Wie waren de Radium Girls? | Moordcast #7

Speel af
Wie waren de Radium Girls? | Moordcast #7

In Moordcast neemt Dionne Slagter je mee in verschillende mysterieuze moordzaken. Samen met haar broer Henrik als sidekick duiken zij in de waargebeurde misdaad verhalen. Met in deze aflevering het verhaal over de Radium Girls.

En, wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
  • Leuk gemaakt hoor, ik moest lachen om die zelfkokende eieren.

    Maar Dionne, je spreekt je T nogal hard uit. Ik weet dat dit een verschijnsel is van een bepaald type sociolect, maar het leidt af in de podcast. Het is niet zozeer afleidend dat jij zo praat, maar het is een scherpe klank in een verder niet zo scherp gemixte productie.

    Jouw stem klinkt trouwens wat doffer dan die van je broer, terwijl ik denk dat jouw stem in het echt toch iets helderder is?

    Ik weet niet of jullie dat al deden natuurlijk, maar leg de Moordcast anders even langs de oren van een geluidstechnicus? Die heeft vast wel de goeie instelling…

  • Interessante podcast met leuke onderwerpen. Begin me wel steeds meer te ergeren aan foutief taalgebruik. Misschien is het ondertussen al verbeterd want ik begin net met luisteren. Jullie zijn helaas niet de enigen die het woord “dat” vervangen door “die” in bijzinnen. Een meisje die over straat loopt, bijvoorbeeld. Maar een graf delven betekent gewoon een graf graven en niet een graf openen. Een bedrag van 200.000 dollar zou destijds niet 2,5 miljoen waard geweest zijn maar juist vandaag de dag. Ook wordt de woordcombinatie “dan ook” overvloedig gebruikt. Uitdrukkingen worden verdraaid. (Je wilt er je vingers niet aan branden, ipv handen) Echt jammer want voor de rest zeker de moeite waard. Misschien een idee om na de opname er nog eens kritisch naar te luisteren voor het online te zetten? Evt met iemand met een beetje gevoel voor taal? Het hoeft heus niet perfect te zijn maar af en toe loopt het de spuigaten uit.