Man met de microfoon

Gemiddeld gebaseerd op 0 reviews
0 van de 5 gebaseerd op 0 reviews

Beluister hier alle podcast afleveringen van Man met de microfoon

Totaal 118 afleveringen

Chris Bajema presenteert een onafhankelijk radioprogramma vol bijzondere verhalen.

Mini romcom: De infiltrant en het huwende meisje 17:29
vr 25 nov 2022

Mini romcom: De infiltrant en het huwende meisje

Dit keer een heerlijke romcom die ons terugvoert naar de roerige jaren tachtig.Actievoerder en kraker Ad krijgt in de jaren tachtig te maken met een infiltrant in zijn vredesactiekamp bij de luchtmachtbasis in Woensdrecht. Als er later in een andere actiegroep in Wageningen een mogelijke infiltrant is werpt hij zich met anderen op om diegene te overhoren. En tijdens dat verhoor wordt hij verliefd op Nicole uit het Wageningse groepje. Kaartjes voor de avond op 4 december in De Kleine Komedie kun je hier kopen.Wil je lid worden of een eenmalige donatie doen via petjeaf.com dan kan dat: hierEenmalig overmaken kan ook naar: NL37 INGB 0006 8785 94 van Stichting Man met de microfoon te Amsterdam.Heb je zelf een mooi verhaal voor een mini romcom (of heb je gewoon een reactie) mail dan naar: manmetdemicrofoon@gmail.comWil je adverteren, dan kun je een mailtje sturen naar: adverteren@dagennacht.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Een grote bruine envelop: Say cheese! 57:29
vr 18 nov 2022

Een grote bruine envelop: Say cheese!

Groep 3 van de Gereformeerde Basisschool De Wierde in het Groningse Winsum stuurde mij envelop 22/250 terug. Daarin zat een A4tje met foto's van hun school, een lokaal met een fotocamera, en voorop staan de woorden 'Say cheese!'.Chris vroeg een professionele fotograaf om van alle kinderen een portret te maken. En ze dan de dag na het portret te interviewen. Ze mogen aantrekken wat ze willen én ze moeten iets bijzonders meenemen waarmee ze op de foto willen.De fotograaf is overigens Sabine RoversWil je lid worden of een eenmalige donatie doen via petjeaf.com dan kan dat: hierEenmalig overmaken kan ook naar: NL37 INGB 0006 8785 94 van Stichting Man met de microfoon te Amsterdam.Kaartjes voor de avond op 4 december in De Kleine Komedie kun je hier kopen.Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.comWil je adverteren, dan kun je een mailtje sturen naar: adverteren@dagennacht.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Een grote bruine envelop: De ansichtkaart 58:38
vr 11 nov 2022

Een grote bruine envelop: De ansichtkaart

Chris gaat op pad met een ansichtkaart op zoek naar Frits, aan wie de kaart ooit verstuurd werd. Onderweg belandt hij bij Jac Madou, de huidige bewoner, die zijn eigen rariteitenkabinet heeft gemaakt. Daarnaast hoor je de bijzondere levensgeschiedenis van Reverend Pedro die op de ansichtkaart staat. Wanneer Chris Frits eenmaal gevonden heeft vertelt die waarom hij ooit besloot om zich eventueel voor altijd in Amerika te vestigen. En zoals zo vaak met dit soort dingen heeft het met de liefde te maken. Ook hoor je hoe Chris zich opwerpt om op 30 april een feestelijke opening te plannen voor het rariteitenkabinet van Jac. In het tweede deel over de ansichtkaart hoor je hoe het rariteitenkabinet van Jac op feestelijke wijze werd geopend. En dan blijkt degene die de ansichtkaart in een bruine envelop had gestuurd ook nog een verrassende link met het rariteitenkabinet te hebben.Heb je zelf iets voor het rariteitenkabinet dan kun je mailen met: galerieavemaria@hetnet.nlWil je lid worden of een eenmalige donatie doen via petjeaf.com dan kan dat: hierEenmalig overmaken kan ook naar: NL37 INGB 0006 8785 94 van Stichting Man met de microfoon te Amsterdam.Kaartjes voor de avond op 4 december in De Kleine Komedie kun je hier kopen.Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.comWil je adverteren, dan kun je een mailtje sturen naar: adverteren@dagennacht.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Een goedmakertje 01:54
wo 9 nov 2022

Een goedmakertje

Er zat een foutje in de montage van de mini romcom Ponykamp. En dus moet je, mocht je de aflevering nog niet hebben beluisterd, zorgen dat je de verbeterde versie (van 9 november of later) download.Einde berichtZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Mini romcom: Ponykamp 26:10
di 8 nov 2022

