgens nog een aantal 'nieuwe' films langs waaronder het Spaanse Piggy, het Roemeense R.M.N., het kostuumdrama Emily over Wuthering Heights-auteur Emily Brontë en The Wonder waarin Florence Pugh een meisje bezoekt dat al wekenlang niets eet en prima lijkt te functioneren. Een wonder of een geraffineerd staaltje oplichterij? Deze podcast sluit af met een kort, maar bijzonder interview. Hoe kijkt acteur Henry Thomas terug op het 40 jaar oude E.T. The Extra Terrestrial waarin hij Elliott speelde? Spoiler alert: niet héél gloedvol. 00:00 Introductie04:22 Recensie: Bones and All21:41 Ook te zien: She Said, Rose, R.M.N., Piggy32:42 Recensie: Emily42:33 Ook nog gezien: The Wonder51:26 Interview met Henry Thomas (E.T.)63:24 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.

MovieInsiders 350: Three Thousand Years of Longing, Vortex, Top 5 Sprookjes voor volwassenen 01:15:26
vr 18 nov 2022

MovieInsiders 350: Three Thousand Years of Longing, Vortex, Top 5 Sprookjes voor volwassenen

Er was eens... een bejaarde Australische regisseur die tussen zijn nieuwe Mad Max-spektakels zijn versie van een 1001 nacht-sprookje maakte. Is Three Thousand Years of Longing van George Miller net zo'n visueel feestje als we van hem gewend zijn? In een top 5 vertellen John en Jasper sprookjes die ook niet voor jonge kijkertjes gemaakt zijn en dat is echt niet alleen maar horror. Tussendoor is er een recensie van wat eerder een nachtmerrie is: een bejaard stel kampt met dementie in Vortex van provocateur Gaspar Noé. 00:00 Introductie02:49 Recensie: Three Thousand Years of Longing18:38 Recensie: Vortex36:55 Top 5: Sprookjes voor volwassenen68:34 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.

MovieInsiders 349: Black Panther – Wakanda Forever, Holy Spider 40:30
wo 9 nov 2022

MovieInsiders 349: Black Panther – Wakanda Forever, Holy Spider

Na twee lange shows een stuk kortere, maar wel één waarin alle drie de MovieInsiders van zich laten horen. Een nieuwe Black Panther na het overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman? Gudo en Jasper bespreken hoe de Marvel-machine daar in Wakanda Forever mee omgaat. John geeft tussendoor kort zijn mening over stop-motion Wendell & Wild om vervolgens samen met Jasper naar het Iran van begin deze eeuw af te reizen voor seriemoordenaar-thriller Holy Spider. Weet regisseur Ali Abbasi (Gräns) zijn sociaal commentaar in deze relevante tijd voldoende over te brengen? 00:00 Introductie02:51 Recensie: Black Panther - Wakanda Forever17:14 Ook nog gezien: Wendell & Wild21:02 Recensie: Holy Spider36:41 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.

MovieInsiders 348: Im Westen Nichts Neues, Wendell & Wild, Close, Interview Lukas Dhont en Top 5 Belgische films 01:47:53
do 3 nov 2022

MovieInsiders 348: Im Westen Nichts Neues, Wendell & Wild, Close, Interview Lukas Dhont en Top 5 Belgische films

Een kaakontsteking weerhield Jasper er niet van tegenover Gudo plaats te nemen in de MovieInsiders-studio voor een extra lange aflevering vol diepgravende filmanalyses. Eerst gaan de heren naar Duitsland voor een nieuwe en asgrauwe verfilming van de klassieke oorlogsroman Im Westen Nichts Neues, nu te zien op Netflix. Niet lang daarna verkennen ze België. Het prijswinnende Close over de kwetsbare vriendschap tussen twee 13-jarige jongens wordt uitgebreid behandeld. Niet alleen in de vorm van een recensie, ook door middel van een interview met de innemende regisseur en scenarist Lukas Dhont (die eerder Girl maakte). Hij is niet bang ook zíjn kwetsbaarheid te uiten. Een top 5 met Belgische filmparels mag vervolgens niet ontbreken. 00:00 Introductie03:10 Recensie: Im Westen Nichts Neues23:05 Ook nog gezien: Stromboli, The Takeover, Wendell & Wild en Andor33:15 Recensie: Close (spoilervrij)40:50 Interview: Close-regisseur Lukas Dhont66:57 Vervolg recensie: Close (mét spoilers!)78:00 Top 5: Belgische films104:31 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.