Mini romcom: Ponykamp

Begin jaren tachtig gaat de 12-jarige Angelique voor het eerst op ponykamp. Een van drijvende krachten daar is Gepco, een dan 21-jarige student. In de jaren erna komen Angelique elkaar steeds tegen op het kamp en schrijven ze elkaar brieven en ansichtkaarten. Als het ponykamp in 2019 vijftig jaar bestaat en er een reünie op stapel staat besluiten ze elkaars brieven uit te ruilen. En dan.....Kaartjes voor de avond op 4 december in De Kleine Komedie kun je hier kopen.Wil je lid worden of een eenmalige donatie doen via petjeaf.com dan kan dat: hierEenmalig overmaken kan ook naar: NL37 INGB 0006 8785 94 van Stichting Man met de microfoon te Amsterdam.Heb je zelf een mooi verhaal voor een toevalsverhaal of mini romcom (of heb je gewoon een reactie) mail dan naar: manmetdemicrofoon@gmail.comWil je adverteren, dan kun je een mailtje sturen naar: adverteren@dagennacht.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Ankeiler 03:47
vr 28 okt 2022

Ankeiler

Op 4 december is er een speciale Man met de microfoon avond in theater De Kleine Komedie.Met daarin een primeur waarin toeval een wel heel grote rol speelt.Kaarten voor de avond zijn hier te bestellen.Wil je lid worden of een eenmalige donatie doen via petjeaf.com dan kan dat: hierEenmalig overmaken kan ook naar: NL37 INGB 0006 8785 94 van Stichting Man met de microfoon te Amsterdam.Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.comWil je adverteren, dan kun je een mailtje sturen naar: adverteren@dagennacht.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Een grote bruine envelop: de piloot 42:02
vr 14 okt 2022

Een grote bruine envelop: de piloot

Voor zijn podcast Een grote bruine envelop ging Chris op avontuur gaat met een Algemeen Dagblad van 22 juli 1969. Die krant staat vol met nieuws over de maanlanding die twee dagen daarvoor plaats vond. Maar op de voorpagina staat nog een ander bericht: over een veertienjarig zweefvliegertje dat belaagd werd door acht straaljagers. Bij de zoektocht naar deze jonge piloot stuit Chris op een bijzonder verhaal over een jachtvlieger die in de Tweede Wereldoorlog ten onrechte van sabotage werd beschuldigd.Wil je lid worden of een eenmalige donatie doen via petjeaf.com dan kan dat: hierEenmalig overmaken kan ook naar: NL37 INGB 0006 8785 94 van Stichting Man met de microfoon te Amsterdam.Kaartjes voor de avond op 4 december in De Kleine Komedie kun je hier kopen.Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.comWil je adverteren, dan kun je een mailtje sturen naar: adverteren@dagennacht.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Het schadeformulier van TIm 07:33
wo 28 sep 2022

Het schadeformulier van TIm

Dit is het vervolg op de aflevering 'Het briefje van Tim'.Dankzij zijn luisteraars beseft Chris dat hij een fout heeft gemaakt. En die probeert hij nu recht te zetten.Wil je lid worden van Man met de microfoon: ga dan hier naartoe.Heb je een mooi verhaal voor een mini romcom (of heb je gewoon een reactie) mail dan naar: manmetdemicrofoon@gmail.comWil je adverteren, dan kun je een mailtje sturen naar: adverteren@dagennacht.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Het briefje van Tim 17:41
vr 23 sep 2022

Het briefje van Tim

Aan de deurhendel van de auto van Chris hing een briefje: WAT JAMMER DAT JE JE AUTO ZOU DICHT TEGEN DE MIJNE AAN MOEST PARKEREN. IK HEB MIJN AUTO MAAR EVEN IETS NAAR ACHTER GEZET. TIMOmdat Tim er ook een huisnummer bij had gezet zag Chris het als een uitnodiging voor een gesprek. En dus ging hij bij hem langs. Mét een pakje speculaas.Wil je lid worden van Man met de microfoon: ga dan hier naartoe.Heb je een mooi verhaal voor een mini romcom (of heb je gewoon een reactie) mail dan naar: manmetdemicrofoon@gmail.comWil je adverteren, dan kun je een mailtje sturen naar: adverteren@dagennacht.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Mini romcom: De lifter 20:03
vr 16 sep 2022

Mini romcom: De lifter

10 september 1966. Trees gaat samen met twee vriendinnen liften. Niet dat hun ouders dat goed vinden, maar het avontuur lokt. Dan ziet Trees vanuit de auto waarin ze meerijden een man in pak langs de weg. Met een bordje Arnhem. En die man staat even later bij dezelfde afrit als de drie vriendinnen. Wat volgt is een nouvelle vague mini romcom in zwart/wit en met een echte nouvelle vague soundtrack.Wil je lid worden van Man met de microfoon: ga dan hier naartoe.Heb je zelf een mooi verhaal voor een mini romcom (of heb je gewoon een reactie) mail dan naar: manmetdemicrofoon@gmail.comWil je adverteren, dan kun je een mailtje sturen naar: adverteren@dagennacht.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.