MovieInsiders 347: Las Bestias, Narcosis, Black Adam, Clerks III, Totem, Mrs. Harris Goes to Paris, Top 5 Films over rouwverwerking 01:42:27
do 20 okt 2022

MovieInsiders 347: Las Bestias, Narcosis, Black Adam, Clerks III, Totem, Mrs. Harris Goes to Paris, Top 5 Films over rouwverwerking

Het lukte zowaar eens alle agenda’s op elkaar te krijgen: MovieInsiders is ditmaal drie man sterk. Een extra lange aflevering dus waarin tal van filmtitels de revue passeren. Al moeten Jasper en John het even samen doen met de Spaans-Franse plattelandsthriller Las Bestias voordat Gudo aanschuift. Het trio buigt zich over Narcosis, de Nederlandse Oscarinzending van dit jaar met Thekla Reuten als een paranormaal begaafde vrouw die na de dood van haar echtgenoot in de ontkenning schiet. Het is tevens aanleiding eens in brede zin stil te staan bij het thema rouwverwerking in de cinema. Dat gebeurt, geheel in MovieInsiders fashion, in de vorm van een top 5. De heren zagen meer. In een stevig blokje ‘Ook nog gezien...’ komen onder meer de superheldenfilm Black Adam, de Nederlandse jeugdfilm Totem, het derde deel van Clerks en het komische drama Mrs. Harris Goes to Paris voorbij. En is John na de seizoensfinale van The Rings of Power milder geworden over een van de duurste series aller tijden? 00:00 Introductie03:26 Recensie: Las Bestias15:53 Ook nog gezien: Black Adam, Tori et Lokita, Clerks III, Moonbound, Mrs. Harris Goes to Paris, Totem, The Rings of Power40:50 Recensie: Narcosis58:44 Top 5: Films over rouwverwerking95:23 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.

MovieInsiders 346: The Woman King, Rebel, Diversiteit discussie, Werewolf by Night 01:06:51
wo 12 okt 2022

MovieInsiders 346: The Woman King, Rebel, Diversiteit discussie, Werewolf by Night

Wordt meer diversiteit ons te veel door de strot geduwd? Slim of niet, Gudo en John wagen zich toch maar eens aan een van dé huidige hete hangijzers in film- en serieland. Maar niet voor ze twee nieuwe bioscoopreleases tackelen. The Woman King wordt vaak omschreven als 'Braveheart met zwarte vrouwen'. Is dit historische epos met een agressief van zich af meppende Viola Davis meer dan die wat platte kreet? En hoe goed zijn onze Vlaamse vrienden Adil en Bilall (Bad Boys For Life) in het jongleren met genres? Hun Syriëgangers-film Rebel is namelijk niet alleen een oorlogsdrama, maar ook...een musical? Tot slot: zijn de MovieInsiders eindelijk eens écht enthousiast over een nieuwe Marvel-productie? Werewolf by Night, nu te zien op Disney+, is hoe dan ook een opvallend buitenbeentje. 00:00 Introductie03:05 Recensie: The Woman King18:36 Recensie: Rebel34:54 Diversiteit discussie54:09 Recensie: Werewolf by Night, Hocus Pocus 262:05 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.

MovieInsiders 345: Blonde, Athena, Boiling Point, Top 5 Long takes 01:14:33
ma 3 okt 2022

MovieInsiders 345: Blonde, Athena, Boiling Point, Top 5 Long takes

De meningen over Marilyn Monroe-"biopic" Blonde vliegen alle kanten op en ook bij de MovieInsiders klinken er gevarieerde geluiden zodra John en Jasper het stokje van enthousiaste Gudo overnemen. Is de controversiële film een verkeerd begrepen emotionele waarheid of exploitatieve 'ellendeporno'? Het ook op Netflix verschenen Athena, over een chaotische confrontatie tussen politie en boze jongeren in een fictieve Franse banlieue, bevat een aantal adembenemende lange takes. Na een kijkje in de stressvolle keuken van ononderbroken one-taker Boiling Point volgt een top 5 met de meest indrukwekkende long takes uit de filmgeschiedenis.  00:00 Introductie02:57 Recensie: Blonde24:13 Recensie: Athena36:19 Recensie: Boiling Point48:34 Top 5: Long takes69:40 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.

MovieInsiders 344: Camera Japan, Avatar, Don’t Worry Darling, The Lord of the Rings – The Rings of Power 01:03:55
do 22 sep 2022

MovieInsiders 344: Camera Japan, Avatar, Don’t Worry Darling, The Lord of the Rings – The Rings of Power

Gudo kan stoer doen over zijn bezoek aan het filmfestival van Venetië (waarvan een kort verslag in deze aflevering), maar ook in eigen land wordt van alles georganiseerd voor cinefielen. In Rotterdam start vandaag Camera Japan, aanleiding voor een recensie van de bizarre actiekomedie Baby Assassins die op dit evenement in première gaat. De heren spoelen vervolgens terug naar 2009 voor een re-review van de klassieker (?) Avatar die deze week opnieuw een plek krijgt in onze bioscopen. Waarom praat eigenlijk niemand meer over deze vooral technisch verbluffende 'Dances With Smurfs'? Er is meer: Gudo was ooggetuige van de Harry Styles-manie in de Italiaanse gondelstad, maar twijfelt over zijn acteerkwaliteiten in Don't Worry Darling en John doet zijn best enig enthousiasme te laten horen voor de langverwachte Lord of the Rings-serie The Rings of Power op Amazon Prime Video. De audiokwaliteit is eenmalig minder dan de luisteraar van ons gewend is door onvoorziene technische problemen. 00:00 Introductie06:17 Recensie: Baby Assassins17:59 Rewind: Avatar (2009)35:41 Recensie: The Lord of the Rings - The Rings of Power44:24 Recensie: Don't Worry Darling en Verslag Venetië59:26 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.

MovieInsiders 343: Decision to Leave, Samaritan, Top 5 Genremixes 53:02
za 3 sep 2022

MovieInsiders 343: Decision to Leave, Samaritan, Top 5 Genremixes

Is Decision to Leave, de nieuwe van Park Chan-Wook (Oldboy, The Handmaiden), nou een misdaadthriller met romance of een romantische film met een moordmysterie? Het is in ieder geval een goede aanleiding voor een top 5 met films die een lekkere cocktail van verschillende genres mixen. Tussendoor vragen John en Jasper zich af of Sylvester Stallone als gepensioneerde superheld in Samaritan nog iets aan dat overbevolkte genre weet toe te voegen. 00:00 Introductie03:45 Recensie: Decision to Leave18:42 Recensie: Samaritan28:14 Top 5: Genremixes48:15 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.

MovieInsiders 342: Nope, Day Shift, Chasing Amy 01:04:40
wo 17 aug 2022

MovieInsiders 342: Nope, Day Shift, Chasing Amy

Jordan Peele’s verpletterende speelfilmdebuut Get Out was even origineel als kraakhelder in wat het wilde vertellen over racisme, vooroordelen en schijntolerantie. Zijn opvolger, Us, was een heel stuk cryptischer. En nu is er Nope die sommige bioscoopbezoekers in verwarde toestand zal achterlaten. Bevat deze ongewone UFO-thriller nog voldoende entertainment om op te drijven? Gudo en John bespreken Peele’s ‘headscratcher’ eerst in de veilige- en vervolgens in de spoilermodus. En wat blijft er 25 jaar na dato over van Kevin Smith’s (ook toen al) problematische Chasing Amy waarin Ben Affleck een homoseksueel meisje weer terug de kast in lijkt te duwen? Ook in deze podcast kort aandacht voor de nieuwe Netflix-vampierhit Day Shift met Jamie Foxx, de Spaanse Gouden Beer-winnaar Alcarràs en de recent overleden Das Boot-regisseur Wolfgang Petersen.  00:00 Introductie03:32 Recensie: Nope (Spoilers vanaf 16:35)26:25 Recensie: Day Shift, Alcarràs34:57 Rewind: Chasing Amy (1997)51:36 Wolfgang Petersen Tribute56:59 VooruitblikSupport the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.